Πώς απολαύσαμε επικές παρεΐστικες εμπειρίες που μας έκαναν να ξεχάσουμε το smartphone μας

Το κλείσιμο του φετινού Ιουνίου «έπεφτε» Παρασκευή, οπότε ήταν ένας αρκετά καλός λόγος για να ξεσηκώσω τους κολλητούς μου και να προγραμματίσουμε ένα after work ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας. Σκεφτόμουν ότι αν δεν αποχαιρετούσαμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, όπως πραγματικά του αναλογούσε, τι προσδοκίες θα μπορούσαμε να έχουμε από το υπόλοιπο της σεζόν;

Βέβαια, αυτό που οι φίλοι μου δεν γνώριζαν, ήταν πως η συνάντησή μας δεν θα περιοριζόταν μόνο σε μία γύρα από παγωμένες μπύρες ΑΛΦΑ στο γνωστό στέκι, όπως συμβαίνει συνήθως όταν συναντιόμαστε μετά το γραφείο. Βλέπεις, αυτό που τους επιφύλασσα για την τελευταία μέρα του Ιουνίου, ήταν οργανωμένο αρκετό καιρό πριν. Πάνω από όλα όμως, ήταν πρωτόγνωρο και «επαναστατικό» για όλους μας και αποσκοπούσε στο να βρεθούμε Πραγματικά Μαζί, απολαμβάνοντας μία διαφορετική foodie εμπειρία.

Συναντηθήκαμε, λοιπόν, στην είσοδο του Ζαππείου και τους ζήτησα να με ακολουθήσουν. Κατευθυνόμασταν προς το άγαλμα του Καραϊσκάκη, όταν ένας από τους κολλητούς μου είπε: «Καλά, από πού έρχεται αυτή η λαχταριστή μυρωδιά που μου έχει “σπάσει” τη μύτη;». Πού να ήξερε ότι αυτή η λαχταριστή μυρωδιά, οδηγούσε στον τελικό προορισμό μας, δηλαδή στην κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ, εκεί όπου θα μοιραζόμασταν ένα mobile free γεύμα το οποίο θα μας θύμιζε πως όταν είμαστε μαζί, έχει σημασία να είμαστε πραγματικά μαζί.

 

alfa2

 

Ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί που το απολαμβάνουμε μόνο mobile free

Φτάνοντας στο σημείο που η κινητή καντίνα είχε κάνει στάση, τα σχόλια αλλά και ο ενθουσιασμός στα μάτια των φίλων μου, με έπεισαν πως είχα κάνει την καλύτερη επιλογή. Η φιλική διάθεση του «πληρώματος» της κινητής καντίνας, ο cozy φωτισμός, η αυθεντικά παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τα αυθόρμητα γέλια και οι ψίθυροι που προέρχονταν από άλλα τραπέζια, προμήνυαν ότι βρισκόμασταν στο κατάλληλο μέρος.

Ίσως για αυτό, ακόμη και όταν έπρεπε να αφήσουμε τα smartphone μας σε ένα κουτί, ώστε να τα παραλάβουμε όταν θα τελειώναμε το γεύμα μας, τα έδωσαν όλοι αδιαμαρτύρητα. Κάπως έτσι, γνωρίζοντας πως για την επόμενη μία ώρα τουλάχιστον, θα είχαμε την ευκαιρία να είμαστε Πραγματικά Μαζί και να μοιραστούμε ένα λαχταριστό γεύμα, χωρίς τις παρεμβολές του ψηφιακού κόσμου, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τον χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας.

 

alfa3

 

Ο ταλαντούχος chef Νίκος Θωμάς είχε ετοιμάσει δύο ευρηματικά μενού, ένα classic και ένα vegan, ώστε να επιλέγαμε εκείνο που ταίριαζε περισσότερα στα γούστα μας. Και ναι, δεν είμαι χορτοφάγος, αλλά βλέποντας πως το ένα από τα δύο μενού και συγκεκριμένα, το vegan, περιλάμβανε φρεσκοψημένη λαδένια με φαλάφελ, δεν έβλεπα την ώρα να τη συνοδεύσω με μία παγωμένη ΑΛΦΑ.

 

alfa4

 

Το καλό φαγητό γίνεται αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά με όσους αγαπάμε

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση, καθώς τα πιάτα εναλλάσσονταν στο τραπέζι μας, ήταν το πόσο είχαμε «λυθεί», με πόση ζωντάνια κυλούσε η συζήτησή μας, όπως η μπύρα στα ποτήρια μας. Πράγματι, ο ένας «έκοβε» και ο άλλος «έραβε», τα inside jokes έδιναν και έπαιρναν διαρκώς, τα γέλια ήταν πηγαία και ασταμάτητα, ενώ δεν έλειψαν και οι σύντομες, αλλά αναγκαίες παύσεις στις οποίες γευόμασταν με όρεξη μπουκιές από pulled pork sandwich και δροσιστικές γουλιές από την μπύρα μας.

Κάπου εκεί, λοιπόν, ανάμεσα σε πειράγματα και τσουγκρίσματα, σε κουβέντες περί ποδοσφαίρου, συναυλιών, καλοκαιρινών προορισμών και dating αποκαλύψεις, σκέφτηκα πόσα χρόνια έχουμε να υπάρξουμε έτσι, απόλυτα συντονισμένοι ως παρέα, Πραγματικά Μαζί γύρω από ένα τραπέζι. Πόσο καιρό είχαμε να μοιραστούμε μία μπύρα, χωρίς να μας αποπροσανατολίζουν οι ειδοποιήσεις των social media, τα απρόσμενα τηλεφωνήματα και τα αργοπορημένα επαγγελματικά email;

 

alfa5

 

Ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα πόσο σπουδαίο είναι, τελικά, ένα γεύμα για να έρθουμε πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους, για να ξεκολλήσουμε το βλέμμα μας από την οθόνη του κινητού και να τους κοιτάξουμε στα μάτια, για να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και αληθινά. Διότι έτσι και αλλιώς, όταν είμαστε μαζί, έχει σημασία να είμαστε πραγματικά μαζί.

Φεύγοντας από την κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ με το smartphone στην τσέπη μου, ένιωθα πιο χορτάτος και γεμάτος από ποτέ. Είχα χορτάσει από μπύρα, πεντανόστιμο street φαγητό, ουσιαστικές συζητήσεις και κυρίως, από την παρουσία των κολλητών μου. Και δεν υπήρχε αμφιβολία πως ο φετινός Ιούνιος, έκλεινε με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

 

alfa6

 

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να νιώσεις το ίδιο ανεκτίμητο συναίσθημα, αρκεί να συμπληρώσεις την ειδική φόρμα συμμετοχής για ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί στην κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ, επιλέγοντας την περιοχή, την ημέρα και την ώρα που σε εξυπηρετεί. Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης, έπειτα πάλι Αθήνα: Η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ «ταξιδεύει» μέχρι τον Σεπτέμβρη σε κάθε άκρη της Ελλάδας και μας προσφέρει ένα διαφορετικό γεύμα, με την υπογραφή του chef Νίκου Θωμά, ένα Τραπέζι Πραγματικά Μαζί που κάνει τις σχέσεις μας πιο δυνατές και είναι mobile free.

#AlfaBeer #TrapeziPragmatikaMazi #StisStigmesMas



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved