Η πρόταση μας για Σινεμά: «The Favourite»

Σήμερα όλοι σινεμά για Γιώργο Λάνθιμο.

Η μεγάλη ώρα της πολυαναμενόμενης και βραβευμένης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου έφτασε. Συγχώρησέ με, δεν μιλάω για την Τελετή των Όσκαρ 2019, αλλά για τη μέρα που θα τη γνωρίσουν επιτέλους οι ελληνικές αίθουσες κινηματογράφου.

Το «The Favourite» ήδη υμνείται από το κοινό του εξωτερικού και παρότι υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προβολές, όπως τα «Flashback» και «Holmes & Watson», θα επιμείνουμε στο ελληνικό «προϊόν».

 

Η πλοκή

Στις αρχές του 18ου η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους ωστόσο οι… αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Olivia Colman) βρίσκεται στο θρόνο ωστόσο κουμάντο στη χώρα κάνει η στενή της φίλη, Lady Sarah (Rachel Weisz) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, φροντίζοντας ταυτόχρονα τον απρόβλεπτο χαρακτήρα της.

Η κατάσταση ωστόσο θα γίνει εντελώς rock n’ roll όταν μια νέα υπηρέτρια, η Abigail (Emma Stone) θα βρει τον τρόπο να μπει μέσα στο παλάτι και να αποκτήσει τηνεύνοια της Sarah. Ένα ιδιαίτερο τρίγωνο δημιουργείται και σύντομα η κατάσταση ξεφεύγει.

Μια ταινία που έχει αποσπάσει 14 οσκαρικές υποψηφιότητες και διθυραμβικές κριτικές με ατάκες τύπου «must-see» και «απρεπώς αστεία» μας δίνουν ένα παραπάνω λόγο να την περιμένουμε.

 

 

Ηθοποιοί: Olivia Colman,Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn,Mark Gatiss , James Smith
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved