Kykloi by Priceless: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με επίκεντρο τη mindful cuisine

Στο κέντρο της Αθήνας, το Kykloi by Priceless παρουσιάζει μια φρέσκια γαστρονομική πρόταση, με πυρήνα τη φιλοσοφία της “mindful cuisine”, μέσα από τη δημιουργική ματιά του βραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη.

Τι σημαίνει όμως “mindful cuisine”; Στο Kykloi by priceless, δεν πρόκειται για μια μοντέρνα τάση, αλλά για μια προσέγγιση που επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με το φαγητό. Στο επίκεντρο δεν βρίσκεται μόνο η γεύση, αλλά η συνολική διαδρομή κάθε πιάτου: από την προέλευση της πρώτης ύλης και τις συνθήκες παραγωγής της, μέχρι τον τρόπο που μαγειρεύεται και σερβίρεται. Εδώ, η γεύση συναντά την εποχικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνειδητή επιλογή.

Το Kykloi by Priceless μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στον σταθμό Κεραμεικός, φέρνοντας στην πόλη μια νέα γαστρονομική πρόταση που αποτυπώνει στην πράξη τις αξίες ενός διεθνούς brand με επίκεντρο την εμπειρία, τη σύνδεση και τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Το νέο αυτό εστιατόριο δεν είναι απλώς ένας προορισμός γαστρονομικής εξόδου ή γευστικής απόλαυσης, είναι μία βιωματική εμπειρία που έχει στο DNA της την κοινωνική ευθύνη και αποτελεί την «καρδιά» του προγράμματος ReStart της Mastercard, της κοινωνικής πρωτοβουλίας που υλοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ Odyssea και στηρίζει την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη ατόμων από ευάλωτες ομάδες μέσα από εκπαίδευση και απασχόληση στον τομέα της εστίασης.

 

priceless3

 

Στο μενού του Kykloi by Priceless, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κάθε υλικό έχει τον ρόλο του: τα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών που ο σεφ επιλέγει προσωπικά στην ιδανική τους εποχή, οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές που αγαπήσαμε στις κουζίνες των μαμάδων μας, αλλά και η δική μας γευστική παλέτα που ίσως δεν πιστεύαμε ότι ξέρει να εκτιμήσει τη σύγχρονη γαστρονομία. Όλα αυτά ενώνονται σε μια εμπειρία… ανεκτίμητη.

«Όπως οι άνθρωποι του προγράμματος ReStart by Mastercard έχουν εδώ μία δεύτερη ευκαιρία, έτσι και τα υλικά στην κουζίνα του Kykloi by Priceless αποκτούν μία δεύτερη ζωή», αναφέρει ο πολυβραβευμένος σεφ. Πάντα ανήσυχο πνεύμα, δημιουργικός και καινοτόμος, ο ταλαντούχος δημιουργός αποτυπώνει τη γαστρονομική του φιλοσοφία με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, βάζοντας την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στο επίκεντρο και δίνοντάς της νέα πνοή μέσα από μικρά twists και γευστικές εκπλήξεις που μόνο εκείνος ξέρει να επιτύχει.

 

priceless3

 

Πιάτα, όπως η Λευκή Μελιτζάνα Σαντορίνης με Σαν Μιχάλη Σύρου και πράσινο μήλο, μία ωδή στο ελληνικό κυκλαδίτικο καλοκαίρι, ή το Λαβράκι με ελιές Καλαμών και ελληνική αρωματική τομάτα confit και το Αρνάκι με ρεβυθάδα σιγομαγειρεμένο σε ξινόμαυρο, που βάζουν την Ελλάδα στο πιάτο μας, όχι μόνο προσφέρουν συναρπαστικές γευστικές εμπειρίες, αλλά ταυτόχρονα,  όπως και όλα τα πιάτα του καταλόγου, στηρίζουν τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα προϊόντα τους. Αλλά και προτάσεις, όπως τα Ανοικτά Γεμιστά ή το Μανιτάρι με χόρτα, πιάνουν τον παλμό της εποχής και γίνονται τα πιο αληθινά ελληνικά vegan πιάτα, σε μία χώρα που μαγείρευε vegan before it was cool.

 

priceless3

 

Άλλωστε η ουσία της «mindful cuisine» είναι φυσικά η εποχικότητα και η πλήρης αξιοποίηση των τοπικών υλικών, αλλά και μία πιο συνολική προσέγγιση που εξετάζει κάθε στάδιο της διαδικασίας, από τον καρπό έως το πιάτο και από το περιβάλλον έως τον άνθρωπο. Εδώ μας νοιάζει το «πώς», το «πού», το «από ποιον» και το «γιατί», και μέσα στο Kykloi by Priceless υπάρχουν οι απαντήσεις για όλα τα παραπάνω.

Ένας πανέμορφος χώρος με λιτή διακόσμηση και χρήση φυσικών υλικών, όπως ξύλο και κεραμικά, με έπιπλα από μικρούς Έλληνες βιοτέχνες, άπλετο φυσικό φως και μία ανοικτή κουζίνα που δεν φοβάται να εκτεθεί. Ένα μενού που αγκαλιάζει και εξελίσσει την παράδοση και επιμένει στα τοπικά προιόντα. Μία πρωτοβουλία που προσφέρει εκπαίδευση και εργασία σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους δίνει την ευκαιρία να εργαστούν, να ανήκουν, να χαμογελούν και τους βλέπουμε εκεί, μέσα στην ανοικτή κουζίνα, μέσα στην αέρινη σάλα, πίσω από τους ξύλινους πάγκους να μαθαίνουν από τους καλύτερους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Ένα εστιατόριο για όλους εμάς που θέλουμε να γνωρίσουμε την πιο ουσιαστική και αληθινή πλευρά της υψηλής γαστρονομίας. Ένα όνομα - «Kykloi» - που εμπνέεται από τον βαθύ συμβολισμό του αέναου αυτού σχήματος, ένα σημείο συνέχειας, επανεκκίνησης και σύνδεσης, και συνάμα το οπτικό DNA της Mastercard. Εάν όλα τα παραπάνω δεν είναι η επιτομή της «mindful cuisine», τότε τι θα μπορούσε να είναι;

Info: Βουτάδων 36, Κεραμεικός, 2103469662, www.kykloi.gr

Τετάρτη έως Παρασκευή: 18.00–00.30 / Σάββατο & Κυριακή: 12.00–00.30.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.kykloi.gr



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved