5 προορισμοί στο κέντρο για να βρεις τίμια πίτσα

Ποιοτικά υλικά με φόντο το κέντρο της Αθήνας.

 

Κείμενο: Δέσποινα Λάνου

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα και αν έχει αλλάξει το food culture η καλή πίτσα  παραμένει σταθερή αξία. Το ζήτημα δεν είναι απλώς να τρώμε μια πίτσα, αλλά να φάμε μια νόστιμη πίτσα με ποιοτική πρώτη ύλη. Και επειδή το κέντρο είναι πάντα γοητευτικό, αυτή τη φορά λέμε να μείνουμε εδώ και να περιηγηθούμε σε κάποια από τα μαγαζιά που σερβίρουν τις ωραιότερες πίτσες. Εξάλλου μία καλή πίτσα είναι από μόνη της προορισμός. Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας. 


Romatella - Pizza al Taglio

Eδώ θα βρεις πίτσες al taglio, δηλαδή με το κομμάτι, οι ζύμες της έχουν αποκτήσει φήμη πια ενώ ο χώρος και η εξυπηρέτηση είναι επίσης στα θετικά του μαγαζιού.  Το ζυμάρι στη Romatella είναι αφράτο όπως ακριβώς το τρώνε στη Ρώμη. Eπίσης,θα βρεις ποικιλία στις επιλογές για πίτσα.

Φαλήρου 4, Αθήνα, Κουκάκι, τηλ. 210 9239901

Mozzart pizza

Στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος θα βρεις έναν ναό της πίτσας. Η άμεση και φιλική εξυπηρέτηση είναι στα επιπλέον θετικά στην πίτσα που είναι ψημένη σε ξυλόφουρνο, στην καρδιά της Αθήνας. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές επιλογές όπως: vegana, vegan πίτσα με σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνα, μπρόκολο και κρεμμύδι. Επίσης, πίτσα με λουκάνικο με χόρτa με mozzarella, λουκάνικο κεφτέ, χόρτα εποχής, pecorino και λεμόνι ή πίτσα nduja με mozzarella, nduja, ρόκα, pesto παντζαριού και ξύγαλο.

Χρυσοσπηλιωτίσσης 1, Αθήνα, τηλ. 210 321 183

 La Nonna

Έχει άρωμα Νάπολης και βρίσκεται στο Μετς. Γνήσια ιταλική πίτσα που μπορείς να τη συνοδεύσεις με υπέροχα κοκτέιλ. Η νόστιμη ζύμη με τα φρέσκα υλικά δημιουργούν ποιοτικό αποτέλεσμα και μπορείς να το συνδυάσεις άψογα με aperol και negroni. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πίτσα μαργαρίτα buffalo με σάλτσα, μοτσαρέλα buffalo και φρέσκο βασιλικό, όπως και πίτσα τρούφα με σάλτσα από ντοματίνια, μοτσαρέλα, πάστα τρούφας και λάδι τρούφας.

Αναπαύσεως 11, Μετς, τηλ. 210 9224627

Sinners Pizza

Aπό τη Μύκονο έφτασε στο Σύνταγμα και έγινε ένα από τα πιο νόστιμα street food του κέντρου. Είναι μία ιδιαίτερη άφιξη, που θα σε κάνει να βγαίνεις ξανά και ξανά στο κέντρο. Αμαρτία να μην δοκιμάσεις από αυτή την πίτσα, όπου ανάμεσα στις επιλογές θα βρεις τις greca whole pizza με San Marzano, mozzarella, φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη, ελιές, πιπεριές ή τη greed special whole pizza San Marzano, mozzarella, πεπερόνι, ζαμπόν, μανιτάρια και πιπεριές.

Φωκίωνος 8, Αθήνα, τηλ. 211 7507554

Granello

Στο Σύνταγμα θα βρεις αυτό που λέμε αυθεντική ιταλική πίτσα με ποιοτικά υλικά. Γι’ αυτό καταλήξαμε έξω από τον φούρνο του Granello (ελληνικά ο σπόρος), μια μικροσκοπική πιτσαρία στο νούμερο 18 της Περικλέους. Εδώ, θα μπορούσες να δοκιμάσεις τη vespino με σάλτσα ντομάτας san Marzano και mozzarella, καπνιστή πανσέτα, τρίχρωμες πιπεριές και φρέσκα μανιτάρια ή μια bianca με Burrata, σκόρδο, φρέσκος βασιλικός, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

Περικλέους 18, Αθήνα, τηλ. 210 3226542

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved