Πως να αποφύγεις την μιζέρια στις διακοπές

3 κανόνες για να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην καταλήξεις με ψυχοφάρμακα.

Η ζωή στις διακοπές μπορεί να γίνει αφόρητη και δύσκολη. Ρίξε μία ματιά παρακάτω, ώστε να προβληματιστείς και να πάρεις τα μέτρα σου πριν ζορίσουν τα πράγματα.

 

 

Πρόσεχε ποιους θα πάρεις μαζί

Δεν λέει κάτι ότι είστε φίλοι. Αν τα νεύρα σου είναι τσιτωμένα, αν έχεις κουραστεί και αν έχεις μπει σε μία διαδικασία να μην έχεις καμία όρεξη για τσιγκούνηδες, γκρινιάρηδες ή μίζερους, η λύση είναι απλή. Άφησε τους πίσω. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε μαζί τίποτε απολύτως και για κανένα λόγο. Η κακή επιλογή συνοδοιπόρων στις διακοπές -το οποίο το κάνεις μηχανικά επειδή είναι οι φίλοι σου- είναι ταφόπλακα στην ηρεμία σου. Η πικρή αλήθεια είναι πως δεν κάνουν όλοι για διακοπές, είτε μας αρέσει είτε όχι. Μελέτησε λοιπόν πολύ προσεχτικά σε ποιους θα κάνεις την πρόταση.

 

img 40771534225943 1

 

Πρόγραμμα; Ποιο πρόγραμμα;

Στις διακοπές δεν υπάρχει πρόγραμμα. Γιατί; Γιατί είναι διακοπές. Διακόπτεις ό,τι κάνεις για να κάνεις ό,τι άλλο θέλεις. Δεν υπάρχει ξυπνητήρι, δεν υπάρχουν «πρέπει», δεν υπάρχει να κάνουμε αυτό, εκείνο ή το άλλο. Η φιλοσοφία των διακοπών προστάζει να είσαι χαλαρά και να μην προγραμματίζεις τίποτα. Ζούμε σε έναν κόσμο που ζητάει μονίμως πρόγραμμα, άρα γιατί να το κάνουμε και στις διακοπές. Και πάλι, όποιος δεν μπορεί να το σεβαστεί, καλύτερα να κάτσει στο σπίτι του.

 

Ikaria Beach

 

 Μην τσιγκουνευτείς για ένα καλό δωμάτιο

Αν είσαι μαθημένος να την βγάζεις και στρωματσάδα, κανένα πρόβλημα. Όμως αν τιμάς το δωμάτιο και είσαι από εκείνους που έχουν θέματα με τους «στάβλους» και τις κατσαρίδες, καλύτερα να ετοιμαστείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Όχι δηλαδή τίποτε άλλο, αλλά αν είναι να καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που δεν δουλεύει το κλιματιστικό, που το μπάνιο μοιάζει με υπόνομο και δεν μπορείς να κλείσεις μάτι, καλύτερα να βεβαιωθείς πως όλες σου οι ανέσεις στο κομμάτι αυτό θα είναι καλυμμένες. Αλλιώς θα μεταμορφωθείς στον πιο γκρινιάρη της παρέας.

 

greece rooms to let sign 5040025



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved