Πώς η μουσική μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σου στη δουλειά

Ιδίως αν εργάζεσαι από το σπίτι.

Το να δουλεύει κανείς από το σπίτι δεν είναι όσο εύκολο φαντάζονται μερικοί, ειδικά αυτοί που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, εκτός σπιτιού και που η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει μετά την εμφάνιση του κορονοϊού. Το σαλόνι, η κουζίνα ή το δωμάτιό μας μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί από εργασιακός χώρος σε παιδότοπος. Οι περισπασμοί είναι πολλοί.

Πώς να δουλέψεις σωστά από το σπίτι

Οι ειδικοί είναι εδώ όμως για να μας βοηθήσουν. Σύμφωνα με την Kirsten Nelson, η οποία ειδικεύεται στη μουσική ψυχοθεραπεία στο πανεπιστήμιο της Iowa των ΗΠΑ, μας προτείνει να ξεκινάμε τη μέρα μας με μελωδική μουσική. «Αν το πρωί νιώθετε κάπως λυπημένοι, τότε θα ήταν προτιμότερο να ακούσετε κάτι ήρεμο. Σταδιακά μπορείτε να ακούσετε πιο δυναμικά τραγούδια για να φτάσετε στο επίπεδο που θέλετε».

Αυτή η σταδιακή μετάβαση βελτιώνει την απόδοσή μας και όσο πιο γρήγορη γίνεται η μουσική, τόσο πιο γρήγορη γίνεται και ο τρόπος που δουλεύουμε. Αν κάτι πρέπει να αποφύγεις, είναι τα τραγούδια με στίχους αφού μπορούν πολύ εύκολα να σε αποσυντονίσουν. Η upbeat, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, είναι η κατάλληλη μουσική για να έχεις μια καλή και παραγωγική μέρα.

Βέβαια, εμείς ξέρουμε ποιο τραγούδι ακούς κάθε πρωί:

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved