Βιταμίνες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας άνδρας γι’αυτές

Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας απαιτούν μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες.

Από όλες τις βιταμίνες που είναι απαραίτητες για έναν οργανισμό ξεχωρίσαμε εκείνες τις 5 που σχετίζονται περισσότερο με την ανδρική φύση. Φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να τις προσλάβει ο οργανισμός είναι μέσω των κατάλληλων τροφών, όμως υπάρχουν για όλες συμπληρώματα σε περίπτωση που δεν μπορείς να φας κάποια συγκεκριμένη τροφή για φυσική πρόσληψη.

Βιταμίνη D

Προσλαμβάνεται κυρίως μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Ελάχιστες τροφές την περιέχουν και αυτό οδηγεί πολλούς ανθρώπους να παρουσιάζουν έλλειψη σε αυτή, κυρίως σε περιοχές χωρίς ηλιοφάνεια. Είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν τα κόκαλά σου γερά και υγιή και συνδέεται ευθέως με την κατάσταση του ανοσοποιητικού σου. Το πιο σημαντικό όμως για έναν άνδρα είναι ότι η βιταμίνη D συνδέεται με τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό σου. Διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα βιταμίνης D, κρατάς ψηλά και το επίπεδο των σεξουαλικών σου επιδόσεων.

 

 

Βιοτίνη

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Β-βιταμινών και η πρόσληψή της συνδέεται με ένα πλήθος προτερημάτων. Ειδικά για τον άνδρα το κυριότερο όλων είναι ότι συνδέεται με την υγεία των μαλλιών. Κάνει πιο ανθεκτικές τις τρίχες και τα τριχοθυλάκια και τα συμπληρώματα βιοτίνης έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Φυσικά θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα μέτρα σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης, όμως και από μόνη της είναι ισχυρή ασπίδα για τα μαλλιά σου

 

Βιταμίνη C

Είναι ίσως η πιο γνωστή της οικογένειας και όχι άδικα. Είναι απαραίτητα για μια σειρά από λειτουργίες του ανδρικού σώματος, με σημαντικότερη την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C συνδέονται με μεγαλύτερους χρόνους ίασης, δηλαδή περισσότερες μέρες αναρρωτικής και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν το θέλει. Είναι η βιταμίνη που ενθαρρύνεται περισσότερο από όλες για να την παίρνεις μέσω της διατροφής. Τα λαχανικά και τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C σου παρέχουν και άλλα πολύτιμα συστατικά.

Σε ότι αφορά την αναγκαιότητα της στον άνδρα, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην υγεία του δέρματος. Οι ρυτίδες αργούν να εμφανιστούν μπορείς να καθυστερήσεις την εφαρμογή καλλυντικών. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι φροντίζουν για ένα υγιέστατο και κινητικότατο σπέρμα.  

 

 

Βιταμίνη Β12

Ακόμα μια βιταμίνη πολύτιμη για το ανδρικό σώμα, και πολύ υποτιμημένη. Αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν από τη συγκεκριμένη αβιταμίνωση, ειδικά όσοι κάνουν χορτοφαγική και vegan διατροφή, καθώς η βιταμίνη Β12 συναντάται κυρίως στο κρέας. Μεταξύ άλλων σχετίζεται και με την αίσθηση της ενέργειας του οργανισμού, γι’αυτό πολλοί άνδρες με έλλειψη σε Β12 εμφανίζουν συχνά το αίσθημα της κόπωσης. Η έλλειψη βιταμίνης Β12 ακόμα σχετίζεται με νευρολογικές παθήσεις και ειδικά με την άνοια. 

 

Βιταμίνη Ε

Η έλλειψή της είναι σπάνια στους περισσότερους άνδρες, αν και παραμένει μια από τις απαραίτητες βιταμίνες. Είναι πολύτιμη για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες και γι’αυτό πολλά καλλυντικά είναι εμπλουτισμένα με αυτή. Η βιταμίνη Ε μπορεί επίσης να ανεβάσει τη σεξουαλική διάθεση, όμως η σημαντική της ιδιότητα ως ανδρική βιταμίνη είναι άλλη. Έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, ενός από τα πιο σοβαρά προβλήματα της ανδρικής υγείας. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved