Τι έμαθα μεγαλώνοντας μαζί με τον πατριό μου

Δεν θα γίνει ποτέ πατέρας σου, αλλά μπορεί να γίνει φίλος σου.

Θα μιλήσω εκ πείρας: Ξέρω ότι θα ταυτιστώ με πολλούς αλλά θέλω να απευθυνθώ σε άντρες που δεν το έχουν βιώσει ποτέ. Σε εκείνους που δεν πέρασε ποτέ η εικόνα -ούτε καν η ιδέα- ότι η μητέρα τους μπορεί να είναι πλάι σε άλλον άντρα πέραν του πατέρα τους. Καλώς ή κακώς όλοι θα θέλαμε οι οικογενειακές σχέσεις να είναι τέλειες. Να μην υπάρχουν εντάσεις μέσα στο σπίτι, η μαμά και ο μπαμπάς να μας μεγαλώνουν σε ένα ήσυχο περιβάλλον, ενώ όταν θα φτάσει η ώρα να φύγουμε από αυτό να είμαστε σίγουροι ότι η ξεχωριστή δυάδα που αποκαλούμε γονείς θα μείνουν για πάντα μαζί.

wedd

Το να κρατήσεις έναν γάμο ωστόσο για πάντα φαίνεται πως είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή. Δυστυχώς όπως έχει αποδειχτεί ο έγγαμος βίος μπορεί να στραβώσει πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να οδηγείται εύκολα η φάση σε διαζύγιο, ή στη χειρότερη περίπτωση να διακόπτεται απότομα διότι ένας εκ των δύο γονέων δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.

Αν είσαι γονιός τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τα παιδιά σου, ωστόσο και εσύ άνθρωπος είσαι πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις. Για να το πω πιο κομψά, το πώς θα βρεις την ισορροπία ανάμεσα στο παιδί σου και ταυτόχρονα την οποιαδήποτε σχέση-φλερτ-ερωτική ασχολία που δεν είναι όμως γονιός του υιού/κόρης. Ειδικότερα για μια μητέρα η οποία έχει αγόρια ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα, καθώς «μάνα είναι μόνο μία».

 

Το παιδί όμως δεν τα βλέπει έτσι…

Κάθε αρχή και δύσκολη δεν λένε; Όταν λοιπόν έρχεται ένας νέος κύριος στη ζωή σου, τότε την αισθάνεσαι σαν ανήφορο που δεν έχει τελειωμό. Σαν να σου κόβονται τα πόδια γιατί αισθάνεσαι πως η μητέρα σου θέλει να σου πλασάρει κάποιον καινούργιο στη θέση του πατέρα σου, χωρίς καν να έχει περάσει από την έγκρισή σου. Και άθελά σου κάνεις συγκρίσεις και έχεις πολλές διαμάχες.

Στη μητέρα μου για παράδειγμα, όταν μια μέρα μου άρχισε τις φιλοφρονήσεις και τα «τι ωραίος είσαι» καθώς φορούσα το πρώτο μου κοστούμι, είχα ξεφουρνίσει την ανατριχιαστική ατάκα: «εντάξει θα ρωτήσω τη γιαγιά γιατί εσύ έχεις ένα πρόβλημα με το γούστο τελευταία» καρφώνοντας ουσιαστικά τον νέο boyfriend (σ.σ. Συγνώμη Χρήστο).

 

 

Όπως και να δείχνει ο «πατριός» σου, εμφανισιακά ή στη συμπεριφορά του απέναντί σου θα είναι πάντα στην αρχή ο μεγάλος σου εχθρός. Εκτός και αν είσαι τόσο κουλ, αλλά μάλλον... σίγουρα δεν είσαι.

 

Όμως…

Χωρίς να το καταλάβεις έχεις δημιουργήσει έναν πόλεμο που μάχεσαι μόνος και δεν ξέρεις ποιος είναι ο αντίπαλος. Νομίζεις ότι ο κακός είναι αυτός ο «νέος» που έχει μπει στη ζωή σου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.  Διότι δεν σε νοιάζει πραγματικά που κάποιος εμφανίζεται σαν «νέος πατέρας» αλλά ότι η μητέρα σου δείχνει περισσότερη σημασία σε κάποιον άλλον που γνώρισε πρόσφατα.

Εκείνη όμως δεν έχει φέρει κάποιον στη ζωή σου για να αποτελέσει πατρική φιγούρα, ούτε και θα βάλει εκείνον πάνω από σένα. Απλώς θέλει έναν νέο σύντροφο γιατί άνθρωπος είναι και αυτή.

 

Φίλος από το πουθενά

Αν έχεις καθαρό μυαλό, μπορείς να καταλάβεις αν αυτός ο νέος τυπάς αξίζει να είναι δίπλα στη μητέρα σου. Αν αγχώνεται μαζί σου και θέλει να έχετε καλή σχέση, σημαίνει ότι κάτι θέλει να κάνει σωστά. Σαφώς και ο λόγος που έμπλεξε στην όλη περίπτωση είναι για να περνά καλά μαζί της –μην το πάρεις κατάκαρδα αλλά ναι, περιλαμβάνει και το σεξ- αλλά από τη στιγμή που έμπλεξε και παραμένει ξέρει πως δεν είναι μόνο με εκείνη. Είναι και με σένα. Είτε είσαι 10 ετών, είτε 20, είτε 40.

Για αυτό πρέπει να είναι όλες οι πλευρές ικανοποιημένες. Όσο καλή σχέση έχει με σένα, άλλο τόσο θα έχει και μαζί της. Και όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, μπορείς να έχεις και ιδιαίτερα εποικοδομητική σχέση. 

Στη δικιά μου περίπτωση μπορεί να του έχω κάνει τη ζωή κόλαση εδώ και 10 χρόνια που έκανε το λάθος να μπλέξει με τη φαμίλια μου (έχω και άλλα δυο αδέρφια), αλλά το ότι είναι ακόμα εδώ και δεν έχει αποδημήσει σαν το χελιδόνι μου ‘χει διώξει κάθε αμφιβολία. Εκτός από… μαζόχας, τη νοιάζεται τη μητέρα μου. Και αυτό είναι που έπρεπε να με νοιάζει από την πρώτη ημέρα.

arrow years end queencest oliver thea queen 131 moira and walter steele

Ο μεγαλύτερος φόβος του άντρα όταν βλέπει έναν νέο σύντροφο πλάι στη μητέρα του, είναι αυτός ο άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ σας. Ναι οκ, καταλαβαίνω. Θα σκέφτεσαι πάντα λίγο με… σεξιστικό τρόπο, ή θα αισθάνεσαι και λίγο μειονεκτικά αν αυτός ο άλλος έχει γιους και όχι κόρες (το έχω ζήσει και αυτό), στο φινάλε ωστόσο πρέπει να σκέφτεσαι κάτι άλλο.

Το ότι ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, δηλαδή η μητέρα σου έχει βρει έναν άνθρωπο και είναι καλά. Αυτό που έπρεπε να λες δηλαδή από την πρώτη ημέρα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved