Jenson Button: Ο «μέτριος» της Formula 1 που κατάφερε να γίνει κορυφαίος

Κάνε ένα βήμα προς την επιτυχία, ακολουθώντας τις συμβουλές του άλλοτε πρωταθλητή της Formula One.

Ποτέ κανείς δεν ξέρει πώς θα τα φέρει η μοίρα. Υπάρχουν άνθρωποι που προορίζονται για σπουδαία πράγματα και διακρίσεις, άλλοι πάλι που είναι πιο χαμηλών τόνων και επιτευγμάτων. Σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα, όπως αυτό της Formula 1, η ιστορία μας έχει γνωρίσει πολλές ιδιάζουσες προσωπικότητες και των δύο κατηγοριών. Από τον Ayrton Senna και τον Niki Lauda, στους Michael Schumacher και Lewis Hamilton, μέχρι και τους Nico Rosberg, Kimi Raikkonen και Fernando Alonso.

Κάπου ανάμεσά τους ανήκει και ο Jenson Button.

 

 

Αν δεν είσαι μετρ της Formula 1, κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν ακούς για πρώτη φορά το όνομά του. Το προφανές βέβαια είναι να τον είχες ακούσει αλλά πάντα τον είχες κατατάξει στους οδηγούς μεσαίας κατηγορίας, σε εκείνους που καταφέρνουν να μαζέψουν μεν βαθμούς αλλά που ποτέ δεν πάνε για πρωτάθλημα. To βιογραφικό του άλλωστε δεν έχει να επιδείξει κάποια σταθερότητα, καθώς κάθε του χρονιά -πέραν του 2004 που βγήκε τρίτος- έπαιζε διαρκώς μεταξύ 5ης και 18ης θέσης.

Είχε βλέπεις πάντα τη φήμη του καλοπερασάκια –τον αποκάλεσαν και playboy του πρωταθλήματος- άλλοι απλώς θεωρούσαν ότι και που τρέχει στην F1 πολύ του είναι, ενώ υπήρχαν και μερικοί που δήλωναν απογοητευμένοι μαζί του. Ο λόγος; Ότι δεν αγωνιζόταν ποτέ σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Το 2009 ωστόσο ερχόμενος από τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του (αυτή της 18ης θέσης), ο Βρετανός είδε την καρό σημαία στα έξι από τα επτά πρώτα Grand Prix με το μονοθέσιο της Brawn GP, κατακτώντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα πριν καν τα μισά της διαδρομής.

 

 

Το «άτακτο παιδί», ο «λίγος», ο «φτιαγμένος για τα ελάχιστα» στεκόταν στο πάνθεον, πάνω από τον Fernando Alonso, τον Sebastian Vettel, τον Rubens Barrichello και τον συμπατριώτη του, Lewis Hamilton πανηγυρίζοντας το πιο άνετο πρωτάθλημα στην ιστορία της F1. Την επόμενη χρονιά η Brawn GP διαλύθηκε, ο Button μεταπήδησε στην McLaren αλλά ποτέ δεν άγγιξε ξανά εκείνο το μαγικό ξεκίνημα της ιστορικής σεζόν του. Ίσως μια και μόνο πρωτιά του αρκούσε.

Με αυτήν την πρωτιά δεν ήταν πλέον ένας μέτριος οδηγός, αλλά ανάμεσα στους κορυφαίους. Είχε αποδείξει σε όλους και κυρίως στον εαυτό του ότι ήταν πλασμένος για μεγάλα πράγματα. Το μόνο που εν τέλει χρειάστηκε ήταν να συνεφέρει το μυαλό του και συγκεντρωθεί στον στόχο του. Στο πρωτάθλημα της F1.

Για να το πετύχει αυτό βέβαια ακολούθησε τα εξής (παρακάτω) βήματα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved