Πώς θα κρατήσεις ενωμένη την αντροπαρέα στο lockdown

Όταν το παρατεταμένο social distancing βάζει σε κίνδυνο την κοινωνική σου ζωή, απατούνται δραστικές και καινοτόμες λύσεις. 

Με το που διαβήκαμε την κουνελότρυπα του εγκλεισμού, αφού πρώτα στοκάραμε χαρτί υγείας και μακαρόνια, το μεγάλος ερώτημα που γεννήθηκε ήταν το πως θα κρατήσουμε επαφή με τους φίλους μας. Μιλώντας για επαφή δεν εννοούμε τη στενή έννοια της επικοινωνίας. Αυτή σε μεγάλο βαθμό είχε ήδη αντικατασταθεί με τις ομαδικές συνομιλίες στα social media. Ακόμα και πριν μπει η κοινωνική μας ζωή στο safe mode της πανδημίας, οι ρυθμοί ζωής έκαναν πιο εύθραυστους τους δεσμούς μεταξύ της παρέας. Έτσι η συνοχή εξασφαλίστηκε πάνω σε δύο άξονες. Ο πρώτος ήταν η καθημερινή επαφή μέσω της τεχνολογίας και ο άλλος η πιο αραιή, αλλά πιο ουσιαστική φυσική συνάντηση. Οι βιντεοκλήσεις στην αρχή πέτυχαν να γεφυρώσουν αυτούς τους δύο άξονες. Η ζωντανή εικόνα υποκατέστησε τη δια ζώσης φυσική παρουσία μέσω μιας οπτικοακουστικής εμπειρίας.

Ήταν μία πρόχειρη λύση ανάγκης η οποία φάνηκε να λειτουργεί ικανοποιητικά. Ήταν τέτοιο το αρχικό σοκ του πρώτου lockdown που νομίζαμε ότι έτσι θα πορευτούμε μέχρι την επιστροφή με όρους κανονικότητας. Αυτό που δεν μπορούσαμε να δούμε εκείνη τη στιγμή, και το είδαμε στην πορεία, είναι ότι ήταν μία λύση με κοντά ποδάρια. Η κοινωνικοποίηση, ειδικά στη μορφή της αντροπαρέας, είναι κάτι παραπάνω από μία απλή μάζωξη σε έναν, έστω ψηφιακό και εικονικό χώρο, που λέμε απλά τι κάναμε από την τελευταία φορά που τα είπαμε. Η αντρική φιλία είναι ένα φυτό το οποίο ποτίζεται με κοινά βιώματα και κοινές εμπειρίες. Για να μείνει όρθια χρειάζεται συνεχής παραγωγής τέτοιων παραστάσεων. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό εν μέσω ειδικών συνθηκών, είναι κάτι που γίνεται αρκεί να υπάρχει θέληση και οργάνωση. Μπορεί μερικές από τις προτάσεις να σου ακουστούν lame ή ανέφικτες, αλλά αξίζει να τους δώσεις μία ευκαιρία.

 

 

Όποιος πιστεύει ότι το μαγείρεμα είναι γυναικεία υπόθεση πλανάται πλάνην οικτράν. Η μαγειρική δεν είναι μόνο και αντρική υπόθεση, αλλά σε μερικές περιπτώσεις είναι ο ορισμός της. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το ομαδικό ψήσιμο με μπύρες. Μόνο αν σκεφτείς τα όσα τραγελαφικά έχουν γίνει από ένα μπάρμπεκιου γράφεις συλλογή διηγημάτων. Με τις απαραίτητες προσαρμογές σε κλίμακα και logistics είναι κάτι που μπορείς να το ξαναζήσεις. Το υπαίθριο μπάρμπεκιου προφανώς είναι κάτι δύσκολο, όμως μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι άλλο στην κουζίνα σας. Συνεννοηθείτε δυο-τρεις μέρες πριν ώστε να καταλήξετε στο κοινό μενού και να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια. Βάλτε το κινητό σε μία βάση στην κουζίνα, ξεκινήστε το zoom call, ανάψτε το μάτι κι ανοίξτε μία παγωμένη μπύρα. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η φιλία σας.

Σύμφωνα με μία ρήση οι άντρες δεν μεγαλώνουν ποτέ, απλά τα παιχνίδια τους εξελίσσονται, άλλα γίνονται πιο ακριβά και άλλα πιο περίπλοκα. Οκ δεν μπορείς να παίξεις paintball με την παλιοπαρέα, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές. Η προφανής είναι τα video games. Κονσόλες και PC πλέον έχουν τρομερές δυνατότητες συνδεσιμότητας και είναι σαν να είστε στο ίδιο σαλόνι. Με τη βοήθεια μιας ομαδικής βιντεοκλήσης όμως μπορείτε να αναβιώσετε και μία βραδιά επιτραπέζιων. Αρκεί να το έχει μόνο ένας, ο οποίος θα αναλάβει και το «live streaming» του παιχνιδιού. Αν έχουν κι άλλοι το παιχνίδι μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολο με τα ζάρια, τα πιόνια και τις κάρτες. Πριν το δοκιμάσετε όμως προσοχή, σκεφτείτε το καλά πριν παίξετε Monopoly. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ρήγμα στη φιλία σας, γιατί αυτή μπορεί να τη γκρεμίσει συθέμελα.

 

 

Μία από τις καλύτερες αφορμές μάζωξης είναι τα γενέθλια. Μπορεί να μην καταφέρεις να πας στον εορτάζοντα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σβήσει κεράκια. Το πάρτυ-έκπληξη εδώ μπορεί να αποκτήσει νέο νόημα. Σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα ρεμάλια μπορείς να στείλεις τούρτα στον εορτάζοντα και να μοιράσετε μεταξύ σας γλυκά. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι το καλύτερο πάρτυ που έχει κάνει ποτέ, αλλά σίγουρα το πιο αξέχαστο. Η ομαδική βιντεοκλήση είναι και εδώ το εργαλείο και όχι ο αυτοσκοπός.

 

waz

 

Ο κωδικός 6 είναι ένα από lifehack που χρησιμοποιείται συχνά για να συναντήσεις τους φίλους σου σε κάποιο πάρκο ή κάποια πλατεία. Πέρα από το ότι η κατάχρησή του δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση, υπάρχουν και πρακτικοί περιορισμοί. Μπορεί να μην μένει όλη η παρέα σε απόσταση περπατήματος ή κάποιος να κάνει πιο αυστηρή καραντίνα. Η άσκηση όμως μπορεί να γίνει από κοινού και ταυτόχρονα να είναι ο καθένας μόνος του. Το τρέξιμο και το ποδήλατο μπορεί να γίνει ομαδική άθληση μέσω ενός smartphone κι ενός ζευγαριού ακουστικών. Η συζήτηση θα κάνει πολύ πιο εύκολη την άσκηση και θα κάνει τον χρόνο να κυλήσει πολύ πιο γρήγορα. 

 

 

Επειδή η αντρική παρέα δεν είναι μόνο χαβαλές και καφρίλα, ας μιλήσουμε για κουλτούρα. Από τα πιο ανάλαφρα θεάματα μέχρι και τα πιο στιβαρά και σεβάσμια προϊόντα πολιτισμού, σίγουρα υπάρχει κάτι και για τη δική σας φάση. Ξεκινώντας από το πιο απλό που είναι να δείτε μία σειρά ή μία ταινία ταυτόχρονα. Ανάλογα την περίπτωση μπορείτε να σχολιάζετε επιτόπου ή να σχολιάσετε μετά με την ησυχία σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει για κάθε είδος θέαμα. Το lockdown έχει υποχρεώσει πολλές θεατρικές παραστάσεις να μεταδίδονται ζωντανά. Πάρα πολλά μουσεία, που παραμένουν ερμητικά κλειστά μέχρι νεωτέρας, έχουν φτιάξει προγράμματα εικονικής περιήγησης. Η χρήση δυνατοτήτων επαυξημένης πραγματικότητας κάνει την εμπειρία λιγότερο βαρετή από όσο νομίζεις. Στις κοινές πολιτιστικές δραστηριότητες μπορεί να ενταχθεί και η ταυτόχρονη ανάγνωση ενός βιβλίου. Γενικά το μυστικό είναι πάναπλο, όσα κάνατε μαζί, τα κάνετε τώρα ο καθένας μόνος του ταυτόχρονα ώστε να δημιουργηθούν θέματα συζήτησης στη συνέχεια. Έτσι θα αποφευχθεί η αμήχανη σιωπή των πρώτων zoom calls μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Η ζωή μας μπορεί να μπαίνει σε μία παύση, άλλα όχι και η αντρική φιλία.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved