Ο Petr Cech δεν αγχώθηκε ποτέ πριν τον αγώνα

Ο Τσέχος πορτιέρε είχε πάντα τον τρόπο να κυριεύει το άγχος του κάτω από συνθήκες πίεσης.

Η μεγάλη ομάδα ξεκινάει πάντα από έναν τερματοφύλακα και για αυτό το λόγο η Chelsea του Roman Abramovich φρόντισε το 2004 να κάνει δικό της τον Petr Cech. Για πολλά χρόνια ο Τσέχος ήταν η απόλυτη εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ των «μπλε» του Λονδίνου και παρότι τα έκανε τα λαθάκια του, δεν πρόδωσε ποτέ την εμπιστοσύνη των αμυντικών, των προπονητών και κυρίως των φιλάθλων.

Αυτός, ο Didier Drogba, o Frank Lampard και ο John Terry ήταν η ιερή 4άδα της σπουδαίας Chelsea που κατάφερε να μπει σφίνα στην κυριαρχία των Manchester United, Liverpool και τη μετέπειτα ομάδα του Arsenal, καταφέρνοντας μάλιστα με τα χρόνια να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια, το οποίο ήταν και το βασικό του πρόβλημα στο ξεκίνημα της καριέρας του.

 

 

Όλοι γνωρίζουν πως η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι σαν τις υπόλοιπες με το παραμικρό λάθος να είναι ικανό να σε στείλει στον πάγκο για αρκετό καιρό. Παράλληλα οι ευθύνες αυξάνονται επικίνδυνα όταν βρίσκεσαι σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης, όπως αυτή του Champions League

Μετά από δύο τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όπου αμφότεροι οδηγήθηκαν στα πέναλτι -στον δεύτερο ήταν πρωταγωνιστής και μεγάλος νικητής-, ο Cech ξέρει πολύ καλά πώς να αποδίδει κάτω από καταστάσεις πίεσης ενώ έχει το know how να γυρνάει τέτοιες καταστάσεις προς όφελός του.

Μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ αρκεί για να εμπνευστείς από τον άλλοτε τερματοφύλακα των Chelsea και Arsenal



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved