Το Πάσχα στην Αθήνα φέτος είναι η καλύτερη επιλογή

Μην ζηλεύεις όσους έφυγαν για τα νησιά και την επαρχία, είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Αγαπάμε το Πάσχα στο χωριό, το Πάσχα στο νησί, αλλά αγαπάμε και το Πάσχα στην Αθήνα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε ξεμείναμε στην πρωτεύουσα λόγω δουλειάς είτε γιατί χωρίσαμε είτε γιατί δεν έχουμε χρήματα βρε αδελφέ να πάμε ένα ταξίδι. Όλα μπορούν να συμβούν και όλα μπορούν να γίνουν, τι να κάνουμε τώρα; Θα κοιτάξουμε με αισιοδοξία τη ζωή και θα προσπαθήσουμε να δούμε πώς θα περάσουμε καλά στην πρωτεύουσα.

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα μείνουν στην Αθήνα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περάσουν καλά. Όπως είπαμε και παραπάνω θα κοιτάξουμε με χαμόγελο τη ζωή για να μας χαμογελάσει και αυτή. Πάντα μου άρεσε να το λέω αυτό -μπας και το πιστέψω κάποια στιγμή. Αρχικά, αυτές οι ημέρες είναι οικογενειακές άρα μια ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τους αγαπημένους σου και την οικογένειά σου.

 

3820831

 

Σίγουρα θα ξεκουραστείς και μπορείς να βιώσεις το «Πάσχα στην Αθήνα» διαφορετικά. Ακόμη μπορείς να πας στους επιταφίους της πρωτεύουσας, όπως είναι της Πλάκας και του Λυκαβηττού. Ο επιτάφιος στην Πλάκα, όπως και στον Άγιο Γεώργιο στον Λυκαβηττό αποτελούν μέρος της παράδοσης των Αθηναίων. Ακόμη, θα μπορούσες να πας στην Παναγιά Καπνικαρέα, που είναι ορόσημο της οδό Ερμού και σημείο συνάντησης των Αθηναίων.

Τα πιο ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα των ελληνικών νησιών

Πολιτιστικά δρώμενα

Μπορείς να δεις πόσες εκθέσεις υπάρχουν στην πόλη, να πας θέατρο αλλά και κινηματογράφο. Τσέκαρε τα προγράμματα των παραστάσεων και σίγουρα κάτι ενδιαφέρον θα βρεις να κάνεις και να δεις. Η Εθνική Πινακοθήκη αποτελεί πάντα μία εμπειρία από μόνη της και εν προκειμένω έχει την περιοδική έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY – Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970», που θα διαρκέσει έως τις 12 Μαΐου.

Στο κέντρο της Αθήνας

Είναι ευκαιρία να βγεις στην Αθήνα σαν να είσαι τουρίστας και να βγεις στην πόλη σου. Μπορείς να πας σε μερικές από τις ωραιότερες ταράτσες στον κέντρο, που έχουμε γράψει -θα βρεις παρακάτω.

Επίσης, μετά την Ανάσταση και το οικογενειακό φαγητό μπορείς να κλείσεις με την παρέα σε ένα μπαράκι, δεν χρειάζεται να είναι το πιο cool για να στριμωχτείς σε αυτό και να περάσεις καλά, αρκεί να ξέρεις ότι είναι «ασφαλές».

5 ταράτσες στο κέντρο της Αθήνας για τις καλοκαιρινές βραδιές

Για εμάς το κυριότερο είναι να περάσεις τις ημέρες των διακοπών με ηρεμία και σε όμορφα μέρη. Δεν είναι ανάγκη να είναι η Κυριακή του Πάσχα, αλλά οι ημέρες που ακολουθούν. Βρες ωραίους προορισμούς για να πας στην Αθήνα και να περάσεις καλά. Μπορείς να κατέβεις και νότια προς το Σούνιο ή ακόμη μπορείς να πας και μονοήμερη στο Ναύπλιο. Όπως και να ΄χει, όλα μπορείς να τα κάνεις, αρκεί να έχεις καλή διάθεση, ακόμη και ένα περπάτημα στο Ζάππειο είναι ιδανικό για να «σπάσεις» στη ρουτίνα σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved