Μαθήματα ζωής από 5 τηλεοπτικά καθάρματα

Οι «κακοί» της τηλεόρασης θέλουν να σε κάνουν καλύτερο. Μέσα από τις ατάκες τους.

Σε φυσιολογικές καταστάσεις, ούτε που θα τους πλησιάζαμε. Γιατί; Γιατί αυτοί οι τύποι είναι επικίνδυνοι και δεν αστειεύονται. Αν δεν μας είχαν καθαρίσει εν ψυχρώ, θα είχαν φροντίσει να μας κάνουν να θυμόμαστε την συνάντηση μαζί τους μέχρι να πεθάνουμε. Αυτό θα πει να αφήνεις το στίγμα σου και πόσο μάλλον όταν ανήκεις σε ένα από τα καθάρματα της μικρής οθόνης.

Πρέπει όμως να πούμε και αυτό. Ότι ο λόγος που αυτοί οι 5 κατάφεραν να κάνουν τον περίγυρό τους να αλλάζει πεζοδρόμιο, είναι επειδή είχαν την δική τους φιλοσοφία και τον τρόπο που αντιλαμβανόντουσαν την ζωή. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να θυμηθούμε τις μεγαλύτερες ατάκες τους και να μάθουμε κάτι από αυτούς. 

 

 

1. Tony Soprano (The Sopranos)

 tony soprano pool

Ποιος είναι: Ο capo που έγινε το big boss. Το big boss που έγινε θρύλος. Όλη η κουλτούρα της ιταλικής μαφίας συνάμα με την αδυσώπητη omerta της, δεν εκφράστηκαν ποτέ και από κανέναν καλύτερα, από ότι έγινε με τον «Νονό» της μικρής οθόνης. Τον Tony Soprano.

Τι λέει: «Αν μπορείς να λες τις ατάκες για τους κανόνες πρέπει να τους τηρείς κιόλας».

Τι εννοεί: Δεν έχει καμία σημασία πόσες μπαρούφες είσαι ικανός να αποστηθίσεις, από την στιγμή που δεν τις εννοείς. Όταν όμως κανείς το βήμα να μιλάς για κανόνες και ρητά, φρόντισε να γίνεσαι παράδειγμα και να τα τηρείς. Όχι απλά να παπαγαλίζεις.

 

2. Alfie Solomons (Peaky Blinders)

p05mk755

Ποιος είναι: Το μεγάλο αφεντικό του Camden Town. Οι Peaky Blinders βρήκαν στο πρόσωπο του έναν σύμμαχο -αν και δεν κράτησε για πολύ- αλλά και έναν παρανοϊκό γκάνγκστερ που δεν διστάζει να φέρει τα πάνω-κάτω για να πετύχει τους στόχους του. Επίσης φτιάχνει καλό ουίσκι.

Τι λέει: «Συμπεριφέρεσαι σαν παιδαρέλι. Αυτός ο κόσμος είναι πλασμένος για άντρες».

Τι εννοεί: Ξέχνα την ασφάλεια της μάνας σου, τις ευαισθησίες σου και όλα όσα σε κρατούν πίσω. Στο σημερινό κόσμο, επιζούν οι ισχυροί. Αν δεν είσαι ένας από αυτούς τους άντρες, καλύτερα να πας στην γωνία και να σταθείς όρθιος με το ένα πόδι.

 

3. Walter White (Breaking Bad)

Walter White 1

Ποιος είναι: Ο καθηγητής χημείας που θα ήθελες να έχεις στο σχολείο. Ο άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά για να κάνει τα πάντα και αποδείχτηκε δέκα φορές πιο έξυπνος και αδίστακτος από τον καθένα. Ο Mister Hyde της τηλεόρασης που ακούει στο όνομα Heisenberg.

Τι λέει: «Κάποιες φορές είναι καλύτερο να μην μιλάς. Σε κανέναν. Για οτιδήποτε».

Τι εννοεί: Σοφία δεν είναι μόνο να ξέρεις τι να πεις αλλά και πότε πρέπει να το πεις. Ή και να ξέρεις πότε δεν πρέπει να βγάλεις άχνα.

 

4. Omar Little (The Wire)

TheWire OmarLittle2 Portable

Ποιος είναι: Ο φόβος και ο τρόμος των δρόμων. Με το δικό του όπλο, το δικό του ξεχωριστό σφύριγμα και κώδικα ηθικής, που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό και καταλήγουν με τρύπες.

Τι λέει: «Περιμένεις να κάνεις παρέα με λύκους τη νύχτα όταν παίζεις όλη μέρα με τα κουτάβια;».

Τι εννοεί: Να ξέρεις πότε είσαι έξω από τα νερά σου. Συχνά-πυκνά τυγχάνει να θέλουμε να γίνουμε κομμάτι των ισχυρών, αλλά ξεχνάμε το βασικότερο ερώτημα που πρέπει να κάνουμε στους εαυτούς μας: έχουν το στομάχι να τους ακολουθήσουμε;

 

5. Tywin Lannister (Game of Thrones)

Tywin Lannister on Throne 750x480

Ποιος είναι: Μάλλον ποιος ήταν. Ο άνθρωπος για όλες τις καταστάσεις. Ικανός διοικητής, αδίστακτος πολιτικός, απαράδεκτος πατέρας και λίγο-πολύ ο άνθρωπος που δεν θα ήθελες να έχεις αντίπαλο στο Westeros.

Τι λέει: «Εξήγησε μου γιατί είναι πιο ευγενές να σκοτώσω δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, από μία δωδεκάδα ανθρώπους σε ένα δείπνο».

Τι εννοεί: Κάποιες φορές θα αναγκαστείς να φτάσεις στα άκρα και να κάνεις πράγματα που στον κόσμο φαίνονται αποτρόπαια. Αν ξέρεις όμως πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθούν επιπλέον δυσάρεστα γεγονότα, δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει και πολύ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved