Assosiated Press Η Αθήνα την 25η Μαρτίου αποτελεί πάντα εγγύηση

Εφόσον δεν θα φύγεις το τριήμερο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πας ένα ταξίδι κοντά στην Αθήνα έτσι συνηθίζεται, όμως λέμε αυτή την φορά να το δούμε διαφορετικά, να μείνουμε στην Αθήνα και να την απολαύσουμε, γιατί σε κάτι τέτοιες ημέρες είναι που η πρωτεύουσα είναι στα «καλύτερά της». Όπως και να ’χει, θα μπορούσε η μία πρόταση να είναι ότι πηγαίνεις ένα διήμερο και τη Δευτέρα της 25ης Μαρτίου μένεις στην Αθήνα. Εμείς στο παρακάτω κείμενο θα σου πούμε μερικές ιδέες για να οργανωθείς την 25η Μαρτίου, αν κάπου στην Αττική.

 



Κάτι τέτοιες ημέρες η Αθήνα είναι ανεκτίμητη, καθώς έχει λιγότερη κίνηση, όλα πάνε πιο χαλαρά και βγαίνουμε από τους ρυθμούς φρενίτιδας. Όλα πάνε με ρυθμούς επαρχίας και για αυτό μας γοητεύει. Καταρχάς, ακόμη και την παρέλαση να πας να δεις στο Σύνταγμα, θα είναι κάτι έξω από τα τετριμμένα. Θα μπορούσε ακόμη να πας και στην παρέλαση στην περιοχή σου. Είναι μία καλή αφορμή να γυρίσεις μερικά χρόνια πίσω, τότε που έπαιρνες μέρος σε παρέλαση ή που σε πηγαίναν οι γονείς σου να τη δεις.

5 παραδοσιακά μεζεδοπωλεία για να βγεις στα Βόρεια Προάστια

Έξοδος στο κέντρο

Ναι είναι καλή ευκαιρία να πας να περπατήσεις στο κέντρο να ξεκινήσεις με αφετηρία το Σύνταγμα και να ανέβεις προς Πλάκα με κατεύθυνση προς την Ακρόπολη. Μπορείς να κάνεις εκείνη την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, που συνεχώς αναβάλεις, καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του: «Την 25 Μαρτίου 2024 (Εθνική Επέτειος), η είσοδος στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες. Η ελεύθερη είσοδος δεν ισχύει για την περιοδική έκθεση «ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα».

5 παραδοσιακά καφενεία στο αθηναϊκό κέντρο

Και αυτή η επίσκεψη μπορεί να συνδυαστεί με ένα σωρό δραστηριότητες, για παράδειγμα μπορείς να πας σε τσιπουράδικο με την παρέα -αν δεν πιέζεσαι για μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ή ακόμη είναι ιδανική ευκαιρία να πας για φαγητό κάπου που ήθελες καιρό -έχοντας τσεκάρει βέβαια ότι το εστιατόριο λειτουργεί τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και να έχεις κάνει κράτηση. Πάντα υπάρχει η προοπτική να κατέβεις παραλιακά, στο Σούνιο και στη θάλασσα, αλλά αυτή τη φορά σκέφτομαι πως θα ήταν ιδανικά να μην χρησιμοποιήσουμε καν αυτοκίνητο και να πάρουμε τα ΜΜΜ.

Προσωπική συμβουλή;

Αν θες να πάρεις αυτοκίνητο μπορείς να κινηθείς στις διπλανές περιοχές χωρίς να χρειάζεται ταλαιπωρηθείς καθόλου. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσεις και να πας για φαγητό χωρίς να κολλήσεις στη κίνηση ή να σου χαλάσει τη διάθεση το οτιδήποτε και αυτό δεν το λες και αμελητέο.

Επίσης το early drink είναι ιδανική πρόταση για να γυρίσεις στο σπίτι σου σχετικά νωρίς, ανανεωμένος και χαλαρός για την επόμενη ημέρα. Κλείνει η ημέρα γύρω στις οχτώ και είσαι έτοιμος και ξεκούραστος για την άλλη ημέρα.

Τέλος, αν δεν έχεις παρέα ή όρεξη μπορείς να πας κινηματογράφο. Πάρε και μερικά ποπ κορν και δες την ταινία σου. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved