Η πρότασή μας για σινεμαδάκι: «Dogman»

Καμιά φορά το μπούλινγκ αντιμετωπίζεται… με μπούλινγκ.

Την περασμένη εβδομάδα σε στείλαμε σε κάτι πιο μπλοκμπαστερικό, αυτή τη βδομάδα θα κάνουμε στροφή στην ποιότητα. Διότι απόψε αξίζει να αφήσεις για λίγο την Ευρωλίγκα και να βγάλεις εισιτήριο για την νέα ταινία του βραβευμένου Matteo Garrone.

Το ιταλικό, «Dogman».

whaaaaaaaa

 

 

Η πλοκή

Η ιστορία ξετυλίγεται σε μια περιοχή πραγματική παρακμή μέσα στη Ρώμη, όπου ο κακοποιός αλλά ταυτόχρονα καλοσυνάτος και κακομοίρης Marcelo (Marcelo Fonte) προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τη ζωή που έχει επιλέξει.

Διατηρεί κατάστημα φροντίδας σκύλων αλλά ταυτόχρονα τις έχει τις παρτίδες του με άτομα της νύχτας. Η ζωή του όμως περιπλέκεται άσχημα όταν στην καθημερινότητά του μπαίνει ο πρώην πυγμάχος Simone (Edoardo Pesce) ο οποίος τρομοκρατεί τον ίδιο και τη γειτονιά. Εκεί είναι που ο Marcelo πρέπει να πάρει μια απόφαση.

Να παραμείνει στο έλεος των ορέξεων του τραμπούκου ή να ψάξει τρόπο να αντεπιτεθεί; Μήπως όμως πάνω στην απελπισία και πίσω από το κακόμοιρο ανθρωπάκι θα ξυπνήσει ένας αγριεμένος Dogman με κτηνώδη και βίαια ένστικτα;

Κάτι τέτοιο αισθανόμαστε από το τρέιλερ.

 

 

Η παρουσία του δις βραβευμένου με το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής για τα «Gomorrah», «Reality», Garrone πίσω από τις κάμερες και η υποδειγματική ηθοποιία του Fonte (κοτζάμ Βραβείο Καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών πήρε για το ρόλο του Marcelo) μας προετοιμάζουν για ένα ατμοσφαιρικό δράμα που θα μας κερδίσει από την αρχή το αουτσάιντερ, που θα τον συμπονέσουμε κατά τη διάρκεια της ταινίας αλλά στο τέλος θα λυπηθούμε τον κακό…

Ηθοποιοί: Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Alida Baldari Calabria, Nunzia Schiano.
Σκηνοθέτης: Matteo Garrone.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved