Πώς θα δώσεις το κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες που βγάζεις

4 τρυκ για επαγγελματικές φωτογραφίες ακόμη και αν τις ανεβάζεις μόνο στο Instagram.

Σε κάθε φωτογραφία, ο φωτισμός παίζει κυρίαρχο ρόλο στο πως θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι μας έχουν μάθει οι επαγγελματίες φωτογράφοι και αυτοί όλο και κάτι περισσότερο θα ξέρουν, σωστά;  Για να βγει σωστά ένα πρόσωπο, θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο κοντράστ στο background της φωτογραφίας, ενώ θα πρέπει να μάθεις να ρυθμίζεις σωστά τη φωτεινότητα, μέσω των εφαρμογών επεξεργασίας. Αρκούν όμως αυτά;

Ακολουθούν 4 επαγγελματικές συμβουλές για πιο ποιοτικές και σωστές φωτογραφίες.

 

1. Προσοχή στο θέμα της φωτογραφίας

pictr12

Μια φωτογραφία επαγγελματική πάντα γίνεται καλύτερη, όταν δείχνει ένα θέμα ασυνήθιστο. Επεξεργασμένες φωτογραφίας με ιδιαίτερο υλικό πάντα τραβούν τα βλέμματα και ανεβάζουν το επίπεδο.

2.  Απαλλάξου από διάφορα «αντικείμενα»

man taking photo

Έχεις δει ποτέ «άχρηστα» πράγματα σε καλή φωτογραφία; Η απάντηση είναι πάντα όχι. Ανεπιθύμητα αντικείμενα, τραβούν την προσοχή από το κύριο μέρος της φωτογραφίας και επιβάλλεται να απομακρύνονται ΑΜΕΣΑ, μέσω των editing apps

3. Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά το zoom

e2fd9d21db528c

Όταν απαθανατίζεις ένα τοπίο, να θυμάσαι πάντα να εστιάζεις στο σημείο που θες να δοθεί η απαραίτητη προσοχή! Φυσικά, μέσω της επεξεργασίας, μπορείς να δώσεις ένα ξεχωριστό φίλτρο στην εικόνα, κάνοντάς τη ακόμα καλύτερη.

4. Σημαντικό: Βρες την κατάλληλη θέση

man taking a picture with his cellphone 2 1000x667

Για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα στη φωτογραφία σου, εκτός από το ξεχωριστό θέμα θα πρέπει να βρεις τη διαφορετική οπτική, την κατάλληλη γωνία λήψης έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό! Μια δοκιμασμένη λύση, είναι και η σύνθεση πολλών φωτογραφιών από διαφορετικές λήψεις, που θα κάνει το αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved