Μέχρι ποια ηλικία πρέπει να μένουμε με τους γονείς μας;

Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ποιό είναι το μέλλον που έρχεται;

Η συγκεκριμένη ερώτηση στον τίτλο, ίσως αποκτά μεγαλύτερη αοριστία όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Τον λόγο, τον ξέρουμε όλοι. Η χώρα, πέρασε δύσκολα και τώρα επί κορονοϊού συνεχίζει να περνάει δύσκολα. Τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο η κρίση, εκτός από δικαιολογία, ήταν και για κάποιους είναι ακόμα, υπαρκτός περιορισμός. Για έναν άντρα, που από τη φύση του, θέλει να παίρνει τη ζωή στα χέρια του από μικρή ηλικία, αυτός ο περιορισμός ήταν και είναι σκληρός.

 

 

Η αναζήτηση ανεξαρτησίας και για τα δύο φύλα, είναι από τι σημαντικότερες αλλά και δύσκολες στιγμές στη ζωή μας. Μπορεί όταν σπούδασες να ζούσες μόνος σου, αλλά, μεταξύ μας, δεν είναι αυτό που λέμε ολική ανεξαρτησία. Άλλο σπουδάζω στην επαρχία και δέχομαι τη βοήθεια της οικογένειας και άλλο εργάζομαι και έχω το δικό μου σπίτι και τα όποια βάρη του. Όταν λέω «δικό μου σπίτι», φυσικά εννοώ ένα ενοικιαζόμενο.

Κάποιοι, ίσως απλά δεν θέλουν να αποδεχθούν πως, όταν φτάνουμε σε μια ηλικία, οι ευθύνες των δικών μας, γίνονται δικές μας ή, τουλάχιστον, τις μοιραζόμαστε. Το μεγαλύτερο σοκ της ανεξαρτησίας, είναι πρώτα το γραφειοκρατικό κομμάτι με ένα σωρό δημόσιες υπηρεσίες και το δεύτερο, η συνειδητοποίηση πως οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται μόνοι τους.

 

 

Προφανώς και παίζει μεγάλο ρόλο το χρηματικό κομμάτι, αυτό δηλαδή της μηνιαίας πληρωμής που, τις περισσότερες φορές, δεν είναι αρκετό για να μας δώσει την δυνατότητα να νοικιάσουμε τον δικό μας χώρο. Ναι, κάποιοι μένουν αναγκαστικά με τους γονείς τους, κάποιοι άλλοι απλά δεν θέλουν να πράξουν διαφορετικά. Το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει το πατρικό σπίτι, δεν το προσφέρει κανένα άλλο.

Υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που ένα άτομο πρέπει να αποχωρίζετε το πατρικό του σπίτι; Η κάθε περίπτωση διαφέρει και ειδικά στην Ελλάδα, πλέον δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. Αυτό που υπάρχει, όσο σκληρό και αν ακούγεται, είναι το αν έχεις χρήματα στην τσέπη. Τώρα, αν έχεις τα χρήματα και απλά θες το έτοιμο φαγητό, το σιδέρωμα και το πλύσιμο των ρούχων, τότε καλύτερα να ξεκαθαρίσεις κάποια βασικά πράγματα με τον εαυτό σου. Η ζωή είναι βάρβαρη και πρέπει να την μάθουμε μόνοι μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved