Τι δείχνει η υπογραφή σου για την προσωπικότητά σου

Θεωρητικά είναι ένα εξαιρετικά σύντομο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, όμως όσα κρύβονται πίσω από αυτή τη μεγάλη και κατσαρή γραμμή είναι πολλά περισσότερα.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που κλήθηκες να βάλεις την υπογραφή σου; Κατά πάσα πιθανότητα ήταν σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενος από τους γονείς, κατά την έκδοση της πρώτης σου αστυνομικής ταυτότητας. Σε μία, μάλλον, αγχώδη διαδικασία έκανες το πρώτο βήμα προς την ωριμότητα λίγα χρόνια πριν γίνεις και επίσημα πολίτης αυτής της χώρας. Ο αστυνομικός που έφτιαχνε το δελτίο σου, κάποια στιγμή θα έδινε το πρόσταγμα: «Βάλε την υπογραφή σου εδω». 

 

 

Το δίλημμα που είχες να αντιμετωπίσεις ήταν να γράψεις ολόκληρο το όνομά σου ή να κάνεις ένα ορνιθοσκάλισμα. Όποια κι αν ήταν η επιλογή σου, ήταν μάλλον τραγική και μη αντιπροσωπευτική. Τα χρόνια μέχρι την ενηλικίωση η τελειοποίηση της υπογραφής καταλάμβανε ένα σημαντικό μέρος των χειρογράφων σου και πλέον έχεις την ολοδική σου υπογραφή. Όμως τι δηλώνει αυτή για σένα;

Σύμφωνα με τη γραφολογική επιστήμη πάρα πολλά. Και δεν δηλώνει μόνο αυτό που είσαι, αλλά και αυτό που θα ήθελες να είσαι. Αυτό συμβαίνει γιατί η υπογραφή μας είναι η εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να έχει ο κόσμος για εμάς και όχι απαραίτητα το ποιοι είμαστε. Λίγο πολύ αυτό που κάνουμε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κάναμε πάντα ασυναίσθητα. 

Στο παρακάτω άλμπουμ σου μαζέψαμε ορισμένες υπογραφές διασήμων αντρών:

 

 

Ο πιο σημαντικός, και εύκολα αναγνωρίσιμος, παράγοντας είναι το μέγεθος της υπογραφής. Όσο πιο μεγάλη είναι υπογραφή, τόσο μεγαλύτερη ιδέα έχει για τον εαυτό του ο κατοχός της. Η μεγάλη υπογραφή συνήθως δηλώνει φιλοδοξία και την ανάγκη του κατόχου της για να τραβήξει την προσοχή.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το πόσο ευανάγνωστη, ή μάλλον το πόσο ευανάγνωστη δεν είναι η υπογραφή. Όσο περισσότερο μοιάζει με μουτζούρα στην οποία με δυσκολία διακρίνει κάποιος ένα γράμμα, τόσο πιο εσωστρεφής και κλειστός είναι ο κάτοχός της. Οι απλές και ευανάγνωστες υπογραφές ανήκουν συνήθως σε εξωστρεφείς και κοινωνικούς ανθρώπους. 

 

 

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η κλίση της γραφής σε μία υπογραφή. Η πλάγια γραφή προς τα αριστερά δηλώνει άνθρωπο που εμπιστεύεται δύσκολα και θέλει τον χρόνο του για να προβεί σε κοινωνική διάδραση με τους γύρω του, ειδικά αν δεν τους γνωρίζει από καιρό. Αντίθετα η πλάγια γραφή προς τα δεξιά δηλώνει άνθρωπο ανοιχτό σε προκλήσεις και προσκλήσεις.

 

 

Αν πιστεύεις ότι όποιος βάζει πολλά διακοσμητικά στην υπογραφή του είναι και πομπώδης, καλώς το πιστεύεις. Οι πολλές υπογραμμίσεις, αστεράκια, τελείες, καρδούλες, ή ό,τι άλλο σκεφτεί κάποιος, υποδηλώνουν έναν φαφλατά κάτοχο. Συνήθως είναι άνθρωποι που μιλάνε πολύ, αλλά έχουν λίγα να πουν.

Το τελευταίο σημάδι για την προσωπικότητα κάποιου το οποίο προδίδεται από την υπογραφή του, έχει να κάνει με το σχήμα της. Μια γεμάτη καμπύλες υπογραφή υποδηλώνει άνθρωπο που δεν επιθυμεί τις συγκρούσεις και την ίντριγκα. Μια υπογραφή με πολλές γωνίες και τεθλασμένες γραμμές είναι χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου που ψάχνει αφορμές για κόντρα, είναι ανταγωνιστικός και επιθετικός.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved