Τα 7 βήματα που θα σε κάνουν καλύτερο άντρα

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πάντα υπάρχει περιθώριο να βελτίωσης του εαυτού σου.

Οι ευθύνες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άντρας είναι περισσότερες και πιο δύσκολες από ποτέ. Ναι μπορεί να μην περάσαμε κάποιον παγκόσμιο πόλεμο σαν τις παλιότερες γενιές αλλά με μία πανδημία και μια δεκαετή οικονομική κρίση κάτι έχουμε περάσει κι εμείς. Στην προσπάθειά του ο σύγχρονος άντρας να ισορροπήσει ανάμεσα σε επαγγελματική καριέρα, οικογενειακές υποχρεώσεις και διατήρηση των δεσμών με τους φίλους συχνά βρίσκεται αβοήθητος και πελαγωμένος. Εκεί καταλαβαίνει πως ο άνθρωπος που θα τον βοηθήσει περισσότερο από όλους για να πετύχει και τα τρία δεν είναι άλλος από τον εαυτό του. Η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης στον εαυτό σου είναι το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα για να καταφέρεις όλα τα υπόλοιπα. Τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να χτίσεις αυτή την εμπιστοσύνη με χειροπιαστά skills που θα σου φανούν χρήσιμα σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς σου. 

Μέτρα πόσα βιβλία διάβασες πέρσι και βάλε στόχο να βρεις χρόνο να διαβάσεις ένα περισσότερο. Το διάβασμα θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αποδράσεις για λίγο από τις καθημερινές σκοτούρες ταξιδεύοντας νοητά. Θα σου ζωντανέψει τη φαντασία, κάτι που θα σε κάνει και πιο δημιουργικό στη δουλειά.

 

 

Είσαι θνητός και τρωτός όπως όλοι εκεί έξω, δεν υπάρχει νόημα να θεωρείς πως υστερείς σε κάτι σημαντικό. Το σημαντικό είναι να μάθεις ότι έχεις κι εσύ όρια ως άνθρωπος, μάθε αυτά τα όρια. Γνωρίζοντάς τα θα καταφέρεις να αποδώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου προσεγγίζοντάς τα χωρίς να απογοητεύεσαι.

Ένα από τα μεγαλύτερα αντρικά taboo είναι η ψυχική υγεία. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάπου μακριά από σένα και δεν σε αφορά. Μπορεί να συμβαίνει σε κάποιο πολύ κοντινό σου πρόσωπο ή ακόμα και σε εσένα τον ίδιο. Η άγνοια που συνοδεύει την ψυχική υγεία πολλές φορές κρύβει το κοινωνικό στίγμα πίσω από αυτή. Ενημερώσου και ξεπέρασε τις προκαταλήψεις κάνοντας καλό στον εαυτό σου και στους γύρω σου.

Το να κρύβεις τα προβλήματα κάτω από τη μοκέτα δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισής τους. Είναι σημάδι αποφυγής ευθυνών σαν να περιορίζεις εσύ ο ίδιος τις ικανότητές σου. Αντιμετώπιζε τα προβλήματα με το που κατάλαβεις την ύπαρξή τους. Όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο πιο εύκολα λύνονται αφού ο χρόνος τα μεγεθύνει.

Κανείς δεν πιστεύει ότι έχεις ένα μαγικό ραβδί που τα λύνει όλα. Είναι ένδειξη θάρρους και ανδρισμού να ζητήσεις βοήθεια σε κάτι που δεν ξέρεις πως γίνεται ή δεν μπορείς να το κάνεις. Η ειλικρίνεια είναι αρετή που σπανίζει και εκτιμάται όλο και περισσότερο από τους γύρω σου.

 

 

Η ψηφιοποίηση λύνει τα χέρια μας απλοποιώντας δεκάδες εργώδεις αγγαρείες και αποδεσμεύει πολύτιμο χρόνο για πιο ουσιαστικά πράγματα. Δυστυχώς όμως η ψηφιακή ζώη δημιουργεί άλλα δεσμά που περιορίζουν την υγιή κοινωνικοποίηση. Βγες από την ψηφιακή σου φούσκα και βγες στον πραγματικό κόσμο. Είναι μια διαδικασία που θα ακονίσει τις ικανότητές σου στις ανθρώπινες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, από τους συναδέλφους σου, μέχρι την οικογένειά σου.  

Το βάλτωμα και η επανάπαυση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μια χειρότερη πορεία μακροπρόθεσμα. Βάλε στόχους να γίνεις σε κάποιους τομείς καλύτερος, ειδικά σε αυτούς που πιστεύεις ότι είσαι σε καλό επίπεδο και δεν παίρνεις βελτίωση. Η προσπάθεια και μόνο θα σε βοηθήσει ακόμα κι αν δεν υπάρξει ορατή βελτίωση, η φύση απεχθάνεται τη στασιμότητα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved