INTIME Ντέρμπι στο σπίτι με ηρεμία ή στο σουβλατζίδικο με τέρμα τσίκνα;

Δύο συντάκτες ετοιμάζονται για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και θα το δουν σε εντελώς διαφορετικά πλαίσια. Εσύ πού θα το δεις;

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης και ένα καλό λόγο να συνδεθείς από τις 19:30 απόψε, με το γήπεδο Καραϊσκάκη. Είτε είσαι φαν της μίας ή της άλλης ομάδας, ξέρουμε καλά ότι απόψε έχεις «πρόγραμμα» και θα απολαύσεις το μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Superleague

Εκτός βέβαια και αν είσαι αυτός εδώ ο τύπος.

 

Ξέρουμε, λοιπόν, ότι απόψε έχει ντέρμπι. Το θέμα είναι πώς, και κυρίως πού, θα το απολαύσεις από τη στιγμή που δεν θα είσαι στο γήπεδο.

Στο Ratpack έχουμε δύο συντάκτες που δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, για αυτό και θα παρακολουθήσουν σε εντελώς διαφορετικά μέρη το αποψινό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ο ένας ήσυχα και απομονωμένος από τον κόσμο, ο άλλος με θόρυβο, κολλητούς και πολύ φαΐ.

Αμφότεροι εξηγούν την απόφασή τους, και κυρίως το γιατί.

 

Σε σουβλατζίδικο με κολλητούς ο Άγγελος Κωνσταντούλιας

Έχοντας πατήσει τα 35, μπορώ να πω με ασφάλεια πως έχω δοκιμάσει κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό αναφορικά με την παρακολούθηση ντέρμπι. Μικρός σε καφενείο μαζί με τον πατέρα, μετά στα πρακτορεία με τους κολλητούς, στο γήπεδο με κολλητό, σε καφετέρια με τη σύντροφο, στο σπίτι μόνος μου, στο κινητό κλεφτά ενώ έχω βγει δεύτερο ραντεβού με γκομενάκι που είχε χειρότερη κατάληξη και από την 4άρα που μαζέψαμε, από το ραδιόφωνο για να αλλάξει το γούρι. Αλλά πλέον μία είναι η ορθότερη επιλογή για μένα. Σε σουβλατζίδικο με τους κολλητούς. Αδιαπραγμάτευτο. Όχι ότι έχω κάτι με πατέρα, αδερφό ή με τη σύντροφο. Ωστόσο, αφενός υποστηρίζουμε διαφορετικές ομάδες, αφετέρου θέλω να είμαι με τα “αδέρφια του 90λέπτου”. 

Για μένα η παρακολούθηση του ντέρμπι σε σουβλατζίδικο είναι ιεροτελεστία. Όπως το bbq party. Αναλαμβάνω το πού θα κλείσουμε γιατί ξεκάθαρα θα με πιστολιάσουν τελευταία στιγμή, το πότε θα πρέπει να είμαστε εκεί και το μενού θα μπει στη μέση. Ποτέ και κανένας δεν παίρνει κάτι για τον εαυτό του. Όλα τα πιάτα μπαίνουν στη μέση, σαν ένας Μυστικός Δείπνος. Χωρίς φαγητό και μπίρα τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά. Ακόμη και η νίκη δεν έχει την ίδια νοστιμάδα. Πρέπει να αφεθείς στην ποικιλία και στο κοντοσούβλι που θα σε βαρύνει αλλά θα κράξεις το εξτρέμ που δεν κατάφερε να κάνει το τελικό σπριντ γιατί κουράστηκε. Με τους κολλητούς θα τσακωθείς για τις αλλαγές που άργησε να κάνει ο προπονητής, θα σχολιάσεις κλεφτά το ματς με το διπλανό τραπέζι και θα το γυρίσεις όλο τούμπα όταν μπει το γκολ. Κάθε ντέρμπι είναι και μία ιστορία ζωής που πρέπει να γράψεις με την παρέα σου. Αν δεν αφήσεις την οπαδική σου ταυτότητα να ξεπεράσει την προσωπική, τότε ακόμη και η ήττα θα σου αφήσει ένα συναίσθημα πως έφυγες γεμάτος από το τραπέζι. Γιατί σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αλλά η έξοδος.

 Και βαρετό να είναι το ντέρμπι μαζί με φίλους θα το χαρείς πολύ.

Απομονωμένος στο σπίτι ο Χρήστος Κάβουρας

Κάποτε μπορεί να σκεφτόμουν να καλέσω κάποιον φίλο ή να πάω σε φιλικό σπίτι, απόψε όμως δεν θέλω να δω το ματς με κανέναν. Ήσυχα, με το κινητό στο αθόρυβο, να στέλνω κάνα μήνυμα με τον Κωνσταντούλια έτσι και μπει κάνα γκολ το πολύ και τίποτα άλλο.

Κάθε χρόνο όλο σε κάποιο σπίτι είμαι, όπου δεν ανοίγω ποτέ στόμα για να πω εξυπνάδα και πάντα όλοι με βγάζουν εριστικό. Έτσι και φάει γκολ η ομάδα μου, όλοι γυρνάνε συνεννοημένοι και με αρχίζουν στο δούλεμα. Φταίει, μάλλον, ότι είμαι ο μόνος Παναθηναϊκός και απέναντι είναι όλοι Ολυμπιακοί. Αυτή τη χρονιά όμως, θα το παίξω φουλ απομόνωση. Θα σκεφτώ σοβαρά το flight mode για να μην μου έρχονται μηνύματα ειρωνείας έτσι και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλω, ενώ ήδη έχω διασφαλίσει ότι το κορίτσι μου θα είναι έξω με τις φίλες της για μπιρίμπα ή ποτό. 

Τα πράγματα φέτος θα γίνουν ως εξής: Παραγγελία μία πίτσα Jumbo για ατέρμονη απόλαυση 50 λεπτά πριν αρχίσει το ματς, θα μείνω καθισμένος σταυροπόδι στο κρεβάτι με το κουτί πίτσας στα πόδια και το μπουκάλι Coca Cola στο πλάι, την τηλεόραση με νορμάλ ένταση να παίζει τον αγώνα, το λάπτοπ από δίπλα για να μπαίνω σε κάποιο αθλητικό σάιτ να μαθαίνω κάποιο κουτσομπολιό για τον αγώνα -δεν μπορεί, όλο και κάποια ανακοίνωση θα βγει για τη διαιτησία. Αν μπει δε, γκολ υπέρ της ομάδας μου, τότε θα αρχίσω να στέλνω και εγώ εριστικά μηνύματα στα group chat. Μέχρι τότε, όμως, εξαφανιζόλ. 

Ευτυχώς στο γραφείο δεν έχουμε Ολυμπιακούς για να με δουλεύουν την άλλη μέρα, οπότε θα πάω κανονικά στο γραφείο, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved