Τι συμβαίνει και τα ρομπότ θα μας πάρουν τις δουλειές

Χάμπουργκερ και τεχνητή νοημοσύνη: Είναι η μείωση του κόστους φίλε μου.

Με στόχο τη μείωση κόστους και την αύξηση της παραγωγής, γνωστή εταιρία fast food στις ΗΠΑ επενδύει μαζικά σε εταιρείες διαχείρισης των Big Data, της Τεχνητής Νοημοσύνης, της αυτοματοποίησης και της ρομποτικής προκαλώντας ανησυχία στους κόλπους των εργαζομένων στις ΗΠΑ, όπου οι μισθοί τους είναι παγωμένοι για χρόνια και μάλιστα σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα των μέσων απολαβών στην αγορά εργασίας...

Ανησυχία στους εργαζόμενους προκαλούν οι επενδύσεις του πολυεθνικού κολοσσού που επενδύει μαζικά σε εταιρείες διαχείρισης των Big Data, της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), της αυτοματοποίησης και της ρομποτικής.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, η εταιρία επένδυσε εκατομμύρια στην καινοτόμο επιχείρηση Apprente, που ειδικεύεται στην κατανόηση της ανθρώπινης φωνής, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το πρόγραμμα εξυπηρέτησης παραγγελιών της.

Δες το πρώτο μουσείο με ρομπότ.

 

Η εταιρία προστρέχει στην τεχνολογία αιχμής, ιδίως στις εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τους χρόνους εξυπηρέτησης των παραγγελιών, να μειώσει την ανάγκη για προσωπικό και να ωθήσει τους πελάτες να καταναλώσουν περισσότερο, προκαταβάλλοντας τα γούστα τους και την όρεξή τους.

Κυρίως όμως να παρασκευάζονται περισσότερα προϊόντα και να μειώνονται τα κόστη. Ο βασικός άξονας είναι μείωση κόστους, αύξηση παραγωγής.

Αυτό έχει πολλά καλά από άποψη χρόνου αλλά μας βάζει σε σκέψεις…

Άραγε είναι αυτή η αρχή του τέλους για την ανθρώπινη εργασία;

Το μέλλον θα δείξει…

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά ρομπότ εργασίας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved