Zambri: Το στολίδι της Κηφισιάς που απογειώνει την φινέτσα της μεσογειακής κουζίνας

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και τoυ Κώστα Χρήστου στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Zambri στη Κηφισιά, ένα από τα ομορφότερα της πόλης, όπου διαπιστώσαμε την εξίσου εξαιρετική ομορφιά που είχε να μας δώσει, μέσα από τα μεσογειακά πιάτα του.

Λένε πως δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς με το Zambri. Ανήκει στη λίστα με τα ομορφότερα και πιο καλαίσθητα εστιατόρια της Κηφισιάς -αν όχι όλης της Αθήνας- με διακοσμητικές λεπτομέρειες και μικρές πινελιές στο στήσιμό του, που το κάνουν ζεστό και φιλόξενο, είτε βρεθείς εκεί για τον καφέ σου, είτε απολαύσεις ένα από τα υπέροχα πιάτα του. Δικαίως έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου του, δίνοντας ουσιαστική σημασία στο High End Espresso Gastro που πρεσβεύει η ονομασία του.

DSC02665-2.JPG

Το logo του Zambri όπως δεσπόζει στο εστιατόριο.

Όμως το Zambri δεν κλέβει μόνο την προσοχή σου με την υπέροχη μπάρα του, τον στολισμό και τον φιλόξενο χαρακτήρα του. Ο executive chef Κωνσταντίνος Άκουρος έχει βάλει στόχο να επαναδιατυπώσει σε όλο το κοινό την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ή μάλλον καλύτερα, να τονίσει όλους εκείνους τους λόγους, που οι μεσογειακές επιρροές δεν μπορούν να συγκριθούν με καμιά άλλη κουζίνα στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr