Van Kong: Πόσα ξέρεις για το cool βαν μπαρ που πάει σε όλα τα events;

Τι θα έλεγες αυτή τη φορά να έρθει το μπαρ σε εσένα;

Σε vintage αισθητική, αλλά σε σύγχρονη φιλοσοφία το βαν μπαρ, Van Kong, μπορεί να σε βρει όπου και αν είσαι. Πρόκειται για ένα retro, τιρκουάζ Volkswagen βανάκι, που ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες που φωτίζεται γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό. Πέρα όμως την όμορφη εικόνα του, αποτελεί παράλληλα απάντηση στη διοργάνωση των events. Μιλάς με τους ιδιοκτήτες -Αντρέα Δημητρόπουλο και Μαρίνο Δημητρόπουλο- συζητάτε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις και εκείνοι έρχονται με τον βαν στον χώρο σου για να τα κάνουν όλα ωραιότερα, έχοντας πολυετή εμπειρία στους χώρους του μπαρ και του καφέ. Πήγα, λοιπόν, πριν κάποιες μέρες στο 95 degrees street coffee, στην καφετέρια που διατηρούν στο Μενίδι για να μου εξηγήσουν όλα όσα κάνουν. Εκεί, δίπλα ήταν και το βαν και ο Αντρέας άρχισε να μου αφηγείται την ιστορία τους.

 

van kong1

 

Ξεκινώντας από την αρχή

«Τόσο εγώ, όσο και ο αδελφός μου είμαστε στον χώρο δεκαπέντε με δεκαεφτά χρόνια, ξεκινήσαμε μαζί το 2007. Η εμπειρία μου είναι στον χώρο του μπαρ, ενώ ο αδελφός μου έχει ασχοληθεί κατά βάση με τον καφέ, έχει συμμετάσχει και σε διάφορους διαγωνισμούς καφέ. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία από ένα συνοικιακό μαγαζί στο Μενίδι, στη συνέχεια πήγα στην Κύπρο και έμεινα εκεί για τρία χρόνια μαθαίνοντας καλύτερα το κομμάτι του μπαρ. Το 2012 άρχισα να δουλεύω στο Amigos στην Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη όπου έμεινα τρία χρόνια. Τότε ξεκίνησα να γνωρίζω και να λατρεύω την τεκίλα και το μεσκάλ (mezcal). Σήμερα, είμαι brand ambassador της τεκίλα Cenote και του μεσκάλ Se Busca.

Μετά το Αmigos, δούλεψα στο Noel και στη συνέχεια στο Drunk Sinatra, όπου ήμουν και bar manager. Έμεινα δυόμισι χρόνια και σε αυτό το διάστημα κατεβήκαμε σε διαγωνισμό της μαστίχας Skinos, όπου διακρίθηκα και πήγα στον τελικό, στον παγκόσμιο. Μετά ήρθε η πρόταση για το Theory, ιστορικό μαγαζί με πολλές βραβεύσεις, στο οποίο εργάστηκα για πέντε χρόνια. Στο Theory, κατέβηκα στον τελικό του World Class το 2019 και βγήκα πέμπτος».

Ο Αντρέας Δημητρόπουλος είναι ο πιο αυθεντικός bartender που έχεις γνωρίσει

 
Τι πιστεύεις ότι σε εξελίσσει επαγγελματικά;

Για εμένα, δεν είναι καλό να αλλάζεις μαγαζιά πολύ συχνά. Η εξέλιξη θα γίνει και με βάση το μαγαζί που πας, δηλαδή, πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος εξοπλισμός για να γίνει μία διαφορετική δουλειά και να μάθεις από αυτό. Μαθαίνεις και από τους πιο εμπείρους στον χώρο.

 

van kong5


Van Kong, ένα ολόκληρο μπαρ μέσα σε βαν

«Μόλις ξεκίνησε η ιστορία με τον κορωνοϊό, ο αδελφός μου είχε την ιδέα να ανοίξουμε έναν καφέ στον Μενίδι -είναι η περιοχή μας- πάνε τώρα τρία χρόνια πια. Στο 95 degrees έχουμε καφέ και σνακ, δε δουλεύουμε καθόλου σφολιάτα, εμείς τα φτιάχνουμε όλα, δεν αγοράζουμε κάτι έτοιμο. Ο καφές είναι δικός μας, εμείς τον ψήνουμε, έχουμε το δικό μας brand. Στην πορεία είχαμε και την ιδέα του βαν. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως το είχαμε σκεφτεί πολύ νωρίτερα πριν οχτώ χρόνια, ωστόσο τώρα ήμασταν έτοιμοι να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας. Όλο αυτό το εγχείρημα κρύβει πολλή δουλειά. Σκέψου, πως ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο και τελειώσαμε τώρα».

 

 LPR59088

 

Τι υπηρεσίες προσφέρει το Van Kong;


Αναλαμβάνουμε κάθε είδους event. Γάμους, βαφτίσεις, bachelor, πάρτι, γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με event ποτού και finger food. Είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε να καλύπτει όλες τις γευστικές απαιτήσεις στα ποτά. Έχουμε τις δικές μας προτάσεις, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα και με αυτά που ζητάει ο κάθε πελάτης. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλει κάποια συγκεκριμένη αλκοολική βάση στα κοκτέιλ ή κάτι ελαφρύ ή κάτι πιο βαρύ. Εμείς πάμε με βάση τα όσα μας ζητηθούν. Επίσης, μπορεί κάποιος πελάτης να θέλει μόνο το βαν, δηλαδή να το χρειαστεί σε εγκαίνια και να το θέλει για κάποιες ώρες, μπορούμε να του το δώσουμε. Μπορεί να δοθεί και σε εγκαίνια εταιριών.

 

van kong3


Άρα πάει και μόνο του πάτε και μαζί;

Αυτό ακριβώς! Κάπως έτσι προσαρμόζονται και οι τιμές και φυσικά πάμε παντού. Μπορούμε να πάμε και σε νησί. Επίσης, όπως καταλαβαίνεις επειδή είμαι χρόνια στον χώρο, έχω τον δικό μου εξοπλισμό, που σημαίνει ότι είμαι γνώστης τεχνικών για να μπορέσουμε να έχουμε ποιοτικά, νόστιμα κοκτέιλ χωρίς να χρονοτριβούμε.

Πώς μπορεί να σας βρει κάποιος;

Στη σελίδα μας στο Instagram  van_kong και στο facebook  Vankongbar.  Επίσης, σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το δικό μας site.

van kong2

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved