7 αθηναϊκές ταβέρνες για να τσικνίσεις σωστά

Ετοιμάσου για καλό κρέας, ακόμα και αν δεν είναι Τσικνοπέμπτη.

296 SHARES

Για εμάς η Τσικνοπέμπτη έχει ιερότητα και για αυτό δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη. Το να βρούμε καλό κρέας είναι το βασικό μας μέλημα όπως και το να πάμε σε μέρη που το τιμούν και να απολαύσουμε ποιοτικές προτάσεις. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας ταβέρνες για να κλείσεις για την Τσικνοπέμπτη και αν δεν βρεις -μπορείς να κλείσεις οποιαδήποτε άλλη ημέρα. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φας καλά -όποια ημέρα και να πας.


Μαγγίνας

Το μυστικό που κάνει την Μαγγίνα να απολαμβάνει τον τίτλο της επιτυχημένης ταβέρνας είναι η απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων της. Φημίζεται ανάμεσα στα άλλα για το κοκορέτσι, αλλά και το καλό γουρουνόπουλο σούβλας.

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ. 210 8046143

Τα Βλάχικα

Η συγκεκριμένη ταβέρνα «Τα Βλάχικα» από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 ήταν αυτή που έκανε προορισμό όλη την περιοχή. Ό, τι και να βγει από τις σούβλες και από τις σχάρες αυτής της ιστορικής ταβέρνας, είναι όλα απολαυστικά. Φυσικά, το απολαυστικό ζητούμενο είναι τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια.

Λεωφ. Βάρης και Πρεβέζης, Βάρη, τηλ. 210 8956141

Ο Χριστόφορος

Η ταβέρνα του Χριστόφορου βρίσκεται στα Καλύβια εδώ και 53 χρόνια και σε καλεί σε έναν παραδοσιακό χώρο για  να βρεις ελληνικό φαγητό. Ξεχωρίζει για τις πλούσιες και χορταστικές μερίδες, αλλά και για την καλή ποιότητα στα ντόπια κρέατα. Μέσα σε όλες τις ταβέρνες που άρχισαν να ανοίγουν, ξεχώριζε η διάσημη «Βλαχοπούλα», η οποία λίγα χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε «Χριστόφορος».

Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ. 22990 48266

Χρύσανθος

Πέρα από τον ζεστό και φιλόξενο χώρο ξεχωρίζει για τα γευστικά κρεατικά και τα πιάτα ελληνικής κουζίνας. Το μοσχαρίσιο κοντοσούβλι είναι και αυτό γευστικό. Ο κατάλογος έχει λίγα και καλά όπως σπαλομπριζόλα, μοσχαρίσια γάλακτος, χοιρινή, μπιφτέκι, πατάτες τηγανητές, σαλάτες, χόρτα, τυροκαυτερή και τζατζίκι.

Κολοκοτρώνη 10, Βριλήσσια, τηλ. 210 8043342

Βλάχος

Ένα από τα παλιά μαγαζιά, που δουλεύει με τη γειτονιά αλλά και με όσους περνάνε από τη λεωφόρο Σαλαμίνος κι αγαπάνε τις σούβλες. Κοκορέτσι, φρυγαδέλι, παϊδάκια λεπτοκομμένα από αρνίσιο μπούτι, ψημένα από έμπειρο ψήστη. Το αρνί στη σούβλα είναι από μικρή ποσότητα από χεράκι ή μπούτι.

Λεωφόρος Σαλαμίνος 1, Κερατσίνι, τηλ. 210 4626151

Τζίμης

Το ζουμερό κοντοσούβλι είναι από τα κυρίαρχα πιάτα του μαγαζιού και θα τα βρεις στην πλατεία του Βύρωνα. Έχει πολύ νόστιμο κοκορέτσι και τραγανές τηγανητές πατάτες. Ένα από τα καλά μέρη για να δοκιμάσεις καλό κρέας.

Ελευθερίου Βενιζέλου 2, Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Βύρωνας, τηλ. 210 7658965

Μπαρμπα-Βασίλης

Ωραία σουβλιστά, άπαιχτο αρνίσιο παϊδάκι -από τα καλύτερα της Αθήνας, αλλά και από τα πιο ωραία ψητά στα κάρβουνα. Είναι αυτό που λέμε αληθινό φαγητό, θα βρεις καλοψημένη και μαλακή προβατίνα σε μεγάλες μερίδες.

Σπύρου Πολυχρόνη, Μικροχώρι Καπανδριτίου, τηλ.22950 56025


296 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved