Πώς το Frappuccino έγινε το new entry στις απογευματινές after work συναντήσεις

Πέμπτη απόγευμα και η αποχώρησή μου από το γραφείο με βρίσκει κουρασμένο και ιδρωμένο στο αυτοκίνητο κάπου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. 

Μέχρι να επιστρέψω στη Γλυφάδα έχω λάβει πάνω από δέκα μηνύματα στο Messenger από τους φίλους μου, οι οποίοι κάνουν τις καθιερωμένες τους προτάσεις για καλοκαιρινά after work drinks.

Το φετινό καλοκαίρι όμως, είναι διαφορετικό και η αλήθεια είναι πως αν και θέλω να το απολαύσω στο έπακρο, δεν έχω διάθεση για αλκοόλ, συγχρωτισμούς και ξενύχτια. Διότι την περίοδο που πέρασε, έμαθα -και για την ακρίβεια, συνήθισα- τα απογεύματα να κινούμαι σε άλλους, πιο χαλαρούς και αναμφίβολα πιο ανάλαφρους ρυθμούς.

Ρίχνω, λοιπόν, στο «τραπέζι» την αντιπρόταση: «Παιδιά, πάμε για ένα Frappuccino;». Οι τελίτσες… δίνουν και παίρνουν στην κοινή συνομιλία. Οι χρήστες πληκτρολογούν, αλλά οι απαντήσεις δεν έρχονται. Έπειτα από μία διαδικτυακή σιωπή ολίγων δευτερολέπτων όμως, ο ένας μετά τον άλλον δίνουν το «πράσινο φως». Άλλωστε, κατά βάθος όλοι τους έχουν την ανάγκη να επιβραβεύσουν τον εαυτό τους με κάτι απολαυστικό, παγωμένο και ταυτόχρονα τονωτικό, έπειτα από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο.

 

Chocolate Marshmallow S’mores ή Peanut Butter; Ιδού η απορία

Το απογευματινό ραντεβού «κλειδώνει», λοιπόν, για τα Starbucks στη Γλυφάδα, τα οποία οφείλω να ομολογήσω πως από την εφηβεία μας μέχρι τα φοιτητικά μας χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα, αποτελούν σταθερά έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς. Λίγο αφότου καταφέρνουμε να φτάσουμε, λοιπόν, όλοι στην πλατεία Εσπερίδων, σπεύδουμε στους baristas των Starbucks για να δούμε τι καλό μπορούν να μας ετοιμάσουν. Συνήθως όλο και κάποια έκπληξη μας περιμένει -και αυτή τη φορά, εκτός από νέα Frappuccino, μαθαίνουμε πως «τρέχει» και ένας διαγωνισμός με δωρεάν ροφήματα (μήπως να σπεύσεις να τον «τσεκάρεις»;).

Κάποιοι μένουν στα κλασικά, ενώ άλλοι προτιμούν τα νέα. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το απόγευμα, θα είναι απολαυστικό. Προσπάθησε απλώς να μετατρέψεις τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες και θα καταλάβεις: Chocolate Marshmallow S’mores Frappuccino με λαχταριστή σως από σοκολάτα γάλακτος, απολαυστικό κρεμώδες μείγμα από καφέ, γάλα και πάγο, με μοναδική σαντιγί από marshmallow και τραγανό θρυμματισμένο κράκερ. Δεν τελειώνουμε όμως εδώ. Διότι μαθαίνουμε πως στον Frappuccino των Starbucks μπορεί να «παίξει» και φυστικοβούτυρο. Η παραγγελία μας, λοιπόν, έχει -μεταξύ άλλων- και Peanut Butter Cup Frappuccino (ω, ναι) με κρεμώδες μείγμα γάλα και πάγου και λαχταριστά κομματάκια σοκολάτας.

Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από έναν barista έπειτα από ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα μετά το γραφείο ή την τηλεργασία;

laptop

 

Το νέο after work που αγαπήσαμε

Γιατί μοιράζομαι μαζί σου αυτή την after work εμπειρία; Διότι το πρόγραμμα του φετινού, ομολογουμένως ιδιαίτερου καλοκαιριού, διαφέρει από τα προηγούμενα και γιατί οι συνήθειες μας άλλαξαν -ευτυχώς, όπως φαίνεται, προς το καλύτερο.

Η νέα after work απογευματινή έξοδος με την παρέα, λοιπόν, δεν περιλαμβάνει πλέον ποτό στο κέντρο της πόλης ή ανελέητο bar hopping. Αντιθέτως, περιέχει απολαυστικούς περιπάτους στις πιο γραφικές γειτονιές της περιοχής μας, βόλτες και άραγμα στις πιο κοντινές μαρίνες και απογευματινές βουτιές χωρίς συγχρωτισμούς, συντροφιά με την παρέα και έναν απολαυστικό Frappuccino στο χέρι -και δη με χάρτινο καλαμάκι διότι έχουμε και περιβαλλοντικές ανησυχίες. Ακόμη και το μοναχικό ή το παρεΐστικο άραγμα στο μπαλκόνι με έναν ποιοτικό, παγωμένο καφέ περιλαμβάνεται πλέον στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις νέες, αγαπημένες μας απογευματινές επιλογές χαλάρωσης έπειτα μία δύσκολη ημέρα.

kalamaki

Εκείνο το απόγευμα μετά τη γραφείο, λοιπόν, πήραμε τα Frappuccino μας και τα… πήγαμε βόλτα στην αγαπημένη μας μαρίνα στη Γλυφάδα. Βάλαμε τα smartphones στις τσέπες και τα backpacks, περπατήσαμε πολύ, τα είπαμε ουσιαστικά δίχως φασαρία και περισπασμούς, χαλαρώσαμε και κάναμε και socializing, τηρώντας φυσικά τις προβλεπόμενες αποστάσεις.  

Μέσα από μία καινούρια συνήθεια, δηλαδή, βιώσαμε μία νέα εμπειρία, η οποία είχε μια «γεύση» από τα παλιά, δηλαδή από εκείνα τα απογεύματα που περπατούσαμε κάθε μέρα στην πόλη, από τα καλοκαίρια εκείνα που αράζαμε στην πλατεία της γειτονιάς ή το μπαλκόνι και μας έβρισκε η νύχτα κουρασμένους, αλλά χαλαρούς και χαμογελαστούς.

Αυτό ακριβώς είναι το «κλειδί» για να απολαύσουμε το φετινό, ξεχωριστό καλοκαίρι: Το να ρίξουμε τους ρυθμούς μας, το να ξεκολλήσουμε για λίγο από τα social media, το να μάθουμε επιτέλους να χαλαρώνουμε ουσιαστικά και να εκτιμούμε τις μικρές στιγμές και ευκαιρίες απόλαυσης, που η κάθε ημέρα μάς προσφέρει.

Ναι, δεν είναι εύκολο να αφήνουμε πίσω μας το άγχος της εργασίας, τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις σκέψεις εκείνες που δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να μην ξεχνάμε να επιβραβεύουμε τους εαυτούς μας και να μην είμαστε τόσο σκληροί μαζί τους. Εκείνο που αναμφίβολα αξίζει να προσπαθήσουμε, είναι να κατανοήσουμε την αξία της χαλάρωσης και να φροντίζουμε να κάνουμε κάθε απόγευμα κάτι καλό για εμάς, χωρίς καμία απολύτως ενοχή: Είτε πρόκειται για έναν απολαυστικό, παγωμένο Frappuccino από τα Starbucks, είτε για έναν περίπατο με την παρέα, είτε για ένα απόγευμα ολοκληρωτικού αράγματος στο μπαλκόνι.

Η επιλογή είναι δική σου. Φρόντισε απλώς να διαφέρει από τα συνηθισμένα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved