Αυτοκίνητο: Όλες οι κακές συνήθειες που σε στέλνουν πιο συχνά στο συνεργείο

Μπορεί να είσαι από αυτούς που είναι καλοί φίλοι με τον μηχανικό τους, όμως καλύτερα είναι τα λέτε για καμιά μπίρα εκτός συνεργείου.

Όταν λέμε κακές συνήθειες δεν εννοούμε να σταματήσεις να σκαλίζεις τη μύτη σου στο φανάρι, που κι αυτό θα πρέπει να το κόψεις γιατί, μάντεψε, δεν είσαι αόρατος, αλλά εκείνες που καταπονούν άσκοπα το αυτοκίνητό σου. Συνήθειες ή πρακτικές που επιταχύνουν τις επισκέψεις στο συνεργείο. Άλλες φορές, καταστροφικά δεν είναι αυτά που κάνεις, αλλά αυτά που δεν κάνεις. 

 

 

Το να αγνοείς τα σημάδια που σου στέλνει το αυτοκίνητό σου μόνο μπελάδες θα φέρει στο κεφάλι σου. Εκτός από συχνότερες επισκέψεις στο συνεργείο θα σου φέρει και μεγαλύτερο λογαριασμό το τέλος, αφού η παρατεταμένη αγνόηση μια βλάβης, σχεδόν νομοτελειακά θα οδηγήσει σε μία μεγαλύτερη. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι μια μεγαλύτερη βλάβη είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε μια ακινητοποίηση στη μέση του δρόμου ή ακόμα και τα ζητήματα ασφαλείας που εγείρονται από τη χρήση ενός παραμελημένου αυτοκινήτου. 

 

 

Ένα αυτοκίνητο όσο καινούργιο και όσο ακριβό κι αν είναι, είναι ένα μηχάνημα το οποίο φθείρεται φυσιολογικά. Όσο πιο επιμελής είσαι, τόσο περισσότερο παρατείνεις τη φθορά του. Μπορεί τα πιο σύγχρονα οχήματα να είναι πιο «ήσυχα» και λιγότερο απαιτητικά στην τακτική συντήρηση σε σχέση με τα οχήματα των παλιότερων γενεών, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να φορτώνεις στον κόκκορα και να θυμάσαι μόνο τα προγραμματισμένα ραντεβού στο συνεργείο.

 

 

Ακόμα και τότε, όταν τελικά πηγαίνεις στον μηχανικό, υπάρχουν συνήθειες που δεν είναι εποικοδομητικές. Είτε ο μηχανικός είναι φίλος σου, είτε όχι, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι στο συνεργείο οι ρόλοι σας είναι απολύτως διαμοιρασμένοι. Αυτός είναι ο επαγγελματίας και εσύ ο πελάτης. Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν και τους καλούς φίλους, κάθισε αναπαυτικά στο σαλονάκι, διάβασε ratpack.gr στο κινητό σου και μην κάνεις τον περίεργο πάνω από τη μηχανή. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved