Ο σωστός ο φίλος φαίνεται στον χωρισμό σου

Αν θέλουμε να μιλάμε για ανδρικές φιλίες, ας είμαστε σωστοί στα βασικά.

Αν είσαι από εκείνους που αντιλαμβάνονται την αληθινή έννοια της φράσης, «οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα», τότε θα ξέρεις τι πάει να πει να στηρίζεις έναν καλό φίλο στο χωρισμό του. Είναι από εκείνες τις φορές που διαχωρίζονται οι γνωστοί από τους καλούς φίλους. Και όταν ο κολλητός σου βιώνει χωρισμό, σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Είσαι από εκείνους που στέκονται στα δύσκολα;

 

 

Είσαι εκεί για να ακούς

where he goes i go best friends GIF by Outlander

Τις περισσότερες φορές θεωρείς πως πρέπει να πεις κάτι βαρύγδουπο. Να δώσεις κάποια κορυφαία συμβουλή που θα τον κάνει να ξεμπλοκάρει και να ξεφύγει από τον χωρισμό. Και εκεί είναι που γίνονται τα λάθη. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν πρέπει να πεις απολύτως τίποτα. Ο κολλητός σου έχει ανάγκη να μιλήσει, να μοιραστεί τις σκέψεις του, να βγάλει από μέσα του όλα όσα τον πίεζαν τόσο καιρό και ενδεχομένως να μην είχε την διάθεση να μιλήσει γι’ αυτά. Και οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που σηκώνουν το τηλέφωνο ό,τι ώρα και να είναι ή κάθονται μαζί με τον χωρισμένο κολλητό τους μέχρι τα ξημερώματα.

 

Το ποτό χωρίς λόγο κάνει καλό

mad men drinks GIF

Ή ακόμα καλύτερα η έξοδος. Φρόντιζε να μην μένει μόνος στο σπίτι με τις σκέψεις και τις αναμνήσεις του. Ειδικά άμα είναι πονόψυχος και τείνει να αφήνει το παρελθόν να κάνει κουμάντο στο κεφάλι του, το καλό που θα του κάνει η έξοδος είναι σωτήριο. Μία βόλτα στην παραλία. Ένα ποτό στη μπάρα και να μιλήσετε για ό,τι σας έρθει στο κεφάλι. Η ψυχή έχει ανάγκη την ηρεμία και το μυαλό την ανάγκη να ξεφύγει. Οπότε μην το σκεφτείς πολύ για το πως θα περάσει η ώρα. Απλά κάνε το. Και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

 

Όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα

bromance GIF

Εκεί βρίσκεται η πεμπτουσία της φιλίας σας. Όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή σου, αυτομάτως περνούν σε δεύτερο ρόλο – χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψεις την δουλειά ή την οικογένεια σου. Τι εννοούμε όμως. Όταν θα νιώσει άσχημα, θα ακυρώσεις ότι έχεις κανονισμένο για να τρέξεις δίπλα του. Θα πρέπει οι δικοί σου άνθρωποι να καταλάβουν, πως ειδικά εκείνη την στιγμή, σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Είναι αυτός που θα μείνει δίπλα σου, όταν κάποια στιγμή φύγουν οι υπόλοιποι. Και οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved