Sneakers: Δύο TikTokers σου δείχνουν πώς να τα κάνεις σαν καινούργια

Ο καιρός ανοίγει, τα μποτάκια βρίσκουν τον δρόμο τους στην ντουλάπα και τα sneakers τα αντικαθιστούν στην καθημερινή χρήση, τι συμβαίνει όμως όταν δεν «βλέπονται»;

Το πρώτο πράγμα που θα σου περάσει από το μυαλό φυσικά είναι να τα πετάξεις και να πάρεις καινούργια. Η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος μόνο στην περίπτωση που τα δάχτυλά σου έρχονται σε επαφή με το φρέσκο αεράκι του περιβάλλοντος. Τις περισσότερες φορές αρκεί ένα καλό και βαθύ καθάρισμα για τα sneakers σου. Δεν είναι εποχές για περιττά έξοδα, ούτε για παραγωγή περισσότερων σκουπιδιών, είπαμε τηρούμε το δόγμα του environmental sustainability πλέον.

Αφού πήρες την απόφαση να σώσεις από τη χωματερή τα κάποτε λευκά και αστραφτερά sneakers σου ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα, πώς θα γίνει αυτό; Είναι κρίσιμης σημασίας να το ξεκινήσεις σωστά και να μην το παρατήσεις στη μέση. Θα εκνευριστείς, θα χάσεις τον χρόνο σου και θα ψάχνεις πάλι να αγοράσεις καινούργια sneakers.

Πολύτιμη βοήθεια, αλλά και κίνητρο, δίνουν τα βίντεο των Miguel και Grace Showlorio. Οι νέοι αυτοί αστέρες του Tik Tok είναι πατέρας και κόρη και τα βίντεο στα οποία δείχνουν πώς να κάνεις τα sneakers σου σαν καινούργια, γίνονται viral στην κοινοτητα των φίλων των sneakers.Οι αυτοαποκαλούμενοι και ως Γιατροί των sneakers εξηγούν βήμα-βήμα τη διαδικασία του καθαρισμού και στη συνέχεια παρατίθενται τα πιο σημαντικά από τα tips τους.

 

 

Ο καθαρισμός των sneakers ξεκινάει με την αποσυναρμολόγηση τους, όχι δεν χρειάζεται να ξηλώσεις τις σόλες ή να προβείς σε κάποια άλλη παρόμοια βάρβαρη διαδιακασία. Απλά βγάλε τα κορδόνια και πλύντα ξεχωριστά. Το να καθαρίσεις τα sneakers με τα κορδόνια στη θέση τους κάνει δύσκολο και ακατόρθωτο το σωστό αποτέλεσμα. Βάλτα σε ένα μικρό μπολ με νερό και σαπούνι, όσο περίπου θα χρησιμοποιούσες για να πλύνεις τα χέρια σου. Άστα λίγο να μουλιάσουν και μετά τρίψτα με τα χέρια σου. Στην περίπτωση που είναι πολύ βρώμικα και δυσκολεύεσαι, ειδικά αν είναι άσπρα, μπορείς να συμπληρώσεις λίγο λευκαντικό στο νερό ή απορρυπαντικό πλυντηρίου.

 Για τη συνέχεια οι Showlorios προτείνουν ένα κόλπο που δεν θα σε βοηθήσει μόνο για τον καθαρισμό, αλλά γενικά για τη φροντίδα των sneakers σου. Συμβουλεύουν όλους τους φίλους των sneakers να πάρουν μερικά ζευγάρια καλαπόδια. Θα σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, δίνοντας λαβή για να τα κρατάς καλύτερα, αλλά και για φτάνεις εύκολα στα δύσκολα σημεία που θέλουν καθάρισμα και μπορεί να συμπιέζονται κατά την κίνηση του καθαρισμού. Επίσης αν έχεις καλαπόδια στα αγαπημένα σου sneakers θα διατηρήσουν το σχήμα τους για πολύ περισσότερο καθώς το επαναφέρουν όσο περισσότερο μπορούν στο αρχικό τους σχήμα «σβήνοντας» πολλά από τα σημάδια του χρόνου και της χρήσης.

Στο κύριο στάδιο του καθαρισμού δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό, παρά μόνο η χρήση κάποιου ειδικού καθαριστικού για sneakers. Με μία απλή αναζήτηση μπορείς να βρεις πάρα πολλά σαπούνια για sneakers και αξίζουν την επένδυση. Με ένα μαλακό σφουγγάρι ξεκίνα τη χειρωνακτική εργασία και με κυκλικές κινήσεις τρίψε όλη την επιφάνεια των παπουτσιών. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι να βουτάς συχνά το σφουγγάρι στον αφρό, όσο το σφουγγάρι βγάζει αφρό πάνω στο sneaker είσαι σε καλό δρόμο.

Για tips ακόμα βαθύτερου καθαρισμού δες στην gallery που ακολουθεί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved