Πώς θα ξεκουραστείς κατάλληλα από τον ενδιάμεσο ύπνο σου

Το γνωστό και ως power nap μπορεί να σώσει την καθημερινότητά σου.

Το πρώτο και βασικό που πρέπει να ξέρεις, είναι πως το σωστό timing είναι τρομερά σημαντικό. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η Sammy Margo η οποία συστήνεται ως sleep expert και γιατί είναι ειδική πάνω στα θέματα ύπνου, καλύτερα να την ακούσεις και να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες της. Το γνωστό και ως power nap ή για εμάς ο ύπνος μικρής διάρκειας, μπορεί να σου αλλάξει την καθημερινότητα αφού αν ξεκουραστείς κατάλληλα και όσο πρέπει, θα έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι και πολλές φορές σου λείπει.
 
 
Η καλύτερη ώρα για να ξεκουραστείς είναι μεταξύ μία και τρεις το μεσημέρι. Για να αποκτήσει ουσία αυτός ο μεσημεριανός ύπνος, πρέπει να κοιμάσαι καθημερινά και την ίδια ώρα. Αν οι ώρες αλλάζουν από μέρα σε μέρα θα μπερδέψεις το σύστημά σου. Δεν το θες αυτό. Επίσης, η καφεΐνη μετά τις δέκα το πρωί μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθειά σου.
 
powernap
 
Η σωστή στάση του σώματος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα με την Sammy Margo, το κεφάλι σου όπως και τα πόδια σου πρέπει να στηρίζονται καλά. Με λίγα λόγια, μην κλείσεις τα μάτια σου στη μέση του γραφείου, η καρέκλα δεν θα σε βοηθήσει να ξεκουραστείς όπως πρέπει και το αφεντικό σου ίσως σε απολύσει.
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved