Μάριος Ηλιόπουλος: Ο bar expert του Six Dogs γνωρίζει καλά την απόλαυση της πρώτης γουλιάς

Για τον Μάριο Ηλιόπουλο, που είναι ο bar expert ενός από τα πιο γνωστά μπαρ της Αθήνας, του Six Dogs, η απόλαυση της πρώτης γουλιάς μετά από μία «φορτωμένη» ημέρα, έρχεται ως η απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Αυτό άλλωστε ζει ο ίδιος εδώ και 30 χρόνια που εργάζεται ανελλιπώς στον χώρο της εστίασης - «και πάνω από 25 μέσα από το μπαρ», όπως προσθέτει χαρακτηριστικά. 

Παρατηρώντας τους πελάτες του, που επιδιώκουν, συνήθως, ένα απολαυστικό «κλείσιμο» της ημέρας ή της εβδομάδας του, επισημαίνει πως η μπίρα, είναι πολύ συχνά η πρώτη τους επιλογή για μια βραδιά διασκέδασης και απαλλαγής από το στρες και τις έννοιες της καθημερινότητας. «Επιλέγουν μπίρα γιατί για αρχή θέλουν κάτι ελαφρύ αρωματικό και χωρίς πολύ αλκοόλ», δηλώνει μιλώντας για το θέμα αυτό στο Ratpack.gr και εξηγώντας για ποιους λόγους, κατά την άποψή του, η Heineken είναι η μπίρα που «κερδίζει» αυτή την πρωτιά. 

 

mario2

 

Ο πελάτης που έρχεται να καθίσει στο μπαρ, να παραγγείλει και να διασκεδάσει, ζητά κυρίως, να αισθανθεί ικανοποίηση από την απόλαυση που του προσφέρει το προϊόν. Κι αυτό είναι που η Heineken το καταφέρνει αμέσως, προσφέροντας απόλαυση από την πρώτη γουλιά. Διότι, ήδη, στην πρώτη εκείνη γουλιά, μεταφέρει όλη την ποιότητα των συστατικών της και ολόκληρη την ιστορία της – που μετρά περισσότερα από 150 χρόνια στη ζυθοποίηση

Γεύση, άρωμα, ελαφράδα και ποιότητα

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ξεχωρίζει στη Heineken συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που την κάνουν να διαφέρει και να «κερδίζει»: «Η γεύση, το άρωμα, η ελαφράδα και τα πρωτογενή υλικά» της που διακρίνονται για την ποιότητά τους δίνουν στη μπίρα όλα όσα συνθέτουν την υπόστασή της. Γι’ αυτό και ο ίδιος στέκεται ιδιαίτερα στην ποιότητα της Heineken, που είναι το σήμα κατατεθέν της και το οποίο διαμορφώνει, τελικά, την προτίμηση των καταναλωτών. 

 

mario3

 

Αυτή η ποιότητα της Heineken, που αποτυπώνεται κιόλας από την πρώτη γουλιά απόλαυσης, έχει, φυσικά, συγκεκριμένη «εξήγηση» και δεν είναι καθόλου τυχαία. Αρχικά, λόγω της μαγιάς της, που είναι η μοναδική A-yeast, της 100% βύνης κριθαριού χωρίς προσμίξεις που περιέχει και όλων των φυσικών χαρακτηριστικών της. Από εκεί και πέρα όμως, πολύ σπουδαίο ρόλο διαδραματίζουν τόσο η τεχνογνωσία που αξιοποιείται κατά τη διαδικασία οριζόντιας ζυθοποίησης όσο και οι διακεκριμένοι master brewers της, που έχουν βαθιά γνώση και εμπειρία γύρω από τη ζυθοποίηση, παρακολουθώντας και εφαρμόζοντας όλες τις εξελίξεις, πάντα με σεβασμό και προτεραιότητα στην παράδοση.

«Η ιστορία της», εξάλλου, είναι και η δυναμική, ξεκάθαρη και στακάτη απάντηση που δίνει χωρίς δισταγμό ο Μάριος Ηλιόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση «ποιο αξιολογείς ως το σπουδαιότερο στοιχείο της Heineken;». Διότι, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν αλλοιώνεται, δεν αντιγράφεται και δεν παραποιείται ποτέ, ανεξαρτήτως συνθηκών, εποχής ή timing. Είναι μια μπίρα γνωστή και αγαπητή σε όλο τον κόσμο, συνδεδεμένη με τις πιο διασκεδαστικές στιγμές μας, στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, στιγμές αναζωογόνησης για τα επόμενα που έρχονται. 

Τελευταία, μάλιστα, τη δική της θέση μεταξύ των επιλογών μας έχει και η Heineken 0.0, που προσφέρει την ίδια απόλαυση από την πρώτη γουλιά, χωρίς να περιέχει αλκοόλ. 

 

mario4

 

Οι μικρές απολαύσεις που «φτιάχνουν τον κόσμο»

«Δεν είναι εύκολο να πεις αυτά τα μικρά ‘τίποτα’ που φτιάχνουν τον κόσμο σου κι ας μην είναι πολύπλοκα», απαντά με φιλοσοφική διάθεση ο Μάριος Ηλιόπουλος, όταν ρωτάμε τι σημαίνει γι΄ αυτόν η «απόλαυση της πρώτης γουλιάς». Και πράγματι, είναι αυτά τα απλά «πραγματάκια», τα  «μικρά τίποτα» που αναφέρει ο Μάριος, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, να μας φτιάξουν τη μέρα, τη διάθεση, ακόμα και τη νοοτροπία. Η απόλαυση της πρώτης γουλιάς μπορεί, έτσι, να σηματοδοτήσει μια καινούρια αρχή. Κάπως έτσι συνέβη και με τον ίδιο, που στο «αίτημά» μας να μας περιγράψει μια ανάμνηση του με τη Heineken, αναφέρει: «Ταξίδευα με τρένο, καλοκαίρι… Όταν όλα γύρω μου ήταν σκοτεινά, πίνοντας την πρώτη γουλιά, ένιωσα πως πίσω από την ελαφράδα, κρύβεται μια εξαιρετικά μακροχρόνια ωρίμανση των γεύσεων».

 

mario5

 

Ειδικά για εμάς στην Ελλάδα, η Heineken είναι η πρώτη μας επιλογή σε πολλές περιστάσεις και με πολλές αφορμές: «Πιστεύω στην Ελλάδα είναι ο καιρός, η ζέστη, η θάλασσα και πάντα θέλεις να πίνεις μια μπίρα και για να αισθάνεσαι όμορφα αλλά και για να σε ξεδιψάει» - η Heineken, απολαυστική από την πρώτη γουλιά, κάνει αυτό ακριβώς: Γεμίζει τη γεύση μας με την αυθεντικότητα και την καθαρότητά της, μας χαλαρώνει, μας αναζωογονεί για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια της βραδιάς, της παρέας, του ίδιου μας του εαυτού. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved