Συμβουλές για την καριέρα σου από τον Dolph Lundgren

Χημικός μηχανικός, επιχειρηματίας, ηθοποιός. Ο κατάλληλος άνθρωπος δηλαδή για να σε συμβουλεύσει.

Για τον περισσότερο κόσμο, o Dolph Lundgren είναι ο άνθρωπος που έπαιξε τον Ivan Drago και τίποτε παραπάνω. Παρότι οι αποφάσεις που πήρε για την καριέρα του στον κινηματογράφο δεν ήταν οι καλύτερες, ανήκει στους άντρες που άφησαν τα πάντα για να κυνηγήσει το όνειρο. Γιατί ο Dolph, όχι μόνο είχε την κατάρτιση για τον τομέα των επιστημών, αλλά κατείχε και το management για να μπορέσει να κάνει οτιδήποτε θέλει.

Και κάπου εδώ, μπορεί να σου μιλήσει δίχως φόβο για την καριέρα του. Αλλά και την δική σου.

 

 

Αξιοποίησε την μεγαλύτερη στιγμή σου

«Αναμφισβήτητα η επιλογή μου στο Rocky 4 ως Ivan Drago ήταν η στιγμή που με ανέδειξε. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στη ζωή σου, καλείσαι να δουλέψεις ακόμη πιο σκληρά για να μην μείνεις μετά στο περιθώριο. Συγκεντρώσου στο επόμενο κομμάτι που θα εμφανιστεί. Το δυσκολότερο είναι να καλεστείς να κάνεις πράγματα που ξέρεις ότι δεν θα σου δώσουν τις ίδιες αξιώσεις. Είναι όμως και αυτό δουλειά και καλείσαι να δείξεις επαγγελματισμό».

 

Να έχεις καλά άτομα τριγύρω σου

«Είχα ένα μάνατζερ κάποια στιγμή που αποδείχτηκε απατεώνας. Μετά το Rocky 4 με συμβούλεψε πως η επόμενη σωστή κίνηση, ήταν να κάνω το Masters of the Universe – και προφανώς αυτό δεν πήγε καλά. Να έχεις δίπλα σου ανθρώπους με σωστές συμβουλές. Κάτι που δεν έκανα εγώ. Να παίρνεις τον χρόνο σου πριν πάρεις μία απόφαση. Κάτι που επίσης δεν έκανα».

 

 

Μάθε από τους συνεργάτες σου

«Ο Sly μου είχε μιλήσει για την δική του φάση που οι ταινίες του πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Κάποια στιγμή μου μίλησε και μου είπε «Θα ξαναγράψω για το Rocky». Και η ταινία αυτή έγινε το Rocky Balboa. Κανείς όμως δεν ήθελε, ούτε καν, να δει το σενάριό του. Κάποια στιγμή απλά κάποιος τον ρώτησε πώς πηγαίνει με το σενάριο, δέχτηκε να το διαβάσει και τελικά η ταινία κατέληξε να κάνει επιτυχία στους κινηματογράφους. Όλο αυτό, μας οδήγησε στο Expendables και είναι ο λόγος που όλοι τώρα θέλουν να δουλέψουν μαζί του».

 

 

Προσοχή στα εύκολα λεφτά 

«Προτού επιλέξεις μία δουλειά, φρόντισε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για εκείνη. Μπορεί τα λεφτά να είναι καλά και να μην μπεις στη διαδικασία να το σκεφτείς καν, αλλά αν η δουλειά είναι κακή θα σου κάνει και σένα κακό. Και αν όχι άμεσα σίγουρα μακροπρόθεσμα».

 

Μάθε από τις επιτυχίες σου

«Φαντάζομαι ότι με λες επιτυχημένο ακόμη και όταν κακές ταινίες για ένα και μοναδικό λόγο: δουλεύω σκληρά. Έχω μάθει πως η σκληρή δουλειά αποδίδει και πάντα ήμουν από αυτές που έβαζαν το κεφάλι κάτω και έδιναν το 100%. Μπορεί να μην είμαι πάντα συγκεντρωμένος, αλλά θα δουλέψω πολύ σκληρά».

 

 

Να έχεις αυτοπεποίθηση

«Έμαθα να σέβομαι τον εαυτό μου και τις ικανότητές μου. Μπορώ να είμαι δίπλα σε οποιονδήποτε σταρ στο πλατό. Αν προσέχω τι κάνω και δώσω την απαραίτητη προσοχή, ξέρω πως μπορώ να καταφέρω τα πάντα».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved