Γιατί οι περισσότεροι άντρες φοβούνται την επίσκεψη στον γιατρό;

Η σχέση μας μαζί τους παραμένει για κάποιο λόγο τρομερά κακή.

Αρκετά. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και πίσω από φθηνές δικαιολογίες. Οι περισσότεροι άντρες είμαστε αρνητικοί και μόνο στην σκέψη αν επισκεφτούμε έναν γιατρό αν παρατηρήσουμε πως κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας. Δεν είσαι ο μόνος και δεν είμαστε οι μόνοι. Από το γνωστό man flu μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για την συμπεριφορά μας. Είμαστε γκρινιάρηδες και φοβόμαστε. Ορίστε, το είπαμε. Ήρθε ο καιρός για την πονεμένη αυτή παραδοχή.

 

 

Για να αποφύγουμε μια οποιαδήποτε εξέταση, θα σκαρφιστούμε τα πάντα. Θα κάνουμε όσες δουλειές σπιτιού δεν κάναμε όλο το χρόνο και θα κρυφτούμε κάτω από το κρεβάτι ή μέσα στη ντουλάπα. Κάνουμε σαν μικρά παιδιά που βολεύονται με το ψέμα και απορρίπτουν την αλήθεια. Και ναι, είμαστε πεισματάρηδες, τίποτα δεν είναι ικανό να μας αλλάξει γνώμη.

Σύνδρομο Burnout: Μήπως το έχεις παρακάνει με τη δουλειά σου;

Μερικοί αποφεύγουν να πάνε στο νοσοκομείο όταν παθαίνουν ή παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια εμφράγματος, κάτι που τελικά το «πληρώνουν». Καλό θα ήταν να μην φτάνουμε σε αυτό τα σημείο. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα βρες τους λόγους που ακόμα και οι πιο σκληροί άντρες τρέχουν όταν ακούν τη λέξη «γιατρός». Είσαι ένας από αυτούς;

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved