Πώς θα εξελιχθείς πιο γρήγορα στα επαγγελματικά σου

Είσαι σε καλό δρόμο, αλλά μήπως να επιταχύνεις λίγο τα βήματα προόδου σου;

Καλώς ή κακώς η εποχή στην οποία ζούμε χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις: Ταχύτητα και εξέλιξη.

Οι ταχύτατοι ρυθμοί ζωής, που είσαι από τα χαράματα στη δουλειά, σχολάς για να πάρεις το παιδί σου από το σχολείο, επιστρέφεις μέσα στην τρέλα να του φτιάξεις φαγητό, μετά να το πας στις απογευματινές του δραστηριότητες ενώ ταυτόχρονα έχεις και μια απογευματινή δουλειά για να βγάλεις κάποιο εξτραδάκι είναι μια κατάσταση επίπονη και κυρίως εξαντλητική. Ταυτόχρονα βλέπεις τον κόσμο να εξελίσσεται συνεχώς και ασταμάτητους ρυθμούς καθώς με την παρουσία του ίντερνετ έχουμε διαρκώς εικόνα για τα πάντα στη Γη, παρατηρώντας παράλληλα ότι ο ανταγωνισμός έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

 

Ποια είναι η λύση; Να εξελιχθείς και εσύ, αλλά με ταχύτερο ρυθμό από τους γύρω σου. Δεν πρόκειται για θέμα γνώσεων, αλλά για παιχνίδι επιβίωσης. Όλοι είμαστε αναλώσιμοι, αν βρεθεί κάποιος καλύτερος, τότε θα χάσουμε τη δουλειά μας.

Όσο «βουνό» και αν δείχνει η συγκεκριμένη κατάσταση υπάρχουν ορισμένα tips που θα σου φανούν χρήσιμα στην προσπάθεια να παραμείνεις ανταγωνιστικός.

 

Ο χρόνος είναι χρήμα

Πως γίνεται από τη μία πλευρά ορισμένοι άνθρωποι να θεωρούν πως δεν τους φτάνουν οι ώρες της ημέρας, ενώ κάποιοι άλλοι τα καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία; Η απάντηση στο εν λόγω ερώτημα λοιπόν είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου. Αν θεωρούμε ότι η ευφυΐα και το ταλέντο είναι τα σπουδαιότερα προσόντα, αν δεν είσαι οργανωτικός και χάνεις χρόνο μέσα στην ημέρα τότε δύσκολα θα καταφέρεις να προοδεύσεις

.

 

Μην την παίρνεις αψήφιστα, η διαχείριση του χρόνου είναι εξίσου μια σπουδαία δεξιότητα και όσο πιο αποδοτική είναι τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για σένα. Και το καλό είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για κάτι έμφυτο, αλλά ως έναν βαθμό «μαθαίνεται».

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ και δες πώς θα τον διαχειριστείς:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved