Πώς θα έμοιαζε το γραφείο σου αν στο έφτιαχνε ένας διάσημος σκηνοθέτης

Mάλλον ήρθε η ώρα να ανακαινίσεις το γραφείο σου.

Το πόσο λατρεύουμε τον κινηματογράφο είναι γνωστό και ξέρουμε πολύ καλά πως χωρίς ταινίες και ιστορίες πάνω στην οθόνη δεν μπορούμε να περάσουμε ούτε μία μέρα. Έτσι είναι και δεν έχει να κάνει με το σωστό ή το λάθος. Η έβδομη τέχνη μας έχει δώσει τόσα πολλά που πλέον δεν μπορούμε να τα μετρήσουμε.

Σκέψου τώρα κάτι άλλο λίγο πιο παράξενο: Φαντάσου κάποιος διάσημος σκηνοθέτης που έχει φτιάξει κάποια από τις αγαπημένες σου ταινίες, να έρθει μία μέρα και να σου πει, «ξέρεις κάτι ρε φίλε, άσε με να σου φτιάξω εγώ το γραφείο σαν να είναι βγαλμένο από κάποια ταινία μου».

Δεν νομίζω να σε χαλούσε έτσι;

Για να δούμε όμως πως θα έμοιαζε το γραφείο σου αν ένας από τους μεγάλους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου ερχόταν στο σπίτι σου:

“The Parasite” Bong Joon-ho

 

Αν είσαι τύπος μίνιμαλ τότε αυτό το γραφείο θα σου έρθει κουτί σίγουρα. Ο Κορεάτης σκηνοθέτης ξέρει από μινιμαλιές. Με Όσκαρ σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και σεναρίου, «Τα Παράσιτα» κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτα την αγωνία και το ενδιαφέρον μας, από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Το γραφείο:

grafio1

“Lost in Translation” Sofia Coppola

 

Πιο κλασικό γραφείο δεν γίνεται. Η Σοφία Κόπολα μας μαθαίνει το κλασικό στυλ κι εμείς την ευχαριστούμε.

Το γραφείο:

grafio2

“Matrix” The Wachowskis

 

Σκούρα χρώματα, neon φώτα, cult έπιπλα από τα 80’s και μια γενικότερη εικόνα αποδόμησης σε όλα τα διακοσμητικά στοιχεία. Είναι ένα project που μπορείς να ξεκινήσεις όποτε θέλεις, μιας και όλα τα έπιπλα μπορείς να τα φτιάξεις εξ ολοκλήρου μόνος/η σου! Αυτό το δωμάτιο είναι μια τέλεια ευκαιρία να ξεφύγεις και να σταματήσεις να βαριέσαι!

Το γραφείο:

grafio3

“Twin Peaks” David Lynch

 

Για να μπορέσεις να έχεις κι εσύ λίγη από την τέχνη του Lynch στο γραφείο σου, διάλεξε κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες, σε συνδυασμό με περίεργα και αριστοκρατικά διακοσμητικά και έπιπλα, πολλές φορές βγαλμένα από τα 50’s.  Μια καλή αρχή είναι να ψάξεις για γύψινα διακοσμητικά οροφής και αγάλματα.

David Lynch: H παράξενη ταινιογραφία ενός σύγχρονου master

Το γραφείο:

grafio5

“Amelie” Jean-Pierre Jeunet

 

Είσαι ρομαντική ψυχή και σου αρέσει το παλιό, αυτό που είναι βγαλμένο από τα παραμύθια;  Για να πετύχεις αυτό το στυλ, σου χρειάζονται έπιπλα και διακοσμητικά εμπνευσμένα από παραμύθια. Βασικό χρώμα στην παλέτα σου είναι το σκούρο πράσινο, που θυμίζει Χριστούγεννα, το χρυσό και το κόκκινο.

Το γραφείο: grafio8

«The Royal Tenenbaums» Wes Anderson

 

Συμμετρίες, πνεύμα οργάνωσης και ένας συγγραφέας γεννιέται μέσα σου. Κάπως έτσι θα περιγράφαμε αυτό το γραφείο.

Το γραφείο: 

grafio9

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις στιγμές από τις ταινίες που μας μάθανε να φτιάχνουμε τα γραφεία μας:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved