Athens Street Food Festival: Πήγαμε, είδαμε, δοκιμάσαμε και προτείνουμε

Πήγαμε και δοκιμάσαμε τα πάντα στο πρώτο ΠΣΚ, για να πας διαβασμένος στα επόμενα 


Ένα καινούργιο «γαλαξία» με φαγητό προσφέρει και φέτος το Athens Street Food Festival για τα τέσσερα τριήμερα του Μαΐου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι. Εμείς επιλέξαμε να πάμε ήδη από την πρώτη Κυριακή για να βιώσουμε την εμπειρία του φεστιβάλ, να δούμε από κοντά όλα όσα γίνονται στον χώρο και κυρίως να γευτούμε. Ενδεικτικό για το πώς περάσαμε ήταν πως πήγαμε νωρίς το μεσημέρι και φύγαμε όταν βράδιασε. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Αν υπάρχει κάτι που ορίζει αν ένα φεστιβάλ είναι καλό αυτό είναι ίσως η ατμόσφαιρα, και τι σημαίνει αυτό; Ωραία μουσική, χαλαρή διάθεση, παρέες και καλή οργάνωση. Στην περίπτωση του Athens Street Food festival όλα αυτά συμβαίνουν μαζί με αμέτρητες προτάσεις για φαγητό και γεύσεις από όλον τον κόσμο. Κυριακή μεσημέρι, λοιπόν, κάπου ενδιάμεσα Γκάζι με Θησείο και το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. καλωσορίζει τους επισκέπτες με μια μεγάλη πινακίδα του Athens Street Food Festival.

Είσαι έτοιμος για αυτό που έρχεται στο Athens Street Food Festival;

athens street fest1

athens street fest3

athens street fest2

 

Όλα όσα είδαμε

Μπαίνοντας προς τα μέσα τα pop ups μαγαζιά είναι παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο με τα stands και τα τραπέζια να απλώνονται λίγο πιο μπροστά τους. Μουσικά το φεστιβάλ «ντύνεται» από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, αλλά και συναυλίες καλλιτεχνών. Αρχικά, όσον αφορά τα ποτά υπάρχουν μπαρ μέσα στο φεστιβάλ για να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει. Προσωπικά, νομίζω πως οι μπίρες έχουν την τιμητική τους σε τέτοια events, όπου ξεχωρίζω τις IPA Lagunitas που έχουν και δικό τους κιόσκι. Πρόκειται για IPA μπίρα με επίγευση ελαφρώς πικρή και μεγάλης διάρκειας. Σε μία από τις πρώτες στάσεις μας, μάς προσέφεραν από το Κρίς-Κρίς σάντουιτς με φαλάφελ σε συνταγή του Άνταμ Κοντοβά. Ήταν τόσο νόστιμο που μιας και ο σεφ ήταν εκεί τον ρώτησα τι είχε μέσα -πέρα από το φαλάφελ-καυτερή μαγιονέζα-σάλτσα μπάρμπεκιου-λάχανο τουρσί και φρέσκο λάχανο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μαγαζιά, όπου μπορείς να βρεις από μπέργκερ, πίτσα μέχρι και προτάσεις από οποιοδήποτε σχεδόν μέρος του πλανήτη. Οπότε είναι μία πολύ καλή ευκαιρία μόλις έρθεις εδώ να δοκιμάσεις και νέες γεύσεις.

 

athens street 5

 

street food festival1

 

Ας ξεκινήσουμε με το Luca e Fabio για ναπολιτάνικη πίτσα σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αλλά και τιραμισού που δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε -παρότι ήμασταν από νωρίς το μεσημέρι- ήταν sold out. Πέρα όμως από τα γνωστά και δοκιμασμένα μία από τις πιο ιδιαίτερες παρουσίες του φεστιβάλ είναι το BaoBao, δηλαδή αυθεντική κινέζικη κουζίνα. Αν νιώθεις έτοιμος μπορείς να δοκιμάσεις πέρα τα γνωστά bao buns, dumplings, dim sum αλλά και extreme πιάτα όπως μπουτάκια βατράχου, τηγανητό καλαμάρι με φυστίκια και πιπεριές. Φυσικά, μπορείς να μείνεις και σε όσα ήδη ξέρεις όπως με το chick’n fries με φιλέτα στήθους, τέλεια παναρισμένο, σε μορφή strips, δηλαδή λωρίδες. Όσον αφορά vegan και vegetarian επιλογές τα περισσότερα μενού είχαν έστω μία πρόταση, όπως για παράδειγμα η Σχεδία home που προσφέρει vegan παραλλαγή στο διάσημα fish’n’chips. Tέλος, αν θέλεις γλυκό έχεις και πάλι επιλογές, καθώς υπάρχει το Bufala Gelato Experience με φρέσκο αληθινό βουβαλίσιο παγωτό από 100% ελληνικό βουβαλινό γάλα, αλλά και η αγαπημένη Καμινάδα το γλυκό του Δούναβη, το παραδοσιακό γλύκισμα των δρόμων της Ουγγαρίας.

 

athens street festival


Τι δοκιμάσαμε

Μόλις κάνεις τη βόλτα σου στο φεστιβάλ, θα κάνεις δική σου έρευνα για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει γευστικά. Για παράδειγμα, εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε από το Chickeneros Taqueria, που έχει λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Πήραμε τάκος jamaican και peruvian, όπου θα τα βρεις σε διάφορα μεγέθη για να δοκιμάσεις ή και να χορτάσεις, τα οποία ήταν και πολύ εύγευστα.  Από την απέναντι πλευρά πήγαμε και δοκιμάσαμε από το Hanoi -βιετναμέζικη κουζίνα-όπου μπορείς να διαλέξεις να δοκιμάσεις rolls -καθώς έχει και vegan πρόταση- ή επίσης μπορείς να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, όπως πάπια. Ωστόσο, επειδή είμαστε λάτρεις του κλασικού και δε θα μπορούσαμε να φύγουμε, αν δε δοκιμάζαμε ένα από τα μπέργκερ, διαλέξαμε από το Μonster -και καλά κάναμε- το jumble lane με μπέικον, ένταμ ,καραμελωμένα κρεμμύδια, σκορδάτη μαγιονέζα, κλασικό και ζουμερό. Μία άλλη καλή πρόταση είναι το 1000 mods που προσφέρεται για το φεστιβάλ. Φυσικά, επειδή μπέργκερ χωρίς πατάτες είναι «ιεροσυλία», πήγαμε στο Slider -exclusive pop-up- και πήραμε πατάτες που συνοδευόντουσαν από μαγιονέζα και μπέικον. Γλυκό δεν μπορέσαμε να πάρουμε. Tο αφήσαμε για το επόμνεο Σαββατοκύριακο. 

 

street food festival3

athens street food 6

 

 

Info
Για περισσότερες πληροφορίες στο athensstreetfoodfestival.gr
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 17:00 – 00:30

Σάββατο 12:00 – 01:00
Κυριακή 12:00 – 00:00

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved