Πώς θα γίνεις η κορυφαία εκδοχή του εαυτού σου

Πέντε τρόποι για να τονώσεις παραπάνω την αυτοπεποίθησή σου.

Είναι το συναίσθημα που σε γιγαντώνει μπροστά στους υπόλοιπους ανθρώπους, αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις, να μην φοβάσαι στις δυσκολίες και μέσω αυτών να αναδεικνύεις την προσωπικότητά σου. Αυτό το κάτι είναι η αυτοπεποίθηση.

Το ισχυρότερο «όπλο» ενός ξεχωριστού άνδρα δεν είναι άλλο από το να είναι άρχοντας του εαυτού του με αποτέλεσμα να πετυχαίνει όλους του στόχους και αυτό το οφείλει στην αυτοπεποίθηση. Ένα συναίσθημα που σε πολλούς είναι έμφυτο και σε άλλους απλώς καλλιεργήθηκε και κατάφερε να αναπτυχθεί μέσα στα χρόνια.

Οι παρακάτω άνδρες σίγουρα διαθέτουν αρκετή: 

 

 

Στόχος μπορεί να είναι μια προαγωγή, η σύλληψη ενός παιδιού, μια αμοιβή, ένα επιτυχημένο φλερτ στο μπαρ. Ό,τι και να κάνεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον «αέρα» που εκπέμπεις και την όσο το δυνατόν πιο αποδοτική συνεργασία με τις πιο βαθιές ρίζες του ίδιου σου του εαυτού.

Προκειμένου λοιπόν να μην νιώσεις ποτέ σου προδομένος από το ίδιο σου το «σύστημα», σου έχουμε ορισμένες προτάσεις για να μην σε αφήσει ποτέ σου αυτό το συναίσθημα.

 

Η πηγή όλων είσαι εσύ

Το αν βγήκες ξανθός ή μελαχρινός, ψηλός ή κοντός, γεροδεμένος ή κοκκαλιάρης είναι πράγματα που δεν εξαρτώνται από σένα αλλά δεν σημαίνει ότι θα θα τα αφήσεις να σε επηρεάσουν. Όλοι θα θέλαμε ιδανικά να μοιάζουμε με τον Brad Pitt ή τονTom Hardy αλλά ακόμα και αυτοί χρειάστηκε να υποστηρίξουν το απαιτητικό παρουσιαστικό τους.

 

 

Αφού δεν είσαι Pitt ή Hardy, περιποιήσου τον εαυτό σου, κάνε ότι μπορείς προκειμένου να αισθάνεσαι εσύ καλά. Μην παραμελείς τον εαυτό σου, γυμνάσου, διάβασε κάνα βιβλίο, περιποιήσου το μαλλί και γενικότερα την εξωτερική σου εμφάνιση. Όταν το τελευταίο ειδικά είναι στο καλύτερο επίπεδο, δεν υπάρχει ποτέ καλύτερος από σένα και αυτό οφείλεις να το βγάλεις προς τα έξω.

 

Μην συγκρίνεις, μέγα λάθος

Όταν λοιπόν νιώθουμε αυτοπεποίθηση πολλές φορές τα όρια με αποτέλεσμα να γινόμαστε ανταγωνιστικοί. Μας αρέσει που είμαστε κομψοί, μας τη δίνει που ο απέναντι έβαλε καλύτερο σακάκι από μας. Πόσο πιο Patrick Bateman από το American Psycho μπορείς να νιώσεις αυτή τη στιγμή;

 

 

Μόλις βγεις από αυτό το τρυπάκι όλα θα σου πάνε καλύτερα. Δεν σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι σε σχέση με σένα, αλλά να ανταγωνιστείς την καλύτερη εκδοχή που θες να επιτύχεις. Μη σε νοιάζει ο απέναντι, δείξε ανωτερότητα και χάραξε τη δική σου πορεία. Ανάγκασέ τους να σε ζηλεύουν. Όσο πιο πολλή σημασία δεν τους δίνεις, τόσο δεν θα μπορούν να σε ανταγωνιστούν.

 

Επιτυχία vs Αποτυχία

Όταν βγήκε το τραγούδι «Always Look on the Bright Side of Life» ποιος να το περίμενε ότι θα ενέπνεε τόσο πολύ κόσμο, παρακινώντας τον να βλέπει πιο θετικά τα πράγματα στη ζωή. Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τραγούδι με μεγάλο νόημα.

 

 

Όσον αφορά την αυτοπεποίθηση πολλοί θα σου πουν να εστιάζεις στις επιτυχίες και όχι στις αποτυχίες σου ωστόσο με το να βάζεις έναν τοίχο μπροστά στην αποτυχία είναι μέγα λάθος. Από την επιτυχία παίρνεις αυτοπεποίθηση, από την αποτυχία μαθαίνεις τι έκανες λάθος και προχωράς σοφότερος παρακάτω. Και οι δύο είναι έννοιες που θα σε κάνουν ισχυρότερο.

 

Μην χαλαρώνεις

Ακόμα και διακοπές να είσαι μην κατεβάσεις τον διακόπτη. Καλό είναι να ξεχνιέσαι από την καθημερινότητα, ωστόσο το μυαλό δεν πρέπει να αποβλακώνεται ούτε να πατάει pause. Ανά πάσα στιγμή τα πάντα αλλάζουν, ευκαιρίες ξεπηδούν από παντού και άμα βρίσκεσαι σε «ύπνωση» θα χάσεις την ευκαιρία σου.

Καθημερινά αλλάζουν τα πάντα στη ζωή σου μέσα σε μια στιγμή -που είτε είναι στον έλεγχο σου είτε όχι μπορούν να σε επηρεάσουν- και οφείλεις να είσαι ετοιμοπόλεμος. 

 

Ξέρεις στα αλήθεια ποιος είσαι;

Το γνώθι σαυτόν είναι μεγάλη κουβέντα. Στη σύγχρονη κοινωνία ειδικότερα όπου χαρακτηρίζεται από εξαντλητικούς ρυθμούς και αβεβαιότητα όσα πιο πολλά γνωρίζεις για τον εαυτό σου, τόσο προς όφελός σου είναι.

Αυτά είναι τα προβλήματα του σύγχρονου άνδρα σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή Γιώργο Λάγιο.

Πρέπει να ξέρεις ποια είναι τα θετικά σου στοιχεία και πώς να τα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο. Μην χάνεις χρόνο με τις αδυναμίες σου, προχώρα παρακάτω και κοίτα πώς να τις καλύψεις. Χρησιμοποίησε τα πλεονεκτήματά σου προς όφελός σου.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved