Around the table από τη Mastercard: Mοναδική γαστρονομική εμπειρία με το Zero Food Waste twist!

Για πολλούς, το φαγητό είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας. Είναι η στιγμή που θα μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θα απολαύσουμε ένα νόστιμο γεύμα, μοιράζοντας τα νέα μας. Εξάλλου, δύο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της χώρας μας που μάς κάνουν να ξεχωρίζουμε από άλλους λαούς, είναι η φιλοξενία και το καλό φαγητό. Ειδικά μετά από μία δύσκολη για όλους περίοδο, αυτό που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη είναι να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι, μία συνήθεια που αποτελεί αναπόσμαστο κομμάτι της κουλτούρας μας.

Έτσι, η Mastercard, μέσα από το νέο γαστρονομικό γεγονός “Around the table” προσκαλεί όλους τους κατόχους καρτών της να επανασυνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε ένα μοναδικό γαστρονομικό event. Συγκεκριμένα, από τις 17 Οκτωβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου, καταξιωμένοι σεφ θα δημιουργήσουν μια σειρά ειδικά διαμορφωμένων μενού με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste, για επιλεγμένα εστιατόρια στην Αθήνα, αλλά και σε γνωστούς χειμερινούς γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας. Όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα μπορούν εύκολα, μέσα από το priceless.com/aroundthetable, να κάνουν την κράτησή τους στο εστιατόριο της επιλογής τους και να απολαύσουν τα μοναδικά Zero Food Waste menus που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το Around the table. 

 

master2

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Around the table οι συμμετέχοντες και κάτοχοι καρτών Mastercard, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία σειρά από μοναδικές physical και digital γαστρονομικές εμπειρίες. Έτσι, μεταξύ άλλων, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα wine masterclass στο Κτήμα Άλφα με τον διάσημο οινοπαραγωγό Άγγελο Ιατρίδη, μαθαίνοντας τα πάντα για την οινοποιία και τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα zero food waste cooking workshop με τον διάσημο chef  Κλεομένη Ζουρναζή, στο εστιατόριο Gastone, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού γευσιγνωσίας με εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρές ελληνικές φάρμες, εκτελώντας τις κοπές μπροστά στους επισκέπτες και ακολουθώντας την ολιστική φιλοσοφία Nose to Tail. Ακόμα, στον κήπο του Margi Farm, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα γευστικό zero food waste γεύμα με βιολογικά προϊόντα, τα οποία θα έχουν μαζέψει οι ίδιοι από τον κήπο, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων σεφ.   

Παράλληλα, το digital κομμάτι του Around the table περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μοναδικές εμπειρίες με τους Στέλιο Παρλιάρο και Barflies, οι οποίοι θα μοιραστούν χρήσιμες συμβουλές για ψώνια, συνταγές με τα leftovers τροφίμων και έξυπνες ιδέες για zero waste cocktails.

 

master4

 

Όσον αφορά το Zero Food Waste, είναι η φιλοσοφία ότι κανένα τρόφιμο δεν μένει ανεκμετάλλευτο. Έρευνες έχουν διαπιστώσει πως το ¼ από το φαγητό που καταναλώνουν τα νοικοκυριά καταλήγει στον κάδο της κουζίνας, αποτελώντας όχι μόνο κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντολογικό πρόβλημα. Στην Ελλάδα, η σπατάλη φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τον μέσο παγκόσμιο όρο, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο τα νοικοκυριά στην Ελλάδα πετούν πάνω από 1 εκατ. τόνους τροφίμων, τα μισά εκ των οποίων θα μπορούσαν να καταναλωθούν με ασφάλεια και όχι να πεταχτούν στα σκουπίδια.

Στη χώρα μας, έχει γίνει σημαντική προσπάθεια προκειμένου η βιωσιμότητα να έρθει στο προσκήνιο των συζητήσεων. Tο “Around the table”, αποτελεί το πρώτο γαστρονομικό γεγονός που έχει στο επίκεντρό του το Zero Food Waste και αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να ενωθούμε ξανά όλοι γυρω από ένα τραπέζι, περνώντας ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και να κάνουμε την αρχή για κάτι ανεκτίμητο με θετικό αντίκτυπο τόσο στην κοινωνία όσο και στο περιβάλλον! 

Μάθετε περισσότερα και ζήστε την εμπειρία του Around the table στο priceless.com/aroundthetable



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved