Πώς θα μιλάς με άνεση και αυτοπεποίθηση

Εξασκήσου τώρα που δεν έχεις μπει σε φουλ ρυθμούς δουλειάς.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση όπου χάνουμε τα λόγια μας και ο συνομιλητής δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτά που προσπαθούμε να του μεταφέρουμε. Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα μείνει με το στόμα ανοιχτό όταν θα προσπαθήσει να μιλήσει σε κάποια κοπέλα και το μόνο που θα καταφέρει, είναι να βγάλει μερικά περίεργα επιφωνήματα.

Πώς να κρατήσεις το σπίτι σου καθαρό σαν σωστός εργένης

Το να μιλάς σωστά και καθαρά είναι και αυτό μία μορφή τέχνης και όχι, δεν είναι εύκολη και όχι, δεν μπορούν όλοι να καταπιαστούν με αυτή. Αν ακολουθήσεις αυτά τα απλά βήματα, όμως, μπορείς να βελτιωθείς άμεσα και ποιος ξέρει, ίσως κάποτε γίνεις ένας ομιλητής που θα κάνει το κοινό του να κρέμεται από τα χείλη του.

 

 

Το πρώτο και βασικό που πρέπει να καταλάβεις, είναι πως η σταθερότητα είναι σημαντική. Όταν λέμε σταθερότητα, εννοούμε τον ρυθμό που κρατάς καθώς μιλάς. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι αγχώνονται, είναι να μιλούν πιο γρήγορα. Μην το κάνεις αυτό. Αργά και σταθερά, λοιπόν, για καλύτερα αποτελέσματα.

Γίνει καλύτερος ακροατής

Ένα ακόμα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, είναι να παίρνουν το λόγο αμέσως μετά την τελευταία λέξη του συνομιλητή τους. Αυτό δείχνει πως δεν δίνεις ιδιαίτερη σημασία στα λόγια του άλλου και πως απλά περίμενες να έρθει η σειρά σου για να πεις και εσύ την ιστορία σου από τον στρατό.

Το καταραμένο «ε»

Από μικρή ηλικία, αυτό το «ε» σε συντροφεύει παντού. Από το δημοτικό όταν ήρθε η σειρά σου να πεις το μάθημα μέχρι και τα πρώτα λόγια που ξεστόμισες στην κοπέλα που πίστευες πως θα είναι η γυναίκα της ζωής σου. Προσπάθησε αυτό το παρατεταμένο «εεεεε» να το ελαττώσεις, δεν βγάζει πουθενά και μεταφράζεται σε αμηχανία.

Η παύση έχει τη δική της βαρύτητα

Το να μιλάς με παύσεις σε κάνει πιο κατανοητό. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δίνεις έμφαση στην κάθε σου πρόταση. Κάθε λέξη σου μετράει και η παύση σε βοηθάει για να την τονίσεις. Αυτό θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια οπότε καλύτερα να αρχίσεις την εξάσκηση.

 

prac

 

Σωστές αναπνοές

Οι σωστές αναπνοές θα σου δώσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι. Μίλα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο αναπνέεις: Αργά. Εντάξει, μην το παρακάνεις. Μπορείς να καταντήσεις ρατσιστής όπως ο… Ας το αφήσουμε καλύτερα.

Το να μιλάς δυνατά δεν σου δίνει αυτοπεποίθηση

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους. Οι πιθανότητες να γίνεις ενοχλητικός απέναντι στον συνομιλητή σου ή το ακροατήριό σου είναι περισσότερες από το να γίνεις κατανοητός. Προσπάθησε να κρατήσεις έναν συγκεκριμένο τόνο.

Πιες αρκετό νερό

Μείνει ενυδατωμένος. Αν δεν έχεις πιει αρκετό νερό, τότε οι φωνητικές σου χορδές μπορεί να σε προδώσουν. Δεν το θες αυτό. Θα κλέψει όση αυτοπεποίθηση έχτισες με τα παραπάνω βήματα.

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved