Μάθε να χορεύεις techno σαν επαγγελματίας και να το απολαμβάνεις

Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Techno μουσικής μαθαίνοντας να κουνιόμαστε καλύτερα από ρομπότ ή εκκρεμές.

«Χμμμ τι ρούχα είναι αυτά;» έλεγε σε μια από τις πρώτες του ανακρίσεις ο σμήναρχος Κάκαλος στης «Ελλάδος τα Παιδιά» αντικρίζοντας τα «λελεδόπαιδα» Βλάχο-Πλαπούτα-Ντάλα. Αυτή η ατάκα βέβαια ήταν ο απόηχος της εμφάνισης που αποκάλυψε ο τελευταίος, λέγοντας:

«Τα ρούχα αυτά είναι techno. Και εμείς που τα φοράμε λεγόμαστε τεκνάδες». Τελικά τις έφτιαξε καλά ο Κάκαλος τις ανθυποτεκνάδες.

 

 

Στο θέμα μας όμως τώρα

Σε αυτή τη ζωή παρά τις προκαταλήψεις πρέπει να μην αρνούμαστε ποτέ να ακούσουμε και κυρίως να μαθαίνουμε το κάτι διαφορετικό. Ειδικά στον τομέα της διασκέδασης και της ηλεκτρονικής μουσικής.

Τα clubs είναι γεμάτα ξεχωριστούς χαρακτήρες και προσωπικότητες, από τα κλασικά techno freaks στους acid αρκούδους στους τρελαμένους industriaλάδες. Όλοι έχουν έναν μοναδικό χαρακτήρα, άπαντες όμως έχουν ένα κοινό που τους ενώνει. Το διασκεδάζουν με την ψυχή τους και μας αρέσει αυτό.

Θεωρείς ότι μπορείς να τους φτάσεις; Και όμως μπορείς. Όχι μόνο να αγγίξεις τη «μαγεία» τους αλλά και να τους ξεπεράσεις σε ένα τομέα που μέχρι τώρα θεωρούσες ακατόρθωτο. Στο χορό.

 

 

Η ταυτότητα σου μέσα στο club είναι ο τρόπος που χορεύεις και αυτό το βγαίνει προς τα έξω.  Μπορεί μέχρι στιγμής να θεωρούσες ότι η techno μουσική απλώς δημιουργεί κινήσεις και συναθισθήματα που μόνο οι αυστηροί ρέιβερς καταλαβαίνουν, ωστόσο στο παραπάνω βίντεο ενδεχομένως να έμαθες ορισμένες από τις πλέον κλασικές κινήσεις τους για να μπεις στο κλίμα.

Όχι μόνο θα τις μάθεις αλλά θα ανακαλύψεις και τα ονόματά τους.

 

 

Μέρα που είναι (Παγκόσμια Ημέρα Techno Μουσικής) ευχαριστούμε τη Charlotte de Witte και τις υπόλοιπες (και υπόλοιπους) που μας δίνουν ρυθμό δίνοντας μας εξαίσια κομμάτια που βγάζουν το... τεκνό από μέσα μας.

Τα έχουμε πει, η techno μουσική είναι γένους θηλυκού.

Mετά το παραπάνω manual τι είδους techno dancer πιστεύεις ότι είσαι; Μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ θα σε βοηθήσει να το ξεδιαλύνεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved