Παγκόσμια Ημέρα Ανδρικής Φιλίας: Πώς θα γίνεις ακόμα καλύτερος φίλος

4 απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις καθημερινά για τους κολλητούς σου.

Μάθαμε πως οι φιλίες μένουν μία ζωή. Και είναι αλήθεια. Για να μπορέσεις ωστόσο να τις διατηρήσεις, πρέπει να μοχθήσεις γι' αυτές. Να δώσεις το κάτι παραπάνω. Να αποδείξεις στου φίλους σου πως δεν είναι τυχαίοι περαστικοί από τη ζωή σου, αλλά οι άνθρωποι που θα περάσεις μαζί τους μία ολόκληρη ζωή. Το μυστικό για να φτάσεις ως εκεί; Να μαθαίνεις να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος φίλος. 

 

Μίλα πάντα ξεκάθαρα

Μπορεί οι Άγγλοι και οι Κεντροευρωπαίοι να μεγαλώνουν με το δόγμα ότι η σύγκρουση ανάμεσα στα άτομα είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται για να επικρατεί η τάξη, αλλά αυτό ουδέποτε έκανε καλό στις ανθρώπινες σχέσεις. Και δη στις παρέες. Οι καλύτεροι σου φίλοι, αξίζουν καλύτερα. Δεν τους αξίζει να θάψεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να προσποιηθείς ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Θα συγκρουστείς, θα μαλώσεις, θα φωνάξεις και θα βρίσεις μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Μακάρι να λυθεί ειρηνικά, αλλά το νόημα είναι να φτάσεις μέχρι το τέλος. Και ακόμη και αν η παρεξηγήση οδηγήσει στο να μην μιλήσετε για λίγο καιρό, όταν θα ξανασμίξετε η φιλία θα είναι πιο δυνατή. Οι άντρες δεν κρύβονται από τα πρόβληματα. Τα λύνουν. Και ειδικά με τους κολλητούς τους.

GangGroupDates

 

Μην χάνεσαι

Δεν είμαστε οι άνθρωποι που θα σηκώσουν το τηλέφωνο για να κουτσομπολέψουν. Και αν αυτό συμβεί θα είναι με άλλους όρους. Ειδικότερα, δεν χρειάζεσαι μία αφορμή για να πάρεις τον κολλητό σου τηλέφωνο. Απλά το κάνεις. Τον ρωτάς πώς πηγαίνει η μέρα του και αν θα μπορέσεις μέσα στην εβδομάδα να τον δεις – ακόμη και αν ξέρεις πως το πρόγραμμά του είναι απαιτητικό. Οι καλοί φίλοι υπενθυμίζουν πάντα στους κολλητούς τους ότι είναι εκεί. Ακόμη και αν κάποια στιγμή γίνονται πρήχτες. Και επειδή οι μέρες δεν είναι πάντα οι ίδιες και ο κάθε άντρας αντιμετωπίζει τους δικούς του δαίμονες, το «αν θες κάτι είμαι εδώ» είναι η μόνη ατάκα που θα του φτιάξει την διάθεση και θα του θυμίσει την αληθινή αξία της φιλίας.

 

Δεν υπάρχουν δανεικά

Ο παππούς μου έλεγε μία σοφή ατάκα. «Μεταξύ των καλών φίλων, δεν υπάρχουν δανεικά. Μόνο άνθρωποι που είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν». Μεγαλώσαμε σε μία κοινωνία που η πλειοψηφία των Ελλήνων έμαθε να κλέβει τον γείτονα και να χώνει λεφτά ανάμεσα στο στρώμα. Δεν μπορείς να είσαι άντρας και φραγκοφονιάς. Δεν μπορείς να είσαι ανοιχτοχέρης και μίζερος. Πρέπει να διαλέξεις. Και όσον αφορά τους κολλητούς, δεν σημαίνει ότι αν του δώσεις τα λεφτά θα τον πρήζεις στα τηλέφωνα σαν να είσαι τράπεζα. Οι κολλητοί λένε απλά «δικά σου και αν χρειαστείς και άλλα είμαι εδώ». Δεν το κάνουν όλοι. Και όσοι το κάνουν, πλέον, με την κατάσταση που επικρατεί, το κάνουν δύσκολα. Αυτοί είναι όμως οι κολλητοί. Μαζί στα ευχάριστα, μαζί και στα δύσκολα.

 

Φέρε την παρέα πιο κοντά

Το να είστε φίλοι και κολλητοί, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: πως έχετε ζήσει πράγματα και μέσα από αυτά έχει δοκιμαστεί η σχέση σας. Αυτό όμως δεν σταματάει ποτέ, όπως άλλωστε και η φιλία σας. Οι σωστοί φίλοι δημιουργούν νέες εμπειρίες για τους ίδιους και τους κολλητούς τους. Ταξίδια. Βραδιές με ποτό και φαγητό. Πράγματα τα οποία θα τους φέρουν πιο κοντά, θα τους ενώσουν περισσότερο και θα τους θυμίσουν πόσο καλά περνάει ο ένας με τον άλλο. Γίνε ο άνθρωπος που θα ρίξει τις ιδέες. Που θα κανονίσει για τους φίλους του τα καλύτερα. Που θα ψάξει μία μοναδική εμπειρία με βάση τα ενδιαφέροντά τους και τις ανάγκες τους.

 

Δεν τσακώνεσαι για γυναίκες

Δεν υπάρχουν περαιτέρω λόγια. Στην εποχή του Facebook, του Tinder και του Instagram, στην εποχή που οι επαφές ολοκληρώνονται σε sexting και one night stands και που αλλάζουμε συντρόφους -άντρες και γυναίκες- σαν τα πουκάμισα, δεν τσακώνεσαι για γυναίκες. Μόνο οι ανασφαλείς που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους το κάνουν αυτό. Τέλος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved