Είναι η Πέμπτη η καλύτερη ημέρα για έξοδο;

Άδικα αποκαλούν την Πέμπτη, το «μικρό Σάββατο»;

Ίσως είναι κάτι που έχει μείνει από παλιά, ότι οι Πέμπτες είναι οι καλές ημέρες για να βγαίνεις έξω. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι όσοι αγαπούν τις εξόδους, όπως εγώ δηλαδή, αναφέρουμε την «Πέμπτη» ως μικρό Σάββατο. Και αυτό είναι κάτι που έχει μείνει από παλιά. Μιλώντας με μεγαλύτερους μού έχουν μεταφέρει δικές τους ιστορίες σχετικά με το πώς η Πέμπτη έχει καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες ημέρες για έξοδο και άρα προέκυψε και το μικρό Σάββατο. Ωστόσο, εν προκειμένω λέω να μην αναπολήσουμε τα παλιά, αλλά να σταθούμε στο τώρα και να εξηγήσουμε με τα τωρινά δεδομένα γιατί είναι καλύτερα να βγεις την Πέμπτη και όχι το Σάββατο.

Η ιστορία είναι απλή, έχει ξεκινήσει η εβδομάδα και όλος αυτός ο φόρτος εργασίας που έχουμε όλοι στο γραφείο τη Δευτέρα είναι μπροστά μας. Και από εκεί αρχίζουν οι ημέρες και είναι ίδιες ξανά και ξανά, γεμάτες από υποχρεώσεις. Ακόμη και αν βγαίνεις καθημερινές,  Δευτέρα και Τρίτη, ξέρεις πόσο υποτονικά είναι, συνήθως βγαίνουν μόνο οι φοιτητές. Ωστόσο, φτάνοντας την Πέμπτη αντιλαμβάνεσαι πως αυτή η ημέρα έχει κάτι το μαγικό, κάτι το ξεχωριστό. Βγαίνεις έξω την Πέμπτη και ο κόσμος είναι ο άλλος.

Γιατί θέλουμε να βγαίνουμε όλο και περισσότερο στη γειτονιά μας;

Σε πρώτη φάση πας στα μαγαζιά και έχει κόσμο, αλλά δεν έχει τον κόσμο που έχει το Σαββατοκύριακο που σχεδόν επιτακτικά πρέπει να βγεις έξω, έχει τον κόσμο που εκτιμάει τις Πέμπτες. Και άρα υπάρχει, ήδη, ένα κοινό στοιχείο στον τρόπο διασκέδασης. Ο κόσμος που βγαίνει συστηματικά τις Πέμπτες, διασκεδάζει διαφορετικά. Έχει έναν άλλον τρόπο σκέψης. Αρκεί να αναφέρω ότι το Lillördag που είναι τρόπος διασκέδασης των Σκανδιναβών. Έχουν καθιερώσει να βγαίνουν μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, που είναι το μικρό τους Σάββατο καθώς έχουν αφιερώσει αυτή την ημέρα στην ξεκούρασή τους και στη διασκέδασή τους. Αυτό το κάνουν για να αποφορτιστούν από την πίεση και το άγχος της καθημερινότητάς. Και έχουν απόλυτο δίκιο.

5 καντίνες στα Βόρεια Προάστια για μετά τη βραδινή μας έξοδο

Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι αντί για Τετάρτη, βάλε Πέμπτη καθώς και από λειτουργική άποψη να το πάρεις έχει περάσει σχεδόν ολόκληρη η εβδομάδα, υπάρχει κούραση και από τις εργάσιμες μένει μόνο η Παρασκευή, πλησιάζει το Σαββατοκύριακο. Ακόμη και στις πολυεθνικές οι Παρασκευές είναι πιο χαλαρές, οπότε δεν έχεις θέμα με την κούραση, αφού και να ξενυχτήσεις έρχεται το ρεπό σου. Επίσης, είναι μία ευκαιρία να επικοινωνήσεις με κάποιον, αφού η ημέρα δεν έχει τη βαβούρα του Σαββάτου και της Παρασκευής. Οπότε, αν βαρέθηκες το Σαββατόβραδο είναι μία καλή ευκαιρία να την επιλέξεις για την έξοδό σου, τα μαγαζιά έχουν κόσμο, αλλά τόσο -όσο για να διασκεδάσεις. Πιστεύω ότι αυτή τη μέρα η διασκέδαση είναι πιο ποιοτική και ότι όντως η καλύτερη ημέρα για έξοδο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved