Η Πρότασή μας για Σινεμαδάκι: «Mortal Engines»

Πόλεις που κινούνται, μάχες για επιβίωση και πίσω από όλα ο Πίτερ Τζάκσον.

Ο Νοέμβρης έκλεισε θριαμβευτικά στον κινηματογράφο με το τρομερό «Creed II» ωστόσο, ο τελευταίος μήνας του '18 ανοίγει με μια συγκλονιστική περιπέτεια πέρα από κάθε φαντασία. Με ένα κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζούμε, με συνθήκες και αξίες που ούτε φανταζόσουν και πόλεις που... κινούνται και οι οποίες προσπαθούν να καταβροχθίσουν η μία την άλλη. 

Με άλλα λόγια, το «Mortal Engines» είναι η ταινία που αξίζει να περάσεις κλεισμένος στην αίθουσα του σινεμά.

 

engine

 

Η πλοκή

Το στόρι επικεντρώνεται ανάμεσα στον νεαρό αλλά ταυτόχρονα δειλό ιστορικό από το Λονδίνο, τον Tom Natsworthy (Robert Sheehan) ο οποίος όμως από την ώρα που θα γνωρίσει τη θαρραλέα Hester Shaw (Hera Hilmar) θα μπλέξει σε μια πλεκτάνη που δεν είχε υπολογίσει. Διότι η Hester έχει κατά νου μία -αν μη τι άλλο- σύνθετη αποστολή: να δολοφονήσει τον δήμαρχο του Λονδίνου, Thaddeus Valentine (Hugo Weaving) ο οποίος είχε σκοτώσει στο παρελθόν τη μητέρα της.

Ο Thaddeus θα ανακαλύψει το σχέδιο που έχει στηθεί εις βάρος του και θα κυνηγήσει με μανία το «ζεύγος». Με το πέρας ωστόσο της ιστορίας οι αποκαλύψεις αποδεικνύονται πολύ πιο συγκλονιστικές απ’ ότι θα μπορούσαν να φανταστούν οι Hester και Tom.

Μια ταινία με πολλές αποχρώσεις και νοήματα, όπως οι αλλοτριωμένοι κάτοικοι των πόλεων, οι ταξικοί διαχωρισμοί και πάνω από όλα η ανθρώπινη αξία που θα αναδυθεί μέσα σε μια εποχή όπου οι μηχανές έχουν την απόλυτη κυριαρχία.

 

 

Το μυθιστόρημα του Philip Reeve ζωντανεύει απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες  με σενάριο και κινηματογραφική «τρέλα» από τον Peter Jackson (σκηνοθέτη των «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ») και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Christian Rivers (King Kong). Αξίζει να σημειωθεί πως για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της παραγωγής χρειάστηκε περίπου μία δεκαετία, γεγονός που μας δίνει την αίσθηση πως ο Jackson έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Ηθοποιοί: Robert Sheehan, Hugo Weaving, Hera Hilmar, Ronan Raftery, Leila George, Stephen Lang, Patrick Malahide, Jihae
Σκηνοθέτης: Christian Rivers

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved