Ο Thomas Shelby ξέρει να σου μιλήσει για τη ζωή

Μαθήματα επιβίωσης από το μεγάλο αφεντικό των Peaky Blinders.

Προφανώς και θα εμπιστευτείς τον Thomas Shelby. Όταν ελέγχεις την μεγαλύτερη συμμορία του Birmingham, τους Peaky Blinders, το μόνο σίγουρο είναι πως έχεις πιάσει τη ζωή από τα μαλλιά και την σέρνεις μόνιμα πίσω σου. Τα μαθήματα ζωής του μεγάλου αφεντικού, θα σε συνοδεύουν μία ζωή. Δώσε βάση.

 

Να έχεις πάντα σχέδιο

Ο Thomas Shelby δεν βγαίνει από πάνω επειδή απλά είναι τυχερός. Έχει σχέδιο, έχει β΄σχέδιο και αν αποτύχουν τα προηγούμενα έχει συνήθως και ακόμη ένα σχέδιο. Το ουσιαστικό στοιχείο της επιτυχίας των σχεδίων του -ή τουλάχιστον των περισσοτέρων από αυτών- είναι ότι κρατάει τα σχέδια αυτά ΜΟΝΟ για τον εαυτό του, ανακοινώνοντάς τα στους συνεργάτες του την κατάλληλη στιγμή. Smart thinking.

Διάβασε εδώ πως θα κάνεις το κούρεμα του Arthur Shelby

Κάνε τις σωστές συνεργασίες

 

Ο Thomas δεν χτύπησε την πόρτα του Alfie Solomons και του Aberama Gold χωρίς λόγο. Πράγματι, είχε κάτι να ζητήσει προκειμένου να μεγαλώσει την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά είχε πάντα κάτι καλύτερο να προσφέρει. Ακριβώς αυτό είναι και η πεμπτουσία μίας καλής συνεργασίας. Να έχεις να δώσεις στον συνεργάτη σου, κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί να του προσφέρει. Ακόμη και αν οι συνεργάτες είναι ασταθείς και επικίνδυνοι (βλέπε Alfie), τα κότσια και το προϊόν που έχεις να προσφέρεις θα σου δίνει πάντα μία ασυλία.

Προστάτεψε τους ανθρώπους σου

 

Όταν έρθει η ώρα να πέσει ο δυναμίτης, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πισωγυρίσματα και διπλωματίες. Μαζεύεις την ομάδα σου και περνάς στην αντεπίθεση. Μπορεί να μην κάνεις γυαλιά καρφιά το μπαρ του Sabini χώνοντας ξυράφια σε λαιμούς, αλλά μπορείς οπωσδήποτε να είσαι το ίδιο επιθετικός όταν απειληθούν οι συνεργάτες σου. Ο σεβασμός των ανθρώπων σου, κερδίζεται από το γεγονός ότι δεν διστάζεις να πέσεις στη φωτιά για εκείνους. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

 

 

Προτίμησε ανθρώπους που καταλαβαίνουν από σεβασμό

Ήταν το γράμμα του Thomas στον Churchill που τον έκανε να ξεφορτωθεί τον Campbell από τον σβέρκο του. Γιατί όμως; Ο Thomas είναι ήρωας πολέμου και έκανε επίκληση στα συναισθήματα του Churchill, μιας και ο ίδιος πολέμησε στον Α’ Παγκόσμιο πριν τοποθετηθεί γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμύνης. Εκείνη η επιστολή δεν είναι ένα πεταμένο χαρτί χωρίς λόγο. Είναι ο σεβασμός ανάμεσα σε δύο άντρες που έχουν μοιραστεί τις ίδιες εμπειρίες και μοιράζονται τα ίδια ιδανικά. Και αυτούς τους ανθρώπους θες δίπλα σου.

Διάβασε εδώ πως οι Peaky Blinders επηρέασαν το στυλ μας.

«Κάνε ένα κούρεμα της προκοπής»

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μία εξυπνακίστικη ατάκα λίγο πριν τις ιπποδρομίες. Αλλά δεν είναι. Ειδικότερα, είναι η αντίληψη ενός άντρα για την επιβλητικότητα της εξωτερικής εμφάνισης. Είναι άλλο να είσαι δέσμιος του image σου και άλλο να δείχνεις στον κόσμο μέσα από το ντύσιμο σου ότι αντιμετωπίζεις σοβαρά κάποιες καταστάσεις. Το κούρεμα, το καλό κούρεμα, δεν είναι μόνο θέμα υγιεινής αλλά και μία δήλωση. Για το ποιος είσαι, τι έχεις στο νου και πως πρέπει να σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Οπότε ναι. Grooming.

Τα σωστά meetings

 

Μπορεί τα meetings των Shelby να είναι οικογενειακά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν να κάνουν με την δουλειά. Βασικά έχουν να κάνουν μόνο με αυτή. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Ο Thomas κάνει τα meetings μικρά σε διάρκεια και με συγκεκριμένο αντικείμενο. Όχι γεμάτα μπουρδολογία για πολλές ώρες που κάνει τον κόσμο να νυστάζει και ποδοπατάει τις ιδέες του. Κράτα το αυτό: τα meetings πρέπει να γίνονται μόνο όταν είναι απαραίτητα, με μικρή χρονική διάρκεια και επικεντρωμένα σε ένα στόχο. Αλλιώς θα χάνεσαι για μία ζωή.

«Τα ψέματα ταξιδεύουν πιο γρήγορα από την αλήθεια»

mine tom hardy GIF

Να και μία ατάκα που οφείλεις να έχεις πάντα στο νου σου και να μην ξεχνάς ποτέ. Ένα πράγμα που είναι πέρα από τον έλεγχο σου, είναι τα ψέματα που διαδίδονται για σένα. Μαθαίνεις να κάνεις ξεκαθάρισμα όπως ο Thomas. Αγνοείς τα μικρά και διαλύεις αυτούς που διαδίδουν τα μεγάλα. Όχι μόνο από θέμα γοήτρου, αλλά για να δείχνεις ποιος είναι πραγματικά το αφεντικό και να δικαιώσεις μία άλλη μεγάλη ατάκα από τον Alfie Solomons: ‘’Big fuck small’’.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved