Χαλάνδρι: 6 μπαρ που βγαίνουν οι ντόπιοι

Σταθερά πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες των Αθηνών.

Αδιαμφισβήτητα αποτελεί την πρώτη επιλογή για έξοδο Παρασκευή και Σάββατο βράδυ για τους «πάνω», όμως παραδόξως αποτελεί και δημοφιλής επιλογής και για τους νότιους. Καθόλου τυχαίο βέβαια αυτό, αφού το Χαλάνδρι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να γίνει προορισμός για night out: πολλά μπαράκια και φαγητό για όλα τα γούστα που τα γυρνάς με τα πόδια. Και επειδή την έχουμε γυρίσει την περιοχή, ξέρουμε από πρώτο χέρι μερικά από τα μπαράκια που αρέσουν στους ντόπιους.

 

 

Hicks

Στην καρδιά του Χαλανδρίου απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται το Hicks, στη στοά του Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόκειται για ένα από τα κλασικά μπαρ της περιοχής με φανατικούς θαμώνες. Industrial σκηνικό με τη μπάρα  να έχει περίοπτη θέση στο μαγαζί, ενώ προχωρώντας προς τα μέσα υπάρχει και αυλή. Ο κατάλογος των ποτών είναι εκτενής και σίγουρα οι classic επιλογές, όπως negroni, είναι σίγουρα από τις πιο επιτυχημένες που μπορείς να δοκιμάσεις.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800675

 


Theory Bar

All time classic επιλογή για έξοδο στο Χαλάνδρι. Εδώ η φήμη του έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της περιοχής, αφού πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία μπαρ της πρωτεύουσας. Ένα από τα μέρη που σίγουρα γνωρίζει από καλό drinking και έτσι πέρα από διασκέδαση θα έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις και ποιοτικά ποτά. Θα βρεις τοTheory σε στοά, όπου αμέσως μετά θα σε υποδεχτεί μία old school ταμπέλα που μοιάζει να δακτυλογραφεί στον αέρα το όνομα του μαγαζιού.
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801633


Kόκκινη Σβούρα

Δεν χρειάζεται συστάσεις η «χαλαρή» αυλή της περιοχής. Στο κέντρο του Χαλανδρίου αποτελεί μία τις αγαπημένες επιλογές για εκείνους που θέλουν να βγουν λίγο πιο χαλαρά, αλλά έχοντας πάντα αρκετές επιλογές σε ποτά και σε κοκτέιλ. Μάλιστα, στον κατάλογο υπάρχουν και tapas που μπορούν να κάνουν pairing τα ποτά. Ιδανικό στέκι για τις ημέρες του καλοκαιριού, καθώς διαθέτει δύο αυλές με την πίσω αυλή μάλιστα να έχει τη δική της μπάρα.
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ. 211 0125454


White monkey

Μια μικρή, πολύχρωμη ζούγκλα στο Χαλάνδρι θα μπορούσε να είναι μία πολύ εύστοχη περιγραφή για το White Monkey, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το going out της περιοχής. Πρόκειται για μία από τις πιο πολυσυζητημένες παρουσίες των βορείων προαστίων, αφού μιλάμε για Tiki bar. Όπως είναι λογικό το ρούμι και οι εξωτικές γεύσεις έχουν πρωταγωνιστική θέση στον κατάλογο. Αν λοιπόν, θέλεις να πάρεις μία γεύση από tiki κουλτούρα ή να γνωρίσεις και κάτι καινούργιο είσαι στο κατάλληλο σημείο.

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, τηλ. 697 244 6697

 

 

Mockingbird’s bar
Καταρχάς, το βρίσκουμε σε ένα πετρόκτιστο σπίτι του 1920 στην αγορά του Χαλανδρίου. Το Mockingbird’s bar έχει γίνει μία από τις κλασικές επιλογές της περιοχής από το 2018 που ξεκίνησε και η λειτουργία του. Ένα από τα πολυσύχναστα σημεία συνάντησης της περιοχής, αφού πέρα την εμπειρία που προσφέρει το μαγαζι, στον κατάλογο υπάρχουν τόσο κλασικά και όσο και signature κοκτέιλ. Σίγουρα θα απολαύσεις ένα καλοφτιαγμένο ποτό, ενώ υπάρχουν και επιλογές για bar food, τύπου πίτσα.
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ. 211 0120921

 


Najbarajo

Από τα πιο ιδιαίτερα και πολύχρωμα μέρη που μπορεί να βγει κάποιος για ποτό τόσο στο Χαλάνδρι, όσο και στην Αθήνα. Καταρχάς, εδώ πρόκειται για τα μαγαζιά που αποτελούν εμπειρία για έξοδο. Όλη η εικόνα ξεφεύγει από τα τετριμμένα, αφού μιλάμε για μία ιδιότυπη «γειτονιά». Χρώματα, χαλαρή διάθεση και κοκτέιλ περιγράφουν τέλεια την κατάσταση που θα βιώσει κάποιος στο Najbarajo, σε απλή μετάφραση το ιδανικό σκηνικό, δηλαδή, για τις καλοκαιρινές βραδιές.

Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0685 6736

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved