Τα 10 αντικείμενα που πρέπει να έχει κάθε ολοκληρωμένος άντρας

Εκτός από τις αρχές, υπάρχουν και εκείνα υλικά αγαθά που ορίζουν τη εικόνα ενός σύγχρονου άνδρα και αυτά είναι ίσως τα πιο απαραίτητα.

Όταν λέμε απαραίτητα δεν εννοούμε ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο, αυτά είναι αυτονόητα πια. Μιλάμε για όλα εκείνα τα αντικείμενα που εκ πρώτης όψης δεν είναι άμεσα για την επιβίωση ενός άντρα. Αντικείμενα όμως τα οποία αν έχει στην κατοχή του, κάνουν τη ζωή του λίγο καλύτερη. Όχι απαραίτητα με την έννοια που μια τεχνολογικά προηγμένη συσκευή κάνει τη ζωή σου καλύτερη, πχ ένα πλυντήριο σε σχέση με το πλύσιμο στο χέρι. Αλλά αντικείμενα που δίνουν ποιότητα στη ζωή σου και πολλές φορές τα αφήνεις να μιλάνε για σένα γιατί έχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πουν. Κάποια είναι ακριβά και πρέπει να «ξηλωθείς» για να φτάσεις στο σημείο που θέλεις, άλλα είναι προσιτά και αναντικατάστατα. Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που δεν τα αποκτάς άμεσα με χρήματα, αλλά χτίζονται σταδιακά και απαιτούν αφοσίωση. Πάμε να δούμε στη συνέχεια μερικά από αυτά.

Το ρολόι δεν επιλέχθηκε τυχαία πρώτο αφού είναι κολοφώνας της σύγχρονης αρρενωπότητας. Το ότι είσαι συνεχώς online και ξέρεις ανά πάσα ώρα και στιγμή τι ώρα είναι δεν έχει αφαιρέσει κάτι από τη χρησιμότητά του. Το αντίθετο, απαλλαγμένο από τα στενά του καθήκοντα πλέον παίζει αποκλειστικά τον ρόλο του statement αξεσουάρ, ένας ρόλος που του πάει καλύτερα. Τώρα σε ότι αφορά το budget αυτό είναι κάτι σχετικό. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αποκτήσεις το ρολόι των ονείρων σου, αλλά ένα ρολόι γύρω στα 500€ είναι ό,τι πρέπει. 

 

 

Αν η δουλειά σου δεν το απαιτεί μπορείς να εξοικονομήσεις πολλά στο θέμα κουστούμι, ειδικά αν το χρησιμοποιείς μόνο σε γάμους και μια φορά στο τόσο. Το blazer όμως είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Είναι ένα κομμάτι που μπορείς να φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ, ίσως και μέχρι το επόμενο πρωί, και είναι ένα θέμα που πρέπει να το πάρεις πιο ζεστά. Η ματιά σου πρέπει να εστιάσει πάνω στις υφές και τις ραφές. Ειδικά οι τελευταίεςεσωκλείουν όλα όσα θέλεις να δείξεις προς τους συνομιλητές σου χωρίς να μπεις στη διαδικασία του να περιαυτολογείς.

Όλο και περισσότεροι άντρες εγκαταλείπουν τις χειρωνακτικές εργασίες με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε μία κατάσταση ανάγκης. Ένα καλό μαχαίρι τσέπης πάντα μπορεί να φανεί χρήσιμο και είναι ένα από τα πιο χρήσιμα old school αξεσουάρ που μπορεί να έχει ένας άντρας. Ακόμα κι αν δεν σου χρειαστεί ποτέ, το να το έχεις πάντα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου είναι μια πηγή αυτοπεποίθησης. Αν αντι για απλό μαχάιρι το αναβαθμίσεις και σε έναν ελβετικό σουγιά με περισσότερες λειτουργίες, θα έχεις έναν καλό φίλο για τις εξορμήσεις στο ύπαιθρο.

 

 

Περνάς τις περισσότερες ώρες στο σπίτι και αυτό σημαίνει πως όχι μόνο πρέπει να έχεις τις καλύτερες αντικειμενικές συνθήκες διαβίωσης σε αυτό, αλλά και τις υποκειμενικές. Μιλάμε φυσικά για αντικείμενα τέχνης που δεν έχουν καμία χρηστική σημασία, αλλά δίνουν ποιοτικό βάθος στην παραμονή σου σε αυτό. Οι άντρες ζωγράφιζαν στις σπηλιές τα κατορθώματά τους από αρχαιοτάτων χρόνων και κάτι ήξεραν. Επειδή τους λευκούς τοίχους δεν αγάπησε ούτε ο μινιμαλισμός, πάρε σφυρί και ξεκίνα να κρεμάς κάδρα. Η τέχνη δεν είναι απαραίτητα ακριβή, ακόμα και η αφίσα ένος έργου τέχνης από το πωλητήριο κάποιου μουσείου μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά. Έτσι κι αλλιώς η επαφή με την τέχνη είναι κάτι πολύ προσωπικό. Εξελίσσεται με τα χρόνια και προσαρμόζεται στα δεδομένα, ακόμα και στα οικονομικά.

 

 

Το ποτό στο σπίτι είναι μια πολύ διαφορετική υπόθεση από το μπαρ. Όπως και στις δύο περιπτώσεις δεν έχει να κάνει με το αλκοόλ, αλλά με την εμπειρία που το συνοδεύει. Στο μπαρ πας για την παρέα και στο σπίτι αφιερώνεσαι στον εαυτό σου. Έχεις φτιάξει την κάβα σου, το σωστό περιβάλλον για να το απολάυσεις, με μουσική ή ένα βιβλίο. Αυτό που λείπει είναι το σερβίρισμα. Χωρίς bartender οφείλεις να υπηρετήσεις εσύ τον εαυτό σου και τι καλύτερο από μια καράφα σερβιρίσματος. Είναι ένα σκεύος που έχει τη μαγική ιδιότητα να εξυψώνει ποιοτικά ακόμα και το πιο μέτριο brandy ή whisky, φαντάσου τι μπορεί να κάνει σε ένα πραγματικά καλό απόσταγμα.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις 5 ακόμα αντικείμενα που πρέπει να έχει ένας ολοκληρωμένος άντρας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved