Πώς μπορείς να πλουτίσεις παρά την πανδημία

Συμβουλές από τον συγγραφέα του «A Practical Way To Get Rich...And Die Trying​».

Ο John Roa είναι σύμβουλος επιχειρήσεων τα τελευταία είκοσι χρόνια και ο ίδιος παραδέχεται πως μπορεί το 2020 να είναι μία πολύ σκληρή χρονιά για την οικονομία, ποτέ όμως δεν ήταν πιο χαρούμενος όσο φέτος μιας και ο ίδιος θεωρεί πως αυτή χρονιά, με τον κορονοϊό και την πανδημία, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για νέες επιχειρηματικές ιδέες.

Οι φίλοι του οι οποίοι είναι στελέχη σε μεγάλες εταιρίες του λένε πως η κατάσταση είναι τραγική. Εκείνος όμως πιστεύει πως είναι ευκαιρία για να κάνουμε κάτι ακόμη πιο εμπνευσμένο και πρωτότυπο. Οι περισσότεροι από εμάς ίσως να σκεφτούν πως είναι αδύνατον να γίνει αυτό μέσα σε μία τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Το μοναδικό είδος σεξ που δεν επηρεάζεται από την πανδημία

 

Ο ίδιος όμως λέει πως πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τις μεγάλες εταιρίες όπως είναι η Google και η Netflix οι οποίες στην ουσία τους αναπτύχθηκαν μέσα σε οικονομικές υφέσεις.

Οι κανόνες δεν μετράνε σε αυτές τις περιόδους, μας λέει ο John Roa. Αυτό που μετράει είναι να πετάξεις όλους τους κανόνες στα σκουπίδια και να αφουγκραστείς στο ένστικτο σου όσο τίποτε άλλο εκεί έξω.

Η τρομερή ανάπτυξη του Zoom μέσα στην πανδημία

 

Αν είναι να κάνεις κάτι καλό προσπάθησε να το κάνεις μόνος σου και να μην έχεις άλλους μέσα στα πόδια σου, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να επικεντρωθείς σε αυτό που εσύ πραγματικά θέλεις κι έχεις σαν όνειρο. Φυσικά αυτό προϋποθέτει πως θα ζητήσεις βοήθεια από κάποιους ειδικούς και θα εκμεταλλευτείς στο έπακρον ότι έχουν να σου προσφέρουν.

Προσπάθησε να πάρεις παραδείγματα από τις μεγάλες αγορές και να μιμηθείς τις στρατηγικές τους όσο γίνεται πιο καλά. Οι μεγάλες αγορές και οι μεγάλες εταιρίες σπάνια κάνουν λάθη κι αυτό πρέπει να το δεις.

Ένας σωστός επιχειρηματίας ποτέ δεν σκέφτεται το ρίσκο. Ρισκάρει και παίζει σκληρά χωρίς να φοβάται για το αποτέλεσμα. Είναι ένα είδος τζόγου όπως και να το κάνουμε.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις πρακτικές συμβουλές που σου δίνει ο John Roa στο βιβλίο του «A Practical Way To Get Rich...And Die Trying»:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved