Να την ακολουθήσεις ή όχι στο Instagram;

Πριν πατήσεις το περιβόητο follow button είναι σώφρον να είσαι σίγουρος για τις προθέσεις σου και τα επόμενα βήματά σου.

Τη γνωρίζεις στο tinder ή σε κάποιο άλλο παρόμοιο dating app. Από τις πρώτες κουβέντες φαίνεται πως υπάρχει χημεία. Κανονίζετε και μία έξοδο, τι γίνεται μετά; Συνεχίζετε την επικοινωνία σε αυτή την πλατφόρμα ή τη μεταφέρετε σε κάποιο πιο παραδοσιακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης; Στο tinder απλά φλερτάρεις ενώ στα υπόλοιπα social βρίσκεται όλη η υπόλοιπη ζωή σου. Τηρουμένων των αναλογιών η δημόσια διάδραση στο Instagram είναι η νέα γνωριμία στους φίλους σου. Από τον τρόπο που θα το χειριστείς θα καθοριστεί σε σημαντικό βαθμό η συνέχεια της σχέσης σας. Πριν λοιπόν το πατήσεις καλό θα ήταν να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Κάνε ένα γρήγορο σκρολάρισμα πρώτα στο προφίλ της και κάνε μια μικρή αισθητική αξιολόγηση. Μπορεί να δεις κάποια ανησυχητικά σημάδια τα οποία να ναρκωθετήσουν την πορεία της σχέσης σας. Πολλά φίλτρα που τείνουν να γίνουν παραμορφωτικά, εκατοντάδες hashtags που εύχονται αγάπη κι ευημερία ολούθε δεν είναι καλοί οιωνοί. Μερικές φορές η παρουσία μας στα social media δεν είναι ενδεικτική της πραγματικής μας εικόνας. 

Η διαδικτυακή μας περσόνα πολλές φορές αυτονομείται από τις τάσεις και όσα μας επιβάλλει ο αλγόριθμος. Εντελώς φυσιολογικά άτομα έχουν παράξενα account και αυτό είναι όλο. Όποιο ενδεχόμενο κι αν ισχύει καλό θα ήταν να μην εμπλακείς σε μια ανταλλαγή follow αν δεν είσαι 100% με το περιεχόμενο που βλέπεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει και η ανταλλαγή των likes κι εκεί τα πράγματα περιπλέκονται. 

Αν δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram, δηλαδή δεν είναι wannabe influencer, θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο. Ίσως είναι ένα μέσο που έχει για να επικοινωνεί με τους κοντινούς της ανθρώπους και όχι γενικά με γνωστούς. Αν η μέχρι τώρα επικοινωνία σας στο tinder πάει καλά δεν υπάρχει λόγος να πιέσεις περισσότερο τα πράγματα. 

Όταν γίνει πιο στενή η σχέση σας θα έρθει πιο φυσιολογικά το engagement και στα υπόλοιπα μέσα. Αυτό που πρέπει σίγουρα να αποφύγεις δια ροπάλου είναι τα follow σε όλες τις φίλες της, τους συγγενείς της, τους συναδέλφους της και στον φούρναρη της γειτονιάς της. Θα είσαι ο ορισμός του creepy τύπου και είναι πολύ πιθανό να σε μπλοκάρει από παντού, να εξαφανιστεί και καλά θα κάνει.  

Αν είσαι στο στάδιο που βγαίνετε σε κοινές παρέες είναι και το πιο ασφαλές σημείο για να πατήσεις το πολυπόθητο κουμπί του follow. Είναι το πρώτο σημάδι ότι αυτό που έχετε είναι κάτι παραπάνω από ένα tinder date και ανοίγει σιγά-σιγά η πόρτα μιας κοινής κοινωνικής παρουσίας. Και πάλι θέλει προσοχή η διάδραση με τους φίλους. Καλό θα ήταν να την περιορίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν κάποιοι από αυτούς σε ακολουθήσουν πρώτοι, μπορείς να κάνεις ένα follow back για λόγους καλής συμπεριφοράς. Αλλά πρόσεξε, δεν είναι φίλοι σου και πολύ δύσκολα θα γίνουν, αντιμετώπιζέ τους σαν απλούς γνωστούς και περιόρισε στο ελάχιστο τη διάδραση. 

Στη φάση που έχετε κάτι πολύ φρέσκο ακόμα θα κάνει εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία την πλήρη απεμπλοκή από τα social media. Από εκεί που σταματάς απλά να μιλάς στο tinder θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία των unfollow των block. Είναι μια άβολη διαδικασία που μπορείς να γλιτώσεις αν δεν είσαι περισσότερο διαχυτικός από όσο χρειάζεται. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved