Coffee to Go - Ο καφές «στο χέρι» μέσα από τη μαεστρία 10 κορυφαίων coffee-spots της Αθήνας

51 SHARES

Ο καφές αποτελεί την πιο αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια και τα τελευταία χρόνια όλοι μας έχουμε μάθει να εκτιμούμε τον καλό και ποιοτικό καφέ, ενώ πλέον δεν συμβιβαζόμαστε με ό,τι μας σερβίρουν. Όπως, λοιπόν, επιλέγουμε το αγαπημένο μας καφέ της πόλης για να απολαύσουμε τον καφέ μας, έτσι και όταν παίρνουμε καφέ στο χέρι δεν θέλουμε προχειρότητα αλλά εγγυημένο consistent αποτέλεσμα και καλό σέρβις. Για αυτό και εμείς, σχεδιάσαμε ένα αφιέρωμα-οδηγό στα καλύτερα coffee spots για ποιοτικό, γρήγορο, σταθερά κορυφαίο και με χαμόγελο coffee to go. 

Στο The Roosters δοκιμάζεις κάθε μέρα speciality coffee και limited edition καφέδες

Αν «το ψάχνεις» με τον καφέ και αν δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο πέρα από τον top speciality coffee, τότε όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν στο The Roosters.

Βλέπεις, στα δύο καταστήματα που διαθέτει, στο Περιστέρι και τα Βριλήσσια, δεν θα βρεις τους κλασικούς, εμπορικούς καφέδες. Αντιθέτως, εκεί θα δοκιμάσεις μόνο ιδιαίτερες ποικιλίες και limited edition coffees που βγαίνουν σε μικροποσότητες. Με λίγα λόγια, κάθε φορά που θα επισκέπτεσαι το The Roosters, μπορείς να δοκιμάζεις νέες προελεύσεις καφέ που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά του καφέ, εκπλήσσοντας ευχάριστα τον ουρανίσκο σου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από το The Roosters έχουν περάσει 36 limited και διαφορετικές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο ή ότι το The Roosters συμμετέχει αυτόν τον Ιούνιο στο παγκόσμιο φεστιβάλ World of Coffee στην Αθήνα.


Αν είσαι coffee lover δε, έχει σημασία να γνωρίζεις ότι στο The Roosters επιλέγουν μόνο υψηλής ποιότητας πράσινο καφέ, τον ψήνουν καθημερινά και τον δοκιμάζουν πριν φτάσει σε εσένα, που στο τέλος θα απολαύσεις μία γευστική και φρέσκια σοδειά. Και αν θες, μπορείς να συνοδεύσεις τον speciality coffee σου με φρέσκα cinnamon roll και το θεϊκό Babka knot με τη μαύρη σοκολάτα, που φτιάχνονται στο εργαστήρι του The Roosters! Για το The Roosters, πάντως, η δημιουργία του ιδανικού καφέ έχει πολλά κοινά με τη δημιουργία μιας ανθρώπινης σχέσης. Και στο The Roosters επενδύουν στον ανθρώπινο παράγοντα, εμμένοντας στην άποψη ότι όλοι μπορούν να προσφέρουν. Στο εργαστήριό του, άλλωστε, με τη στήριξη του Κέντρου «Ηλίανθος», εργάζεται και ένας νέος που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Όσο για εσένα που δεν μπορείς να επισκεφτείς σήμερα τα καταστήματα του The Roosters, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου κάνοντας online παραγγελία σου, ενώ να αναφέρουμε ότι το The Roosters δίνει τον καφέ του σε μερικά από τα καλύτερα καφέ, καφέ-μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

The Roosters: Θέτιδος 1 και Ομήρου 2, Βριλήσσια - 25ης Μαρτίου 7, Περιστέρι. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το theroosters.gr ή το Instagram και το Facebook του The Roosters.


Η ομάδα του Lot51 σε μυεί στα «μυστικά» του surf και του καλού καφέ με τον πιο απολαυστικό τρόπο

Τα all day στέκια της πρωτεύουσας είναι οι δικές μας urban οάσεις, αυτές που με τις γεύσεις και την ατμόσφαιρά τους, μας χαλαρώνουν από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Και αν συχνάζεις τα τελευταία χρόνια στην talk of the town Πλατεία Βραζιλίας, σίγουρα γνωρίζεις πως αρκεί μία σύντομη στάση στο Lot51, για να βρεθείς νοητά στις ακτές της Copacabana.

Τι έχει μετατρέψει το Lot51 σε σημείο συνάντησης από το 2018; Το γεγονός πως είναι εμπνευσμένο από την κουλτούρα του surf, φέρνοντας στην επιφάνεια την πιο carefree εκδοχή σου, ενώ εκτός από καλό καφέ, έχει κάτι για όλους, κάτι νόστιμο για κάθε στιγμή της ημέρας.

Μερακλίδικο cold brew που κάνει πιο απολαυστική την κάθε στιγμή και το βρίσκεις σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα, tuna sandwich, αφράτο basque cheesecake και λαχταριστό babka roll, benedict prosciutto και τραγανό chicken burger είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που εμπλουτίζουν με γεύση την καθημερινότητα. Βέβαια, λίγο πριν δύσει ο ήλιος, εμφανίζονται τα δροσιστικά cocktails και το Lot51 μεταμορφώνεται σε place to be, για after work συναντήσεις.


Ναι, το ευρηματικό menu είναι η αφορμή για να δώσεις ραντεβού με την παρέα σου στο Lot51 όμως, ο καφές, ο οποίος παράγεται από τους σπεσιαλίστες του area51, είναι πάντα ο λόγος. Από εκεί μπορείς να προμηθευτείς φρεσκοκομμένους καφέδες από τη Βραζιλία, την Κένυα, την Ινδία και το Μπουρούντι, καθώς και εκλεκτά χαρμάνια ελληνικού καφέ υψηλότερης ποιότητας. Εμείς, πάντως, σου συστήνουμε τη νέα κάψουλα Βραζιλίας του Lot51, χάρη στην οποία θα απολαμβάνεις κάθε μέρα έναν καφέ με ισορροπημένη γεύση.

Ακόμη και τις ημέρες που ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχός» σου, μία σύντομη στάση για παραλαβή από το MicroLot, δηλαδή το «αδερφάκι» του Lot51, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου!

Lot51: Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το lot51.gr ή το Facebookκαι το Instagramτου Lot51.


Στο Περιστέρι η πιο Omsοm μέρα ξεκινάει από τον καφέ σου! 

Λένε πως η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται. Εμείς θα σου πούμε όμως, ότι η πιο Omsοm μέρα ξεκινάει από τον καφέ σου, ειδικότερα αν σε βρίσκει στην «καρδιά» του Περιστερίου!

Διότι στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στην οδό Κύπρου 14, βρίσκεται το Omsοm, ένα must visit place για τους λάτρεις του καφέ -και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα specialty και roastery καφέ, στο οποίο θα βρεις ιδιαίτερες ποικιλίες καφέ και φυσικά, single origins καφέδες.

Μέσα σε λίγα χρόνια, το Omsοm κατάφερε να ξεχωρίσει και να γίνει talk of the town. Γιατί οι άνθρωποί του επενδύουν σημαντικά στην ποιότητα του καφέ που προσφέρουν και προσπαθούν να καλύπτουν συνεχώς όλες τις γευστικές απαιτήσεις, αλλά και τις γευστικές εντάσεις. Όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα το Omsοm συνεργάζεται και με καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία, εμπόρους και άλλες επιχειρήσεις, θέλοντας να περάσει και σε αυτές τη φιλοσοφία του και την αγάπη του για τον ποιοτικό καφέ. Μάλιστα, έχει σημασία να γνωρίζεις ότι οι καφέδες που θα απολαύσεις εκεί, καβουρδίζονται εντός του Omsοm, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο open space χώρο, κάτι που σημαίνει ότι έχεις την ευκαιρία να δεις και εσύ τη διαδικασία του καβουρδίσματος, προτού φτάσει ο αγαπημένος σου καφές στην κούπα σου!



Βέβαια, αν ο δρόμος σου σε οδηγήσει στο Omsοm, μαζί με τον καφέ σου, δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις τα επικά αρτοποιήματα που ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του καταστήματος. Τι θα έλεγες για μία φρέσκια κερασόπιτα; Μήπως προτιμάς μία λαχταριστή μηλόπιτα, ένα γευστικό banana bread ή πεντανόστιμα choco rolls; Στον κατάλογο του Omsοm θα βρεις, βέβαια, πολλά ακόμη ιδιαίτερα σνακ, χειροποίητα γλυκά, καθώς και επιλογές για brunch, ακόμη και healthy για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου. Από healthy bowls, όπως γιαούρτι με granola, μέχρι μπάρες δημητριακών, αλλά και club sandwich.

Όσο για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις γευστικούς specialty coffees και στο σπίτι σου, να αναφέρουμε ότι έχεις τη δυνατότητα να φύγεις από το Omsοm παίρνοντας μαζί σου ειδικές συσκευασίες με φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ ή να προμηθευτείς απευθείας τους κόκκους του καφέ που θέλεις, για να τους αλέσεις μόνος σου!

Omsοm: Κύπρου 14, Περιστέρι, Τηλ. 2105717600. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το omsom-coffee.com ή το Instagramκαι το Facebookτου Omsom.


Mind The Cup: Στον πεζόδρομο της Βεάκη θα πιεις τον καλύτερο, φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ της πόλης

Αν ζεις στο Περιστέρι, αν συχνάζεις στον πεζόδρομο της Βεάκη ή αν απλώς σου αρέσει να βρίσκεις και να απολαμβάνεις πάντα καφέ κορυφαίας ποιότητας καφέ, τότε σίγουρα έχεις ακούσει ή έχεις επισκεφτεί το Mind The Cup.

Είναι το place to be για τους λάτρεις του καφέ -και όχι μόνο- και από το 2012, όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να «κερδίσει» τις εντυπώσεις και φυσικά, τους ουρανίσκους μας. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το πρώτο roastery-all day bar στην Αθήνα, το οποίο ανέδειξε τον καφέ και επένδυσε στην ποιότητά του, προτού ακόμη αρχίσουμε να «το ψάχνουμε» με τις ποικιλίες!

Σκέψου απλώς ότι οι άνθρωποι του Mind The Cup εισάγουν κόκκους καφέ από επιλεγμένες φάρμες ανά τον κόσμο: Από την Κολομβία μέχρι την Τανζανία! 

Για την ιστορία, το Mind The Cup ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 11 χρόνια με ένα νεανικό bar, με μία αυλή γεμάτη τραπεζάκια κάτω από δυο μεγάλα πλατάνια και με ένα πατάρι διαμορφωμένο σε roastery, στο οποίο φιλοξενούνται μέχρι σήμερα πάνω από 280 διαφορετικές προελεύσεις καφέ! Και πίστεψέ μας, το άρωμα του καβουρδισμένου καφέ που έρχεται από το roastery, δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο, ούτε φυσικά τα αρώματα από τις ολόφρεσκες ζύμες, τα κρουασάν, τις σφολιάτες και τις πίτσες που ψήνονται καθημερινά, στον ξυλόφουρνο που διαθέτει πλέον το Mind The Cup.


Εκεί, λοιπόν, θα δοκιμάσεις και θα απολαύσεις speciality coffees και ξεχωριστές, ποιοτικές ποικιλίες καφέ με ιδιαίτερα καβουρδίσματα, είτε στην αυλή του κάτω από πλατάνια, είτε εντός χαλαρώνοντας σε ένα industrial περιβάλλον. Θα διασκεδάσεις όμως και με την παρέα σου το βράδυ, απολαμβάνοντας μοναδικά κοκτέιλ, στα special events που διοργανώνει με διάσημους DJs. Για εμάς, πάντως, σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το BuzzFeed συμπεριέλαβε το Mind The Cup στη λίστα του με τα 25 coffee shop που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στη ζωή του!

Mind The Cup: Αιμιλιού Βεάκη 29, Περιστέρι, Τηλ. 2105776010. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το www.mindthecup.gr ή το Instagram και τοFacebook του Mind The Cup.


Στο Nine Grams τα εννέα γραμμάρια καφέ «υπόσχονται» την τελειότητα

Ξέρεις τι είναι αυτό που «υπόσχεται» να δημιουργήσει την τέλεια αναλογία ενός καφέ espresso; Τα εννέα γραμμάρια που χρειάζονται για να πετύχει κάποιος τη γευστική τελειότητα! Και τώρα θα μου πεις, αυτό είναι το μόνο «μυστικό» για να δημιουργήσεις από «το μηδέν» ένα specialty coffee shop; Την απάντηση έχει το Nine Grams, που σου θυμίζει καθημερινά τα εννέα «μυστικά», που «υπόσχονται» να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.

Βλέπεις, υπάρχουν εννέα έννοιες, εννέα αξίες, που κάνουν το Nine Grams να ξεχωρίζει. Ποιες είναι αυτές; Η φυσικότητα, η έμπνευση, η καθαρότητα, η ενέργεια, η γνησιότητα, η αναζωογόνηση, η αυθεντικότητα, η έκπληξη και η μοναδική αίσθηση του καφέ.


Τα εννέα αυτά στοιχεία λειτουργούν ως προϋπόθεση, ώστε το Nine Grams να επιλέγει τους καλύτερους και πλέον ποιοτικούς πράσινους, ακαβούρδιστους κόκκους καφέ, να καβουρδίζει τα επιλεγμένα χαρμάνια με τους πράσινους κόκκους με αγάπη, να συνεργάζεται με τους πιο άρτια εκπαιδευμένους baristas και να δημιουργεί την ίδια απόλαυση είτε για delivery, είτε για take away παραγγελίες. Και στο τέλος, να προσφέρει -και μέσα από το eshop του- όλα τα μοναδικά χαρμάνια, ώστε να τα απολαμβάνει ο καθένας και στο σπίτι και να εγγυάται τον πιο τέλειο καφέ από την πρώτη έως την τελευταία γουλιά.

Έτσι, σε κάθε single origin καφέ του Nine Grams θα βρεις όλη την ψυχή που χρειάζεται ένα «χαρμάνι» για να δημιουργήσει την τελειότητα στον καφέ! Όσο για εσένα που θέλεις να γίνεις μέρος της «οικογένειας» Nine Grams -που απαριθμεί ήδη οκτώ καταστήματα και μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουν γίνει 12- μην χάνεις άλλο χρόνο. Φτιάξε το δικό σου Nine Grams και σέρβιρε κάθε ημέρα τον ποιοτικότερο καφέ. Η εταιρεία, άλλωστε, προσφέρει ένα ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο και η ομάδα της θα σε βοηθήσει από το πρώτο «βήμα», μέχρι το κατάστημά σου να είναι έτοιμο για λειτουργία. Συγχρόνως, παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού των καταστημάτων, σε συνεργασία με πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Αν η αγάπη και το πάθος σου για τον καφέ σε οδηγούν συνεχώς στην αναζήτηση της απόλυτης γευστικής εμπειρίας σε κάθε μερίδα καφέ, τότε το Nine Grams είναι ξεκάθαρα αυτό που σου ταιριάζει!

Nine Grams: Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το NineGrams.gr ή το Facebook και το Instagram του Nine Grams.


Στο Grind_ath μπορείς να αισθανθείς «σαν στο σπίτι σου» από την πρώτη γουλιά καφέ

Ο «δρόμος» από έναν καλό καφέ μέχρι μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης, είναι ένα specialty coffee shop μακριά. Αν είσαι λάτρης του καφέ, σίγουρα με καταλαβαίνεις, αφού γνωρίζεις ήδη πως η απόλαυση του αγαπημένου σου ροφήματος, δεν είναι μία απλή καθημερινή συνήθεια, αλλά ένας τρόπος να μεταφερθείς αυτόματα στο comfort zone σου. Αυτό έχει ως «Νο1» προτεραιότητα το Grind_ath, που «υπόσχεται» να σε κάνει να αισθανθείς «σαν στο σπίτι σου», από την πρώτη κιόλας γουλιά καφέ.

Διότι ο Βασίλης και ο Θωμάς, που εκτός από παιδικοί φίλοι είναι και συνιδιοκτήτες του Grind_ath, είχαν ένα κοινό όραμα: Να δημιουργήσουν ένα μέρος, όπου κάθε άνθρωπος θα νιώθει μία αίσθηση ευχαρίστησης, οικειότητας και φροντίδας, απολαμβάνοντας τον αγαπημένο του καφέ. Αυτή τη «ζεστασιά», άλλωστε, προσφέρουν εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο που είχαν από παιδιά.


Επειδή, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο μέρος να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, από το «σημείο συνάντησης» που έδιναν ως έφηβοι για τα ραντεβού και τις βόλτες τους, το Grind_ath έχει τη βάση του στην Πετρούπολη. Και πίστεψέ με, έχει όλα όσα «υπόσχεται» να προσφέρει ένα specialty coffee shop. Ποια είναι αυτά; Άμεση εξυπηρέτηση, γευστικά blends από Βραζιλία και Αιθιοπία, σε συνεργασία με την ομάδα του Area 51, καθώς και έναν εξαιρετικά φιλόξενο χώρο.

Αν δεν βλέπεις την ώρα να βρεθείς εκεί, μάθε πως εκτός από τον μοναδικό καφέ που θα γευτείς στο Grind_ath, θα έχεις και την ευκαιρία να απολαύσεις και εκλεκτά σνακ και healthy προτάσεις από το νέο menu του καταστήματος, ενώ στο ψυγείο του Grind_ath θα βρεις τον δικό τους cold brew και πολύχρωμα smoothies από Yam Tales.

Grind_ath: Αγίας Γλυκερίας 75, Πετρούπολη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Woltή το Facebookκαι το Instagramτου Grind_Ath.

Στο EighteenScreen η απόλαυση του καφέ αναβαθμίζεται από την πρώτη γουλιά 

Αν η αναζήτηση του «Νο1» coffee spot, δηλαδή ενός χώρου στον οποίο θα απολαύσεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ, είναι ό,τι ζητάς για να κάνεις ένα break από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, αρκεί μία βόλτα στο EighteenScreen, ένα από τα καλύτερα coffee roastery παγκοσμίως.

Ποιος δεν θα ήθελε, άλλωστε, να ορίσει το δικό του «σημείο συνάντησης» με τους κολλητούς, ανάμεσα στις διαδρομές από το γραφείο στο σπίτι; Κι όμως σήμερα, μπορείς να ανακαλύψεις ένα μέρος, που «εγγυάται» ότι μία κούπα καφέ, μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από την ικανοποίηση των αισθήσεων.


Βλέπεις, το όραμα του ιδιοκτήτη του EighteenScreen, Q Grader Γιάννη Γκιουρτζιάν, ήταν ακριβώς αυτό: Να κάνει level up στην τέχνη του καφέ και να μοιραστεί με πελάτες και φίλους τα «μυστικά» της, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία από την πρώτη κιόλας γουλιά. Πώς το κατάφερε; Ανακαλύπτοντας τους καλύτερους καφέδες από χώρες όπως η Βραζιλία, η Αιθιοπία, η Κόστα Ρίκα και η Κένυα, αλλά και προσφέροντας μία σειρά από single origin και single estate καφέδες που θα συναρπάσουν τους γευστικούς σου «κάλυκες». 

Αν δεν βλέπεις την ώρα, λοιπόν, να δοκιμάσεις όσους περισσότερους καφέδες μπορείς, ανακαλύπτοντας εκείνον που ανταποκρίνεται καλύτερα στα γευστικά σου γούστα, μην χάνεις άλλον χρόνο και ετοιμάσου να ζήσεις μία μοναδική εμπειρία γεύσεων και αισθήσεων, που μόνο ένας καφές μπορεί να προσφέρει.

Μάλιστα, αφού βρεις το γευστικό προφίλ του καφέ που θα σε μαγέψει, μπορείς να μεταφέρεις την απόλαυσή του και στο σπίτι σου, επιλέγοντας εκείνο το σακουλάκι με τους φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους, που θα αποτελέσει τη βάση για τα καθημερινά, γευστικά σου «ταξίδια», με σημείο εκκίνησης τον καφέ.

Διότι οι καφέδες του EighteenScreenδεν μένουν μόνο στα στενά όρια του Πειραιά, αφού τα μοναδικά χαρμάνια τους, που με αγάπη και μεράκι φροντίζουν οι άνθρωποί του, κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, κατακτώντας μία σημαντική θέση στον χώρο του top speciality coffee.

EighteenScreen Coffee Roasters: Τζαβέλλα Κίτσου 88, Καστέλλα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το eighteenscreen.gr ή το Facebook και το Instagram του Eighteen Screen Micro Roastery.


Faba Coffee Roasters: Ένα ρετρό coffee spot μία «ανάσα» από τον Άρειο Πάγο

Αν υπάρχει ένας «κοινός τόπος» για τους coffee lovers, είναι η «ιεροτελεστία» του καφέ, που αποτελεί πολλά περισσότερα από μία καθημερινή συνήθεια. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέγεις με προσοχή το coffee shop στο οποίο απολαμβάνεις τον καθημερινό σου καφέ και αν αναζητάς ένα μέρος που θα σου προσφέρει εκλεκτό καφέ και λαχταριστά σνακ, μόλις το βρήκες και είναι το Faba Coffee Roasters.

Μία επίσκεψη στο Faba Coffee Roasters, που βρίσκεται στη γειτονιά του Αρείου Πάγου, είναι αρκετή για να σου προσφέρει την αυθεντική γεύση και το πάθος που συνοδεύει έναν εξαιρετικής ποιότητας καφέ. Διότι το Faba Coffee Roasters, που δημιούργησε ο Παναγιώτης Αναστασόπουλος, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο, μαζί με τη Μαγδαλένα Ζώτου, η οποία έχει ιδιαίτερη άποψη στη δημιουργία φιλόξενων χώρων, είναι φτιαγμένο με αγάπη.


Φυσικά, δεν είναι μόνο το signature blend του Fama, με χαρμάνι από Βραζιλία, Κολομβία, Αιθιοπία και Παπούα-Νέα Γουινέα και οι δύο χαρακτηριστικές single origin επιλογές που θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις στο Faba Coffee Roasters, αλλά και τα σνακ και τα γλυκά του, που κάνουν τη διαφορά.

Ανάμεσα σε βουτυρένια, αφράτα κρουασάν, οκτάσπορα σάντουιτς με σολομό ή γαλοπούλα, τσιαπάτες και wraps, healthy bowls, χειροποίητες μπάρες και αναζωογονητικές σαλάτες ή πεντανόστιμα muffins και τέλεια μπισκότα, θα ανακαλύψεις τη δική σου αγαπημένη γευστική επιλογή, για να συνοδεύσεις τον καφέ σου. Μάλιστα, στο coffee spot, που βρίσκεται κοντά στον Άρειο Πάγο, η ρετρό αισθητική με τα φυσικά υλικά και τις πράσινες λεπτομέρειες που σε «υποδέχονται», είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να αδράξεις την κάθε ημέρα. 

Αν θέλεις, λοιπόν, να κάνεις μικρά «διαλείμματα» μέσα στην καθημερινότητά σου για να χαλαρώνεις και να αναζωογονείσαι ή αν απλώς ανυπομονείς για τα καθημερινά ραντεβού με την παρέα, επισκέψου το Faba Coffee Roasters στο κέντρο της Αθήνας -και θα μας θυμηθείς!

Faba Coffee Roasters: Κυρίλλου Λουκάρεως 43, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το fabacoffee.gr ή το Facebook και το Instagram του Faba Coffee Roasters.


Lovely Days: Ένα ολοήμερο hub που θέλει να ομορφύνει την ημέρα σου 

Αναρωτιέσαι από πού φαίνεται η επιτυχία ενός all day meeting point; Μα φυσικά από το γεγονός πως οι πιστοί επισκέπτες του, εναλλάσσονται με τους newcomers. Ακριβώς αυτό συμβαίνει καθημερινά στο Lovely Days στο Περιστέρι, εκεί όπου ο καλός καφές και το late brunch συναντούν τα early drinks και τα πιο προσεγμένα cocktails μετά μουσικής.

Πίσω από την ιδέα ενός διαφορετικού all day προορισμού, βρίσκονται τρεις φίλοι -o Πάνος, ο Διονύσης και ο Αλέξανδρος- και η απόφασή τους να καλύψουν ένα κενό που υπήρχε στην -κατά τα άλλα πλούσια σε επιλογές για έξοδο- περιοχή των δυτικών προαστίων. Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα ολοήμερο «σημείο συνάντησης», το Lovely Days, που έχει ως φιλοσοφία να ομορφύνει την ημέρα σου, βάζοντας τις πιο γευστικές επιλογές στην κούπα, το πιάτο ή το ποτήρι σου.


Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με specialty καφέ από την Area 51, με νόστιμα snacks και brunch, δοκιμάζοντας στη συνέχεια ιδιαίτερες γεύσεις, όπως burgers, pizza και σαλάτες, ώστε να «οδηγηθείς» στο πιο δροσιστικό aperitivo, λίγο πριν «κλείσεις» την έξοδό σου με ένα signature cocktail, ακούγοντας μουσικά DJ sets από νωρίς το απόγευμα; Είτε επιλέξεις τα healthy bowls με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, μέλι και φρούτα εποχής ή τα vegan sandwiches με ciabatta ολικής, χούμους λεμόνι, πιπεριά Φλωρίνης και πράσινα λαχανικά ή αν δοκιμάσεις λίγο πιο μετά το Berry Root Paloma ή το Piña Daiquiri, το σίγουρο είναι πως θα αφεθείς σε ένα μαγευτικό «ταξίδι» γεύσεων και αισθήσεων.

Το σίγουρο είναι πως το Lovely Days θέλει να φτιάξει την ημέρα σου, από το ξεκίνημά της μέχρι το κλείσιμο. Και ο ζεστός και ανεπιτήδευτος χώρος του, με το καλογυαλισμένο μωσαϊκό και τα έπιπλα που φέρνουν την κλασική, 70s σκανδιναβική αισθητική στο σήμερα, σου δείχνουν πώς είναι να περνάς τις πιο όμορφες στιγμές, με τον πιο lovely τρόπο.

Lovely Days: Σοφοκλή Βενιζέλου 42 και Κολοκοτρώνη 35, Περιστέρι. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Facebook και το Instagram του Lovely Days.

Kick: Ένα «στέκι» διασκέδασης, απόλαυσης, τέχνης και εργασίας στην «καρδιά» της Αθήνας 

Αν θέλεις να ανακαλύψεις ένα από τα πιο σύγχρονα concept stores της Αθήνας, που συνδυάζει τον καλό καφέ με τις πιο φρέσκες προτάσεις στο shopping, τότε αρκεί να βρεθείς στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στο Kick. Διότι εκεί, μία «κλωτσιά» είναι το μόνο που χρειάζεσαι, ώστε να διώξεις μακριά το στρες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Όσο για εσένα που νομίζεις ότι πρόκειται για ένα ακόμη coffee spot στην Αθήνα, γράψε λάθος. Διότι το Kick είναι «στέκι» διασκέδασης, τέχνης και εργασίας.

Βλέπεις, εκεί μπορείς να απολαύσεις τα specialty χαρμάνια της Mr.Bean, να διαβάσεις ή να εργαστείς έχοντας μαζί το laptop σου (ναι, μην αγχώνεσαι έχει αρκετές πρίζες για όλους) και να κάνεις το shopping σου επιλέγοντας ψαγμένα brands, όπως για παράδειγμα τα ρούχα Indiego Clothing του Γιάννη Κωνστανταρίδη.

Στο υπόγειο του καταστήματος δε, η τέχνη κάνει το δικό της statement, με τους ανθρώπους του Kick να φιλοξενούν εκθέσεις νέων καλλιτεχνών και να πραγματοποιούν συχνά συνεργασίες με γκαλερί της περιοχής.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι στο Kick η λέξη συνεργασία είναι που «πρωταγωνιστεί», έτσι ώστε να σου προσφέρει έναν προορισμό στην «καρδιά» της πόλης, που «υπόσχεται» να αναδεικνύει καθημερινά την πιο όμορφη, την πιο artistic, την πιο γευστική, αλλά και την πιο βιώσιμη πλευρά της Αθήνας. Αν έχεις βρεθεί ξανά στο Kick, βέβαια, είναι σίγουρο ότι τα λαχταριστά εδέσματα που προσφέρει δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από το τραπέζι σου. Σου έχουμε καλά νέα, λοιπόν! Διότι  μπορείς πλέον να επισκεφτείς το Flake που βρίσκεται ακριβώς απέναντι ώστε να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου χειροποίητες λιχουδιές και εκεί.

Kick: Σποράδων 26, Κυψέλη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το Facebook και το Instagram του Kick ή βρες το στο Wolt.


51 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved