Η σημαντικότητα και η γοητεία του να ταξιδεύεις μόνος

Μήπως να το σκεφτείς και εσύ σοβαρά; Κάνεις αυτό που θες, όταν το θες και με τον τρόπο που θες.

Το solo travel, από μια αναιμική επιλογή, εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια σε ένα δυναμικό κίνημα με πολλούς ακόλουθους που το μετέτρεψαν σε μια παγκόσμια συνήθεια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιλέγουν να μπουν στο αεροπλάνο μόνοι και να κάνουν ένα τωρινό ή παρελθοντικό τους όνειρο πραγματικότητα. Όταν ταξιδεύεις μόνος, μπορείς να είσαι απόλυτα εγωιστής. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργα, όμως ας το παραδεχτούμε, είναι μια ενοχική απόλαυση που πρέπει να κάνει την εμφάνισή της κατά διαστήματα στη ζωή μας. Μπορείς να κάνει αυτό που πραγματικά θέλεις. Να πας για το ποτό σου, να επισκεφτείς ένα μουσείο, να περπατήσεις όλη την πόλη, να φας το αγαπημένο σου φαγητό. Όλα αυτά, χωρίς να ρωτήσεις για την συγκατάθεση κανενός.

 

 

Εκτός από απόλυτη ελευθερία, θα καταλάβεις τη σημαντικότητα του να μην μένεις σε ένα σημείο στάσιμος, έχοντας να αντιμετωπίσεις την μονότονη ρουτίνα που καθημερινά σου ρουφάει με λαίμαργο τρόπο την ενέργεια. Ψάχνοντας για νέες προκλήσεις, θα νιώσεις και πάλι ζωντανός. Μην ξεχνάς, είσαι μέρος ενός κόσμου που περιμένει να τον εξερευνήσεις. Το να ταξιδεύεις, είναι από μόνο του μια εμπειρία που θα σε κάνει να δεις με διαφορετικό μάτι τη ζωή, το να ταξιδεύεις όμως μόνος, θα σε κάνει να την εκτιμήσεις.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, θα διαβάσεις τους λόγους για τους οποίους το να είσαι solo traveler είναι πλέον τόσο διαδεδομένο και γιατί θα ήταν καλό να το επιλέξεις. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved