Πώς θα κάνεις φίλους στη νέα σου δουλειά

Μερικές συμβουλές για να μην έχεις απλούς συνεργάτες αλλά φιλαράκια δίπλα σου.

Είναι αυτοί που θα σου ανυψώσουν το ηθικό όταν βρεθείς σε αδιέξοδο. Όταν τίποτα δεν πάει σωστά και όλα κατηφορίζουν στη μαύρη τρύπα της αποτυχίας, θα σε τραβήξουν από εκεί και λίγο πριν πέσεις και εσύ, θα σε βάλουν ξανά στο δρόμο της κανονικότητας. Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται υπερβολικά, όμως η πραγματικότητα δε διαφέρει πολύ από τη φαντασία, ειδικά όταν μιλάμε για μια δουλειά με μεγάλο αριθμό ατόμων.

Κάποιοι άνθρωποι, πέρα από εργασιακοί φίλοι, μπορούν να γίνουν και παντοτινοί. Σκέψου πόσοι κράτησαν επαφές και μετά το τέλος της εργασίας τους, όταν πια η σύνταξη τους χώριζε από τη δουλειά τους. Οι δεσμοί αυτοί είναι δυνατοί καθώς, μην ξεχνάς, περνάμε τις σημαντικότερες ώρες της ημέρας στο εργασιακό μας περιβάλλον περικυκλωμένοι από διαφορετικές προσωπικότητες, πολλές φορές άκρως αντίθετες από τη δική μας.

Διάβασε για την έρευνα που θέλει να μας χωρίσει από τους φίλους μας

Αυτό από μόνο του θα έπρεπε από μόνο του να μας κάνει να αναθεωρήσουμε και να σκεφτούμε δύο φορές τη συμπεριφορά μας απέναντι στους συναδέλφους μας. Οι κακές σχέσεις μεταξύ των συνεργατών δημιουργούν ένα άσχημο κλίμα που επηρεάζει τόσο την παραγωγικότητά μας όσο και την διάθεσή μας. Ψάξε λοιπόν για φίλους, όχι για τοξικούς συναδέλφους. Πώς θα το κάνεις αυτό; Περνώντας καλά. Να, όπως οι Avengers στο βίντεο.

 

 

Κάνε το πρώτο βήμα. Πάρε την πρωτοβουλία και συστήσου στους υπόλοιπους. Αν θεωρήσεις πως πρέπει να ξεκινήσεις μία μικρή συζήτηση, καλύτερα να το κάνεις και να μην το σκεφτείς δεύτερη φορά.

Μην αποφεύγεις τις συναντήσεις μετά τη δουλειά. Αν η ομάδα σου αποφασίσει να πιει ένα ποτό, πήγαινε μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις ποια άτομα σου ταιριάζουν και ποια θα ήταν καλό να κρατήσεις σε απόσταση.

Διάβασε περισσότερα στις φωτογραφίες:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved